Reklama

Reklama

Orol Eddie

  • Česko Orel Eddie (viac)
Trailer 3

Film o najslávnejšom skokanovi na lyžiach v histórii Veľkej Británie – Michaelovi Edwardsovi, známom ako „Orol Eddie". Film vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie „nikdy to nevzdať". Poukazuje na trpezlivosť a vytrvalosť v zdolávaní prekážok, a to nielen tých vonkajších, ale aj tých, ktoré máme ukryté v našom vnútri... Film oslavuje ľudského ducha a ukazuje divákom, že nie je potrebné byť silou mocou lepší ako ostatní, ale že je dôležitejšie byť lepšími, ako sme boli. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 3

Recenzie (751)

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Když se nevzdáš, možná si parkrát pořádně nabiješ držku, ale o to víc pak chutná to, čeho si dosáhl (a) . Film, který je ideální si pustit zrovna v době, kdy si nabijíš držku, protože pak může slušně zaviagřit tvoje myšlenkové pochody. Nicméně i tak sediíš a Orlovi fandíš ze všech si možná í díky kvalitnímu castingu. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Někteří lidi nevěří... tentokrát ze skokanského můstku. Zkrátka existují typy se sníženým pudem sebezáchovy, kterým se tento druh nažívání někdy i osvědčí, pokud se tedy dřív nezabijou... Tak jo - vcelku zábavný, tak trochu hraný Angry Birds na sněhu, ovšem s interesantní kamerou a šarmantním opilcem (a že ty zkrachovalé sportovní hvězdy nenaverbujou na reklamy s alkoholem, ještě by posloužily ;-)) Jackmanem, jehož fešácky padnoucí džíny by zasluhovaly samostatnou zmínku v titulcích. P.S. A to nic není - můj strejda na lyžáku skočil v nestřeženém okamžiku z harrachovského můstku. Taky premiérou. A s hůlkama! P.S.S. Ještě bych ocenila, že Eddie "Eagle" Edwards nebyl po olympiádě přijat na univerzitu... tedy alespoň se o tom nikdo v doslovu nezmínil. ()

Reklama

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Túžba, ktorá driemala v Edwardsovi síce bola obdivuhodná, ale stvárnenie tejto postavy bolo katastrofálne. Neviem prečo producenti vsadili pre výzor tváre ako nejakého idiota s postavou anti-športovca. Taký skokan na lyžiach predsa nemôže byť ako malý medveď, ako potom chce skočiť čo najďalej, keď ho fyzikálny zákon ťahá dole? To mi v tom filme najviac vadilo. Aspoň, že ostrieľaná klasika H. Jackman nesklamal. Aj keď pripútaný k fľaške whisky skočil bravúrne. To bol ten najlepší moment, to bol let orla. Slabších 50%. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Akože v pohode, ale radšej by som si pozrel životopis víťaza, Mattiho Nykännena. Ono celý film čakať na to, či sa dotyčný nezabije pri poslednom skoku nie je to isté, ako si pozrieť víťazný skok. Ale ono to samozrejme o tom bolo, že víťazstvo je cesta a samotná účasť na OH, veď to všetci dobre vieme. Herci super, len je škoda, že aj napriek Eddiemu optimizmu a neuveriteľnému úsiliu musí byť prezentovaný ako ten "najjednoduchší" zo všetkých. No a radšej si nečítajte vopred wiki. Pre tých, čo si tie závody pamätajú, ako napríklad ja, ide o povinnosť, podobne by som ale vnímal už spomínaný životopis Mattiho a po jeho predčasnom skone si myslím, že sa ho raz aj dočkáme. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Orol Eddie bol ale riadny vták... V dobrom samozrejme. Doslovné naplnenie odkazu Pierra de Coubertaina - Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa. A o tom by mal byť šport. Ide o krásny, športovo-motivačný snímoček, ktorý je na zdvihnutie nálady ako stvorený. Jemný humor, sprevádzajúci tu diváka po celý čas, dokázal odľahčiť i vážnejšie situácie a nenápadne ma primäť, aby som čím ďalej tým viac zvieral päste a držal palce tomuto neoblomnému a roztomilo tvrdohlavému človiečikovi. Hlavne ku koncu, citlivejším povahám možno aj nejaká tá slzička spadne... Jednoducho hrejivá ukážka toho, že keď sa chce, tak všetko ide. Dokonca aj stať sa olympionikom. 80/100 ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (57)

  • Skutečný Eddie Edwards (Taron Egerton) se na Olympiádu nepřipravoval ve středisku Garmisch-Partenkirchen, nýbrž v Lake Placid pod vedením trenérů Chucka Berghorna a Johna Viscoma. Ani jeden z nich nebyl zkrachovalý skokan na lyžích. (Robbi)
  • Jako filmové Calgary posloužil tvůrcům rakouský Oberstdorf, konkrétně Erdinger Arena. Takže dvě hory v pozadí jsou nedaleké německé vrcholy Zugspitz a Alpsiptz. (Robbi)
  • V rámci příprav na roli se Taron Egerton (Eddie Edwards) setkal se skutečným Eddiem Edwardsem, což mu pomohlo vypilovat jeho herecký výkon. (Zdroj: CinemArt)

Súvisiace novinky

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (viac)

Kdy dorazí nový Robin Hood?

Kdy dorazí nový Robin Hood?

18.11.2016

Možná si to ani neuvědomujete, ale od poslední (velké) adaptace Robina Hooda uplynulo celých šest let. Ridley Scott a Russell Crowe s ní vydělali 321 milionů dolarů, značka tedy očividně žije a není… (viac)

Reklama

Reklama