Reklama

Reklama

VOD (1)

Profesionálny vymáhač vyšetruje trúfalú lúpež, ku ktorej došlo počas pokrovej hry prebiehajúcej pod záštitou mafie a so značnými vkladmi. Najvyšší mafiánsky boss je podnietený skutočnosťou, že za celkový kolaps ekonomiky podsvetia sú zodpovední traja podradní zlodejíčkovia, a chce ich vidieť za ich zločin pykať. Najme preto obávaného nájomného zabijaka Jackieho Cogana (Brad Pitt). Čím bližšie sa však Cogan dostáva k svojmu cieľu, tým viac mu zdarné dokončenie misie komplikuje opilecký nájomný vrah, ktorý už je dávno za zenitom, neschopní gangstri a playboyský uvádzač onej nešťastnej hry ... (TV Dajto)

(viac)

Videá (29)

Trailer 1

Recenzie (449)

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Příběhově nic extra zajímavého, nad čím bych si „sedl na prdel“. Objeví se tu ale několik zajímavých vtipných i drsných hlášek a situací. V Americe se asi ve velkém kradou čivavy a krysaříci, no a přepadávají nelegální herny…Co se děje týče, viděl bych to na podprůměrnou záležitost, ale musím uznat, že taková scéna s odprásknutím ve které zařval Ray Liotta byla velmi pěkně udělaná a ani efekty nebyli špatné. Brad Pitt se však objevil v mnoha lepších filmech a zároveň i jeho výkon byl dost průměrný. Když zavřu oči, tak tomu ty průměrné 3 hvězdy vlepím, ale vidět už to znovu nepotřebuju. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Taková trošku nudička, jenže pořád je tu naštěstí lumpiček Brad Pitt a tomu se tady protočí doslova panenky, aby vyřešil jeden vcelku zapeklitej případ. Každopádně když už příběh ne, tak alespoň prostředí je zajímavé. Dlouho (jestli vůbec někdy) jsem se nesetkal s filmem, který by řešil finanční krizi tak vehementně, jako právě v tomhle filmu. U zlodějů to ale asi fakt sedí. Zřejmě to mělo znamenat akorát to, že jak je krize a lidi mají méně peněz, tak toho lidé zároveň koupí daleko méně a i lup bude často stát za hovno. Tady teda stál, což kluci zlodějští pochopili poměrně rychle. ()

Reklama

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Dosť ukecaný film. Mal však zvláštne príjemnú atmosféru. Páčil sa mi jeho vizuálny štýl. Vlastne sa mi veľmi páčil. A záverečný monológ je viac než výstižný. Dokonca ani nevadili tie politické kecy, čo slúžili v niektorých scénach ako podmazy. Nejako som ich nebral moc na vedomie. Zvláštny dojem, ale rozhodne dobrý. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Povedal by som, že miestna mafia a aj tí pricestovaní na pár dní za prácičkou by sa rovnako chovali aj počas najsvetlejšieho obdobia amerických dejín a kríza s tým nemá až tak veľa spoločné. Ale vlastne aj o tom je tento film, že toto je Amerika a šlus. Iba škoda, že niektoré veci, ktoré by mohli vyplynúť prirodzene z deja sú nám podávané doslovne, čiže v dialógoch. Taktiež sa trochu zbytočne kecá aj o iných veciach, s dejom nesúvisiacich, napríklad o kurvách. Raz by stačilo. Killing them softly sa tvári ako taká luxusná jednohubka, ale so závažným posolstvom. Svojim spôsobom aj je, ale jej výpoveď ani coolovosť nemá takú silu, akou sa mohla v konečnom dôsledku pýšiť. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Na to aby sa film dostal pod kožu, presne tak ako má, je nutné pristúpiť na jeho pravidlá. Nie je to žiadny Guy Ritchie ani Scorsese. Dominik je umeleckejší. Dokázal to Jesse Jamesom a dokazuje to aj v Killing Them Softly. Film je mozaikov osudov z odvrátenej strany Ameriky. Tej, ktorá si uvedomuje povrchnosť a nefunkčnosť celého systému. Je veľmi zaujímavé, ako dokázal Dominik na tak malom priestore vykresliť postoj k americkému národu a k jeho vedeniu, ale aj ku skutočným hodnotám, ktoré hýbu touto krajinou. Scenár môžno neplynie tak trefne a zaujímavo ako by si film zaslúžil, ale niektoré dialógy( v bare, alebo celá sekvencia s Gandolfinim) sú nezabudnuteľné. Hlavne vďaka hercom. Nejedná sa o žiadny šokujúci alebo prevratný film. Príbeh sa dá vyrozprávať dvoma vetami. Ale aj tak je to spravené inak. Pomalá, alebo nezaujímavá scéna je nahradená vždy scénou, ktorá hraničí takmer s dokonalosťou. A takto si režisér pohráva s divákom stále. Pre mňa skvelá záležitosť. Kto by to do nej pri takom hodnotení povedal? ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčení filmu probíhalo v březnu roku 2011 v New Orleans. (Haretix)
  • V scéne, kde Mickey (James Gandolfini) a Jackie (Brad Pitt) pijú spoločne v bare, vypije Mickey svoj pohár s pivom do dna, no v ďalšej scéne je do polovice plný. (Crybaby)

Súvisiace novinky

Pittův Cogan nabírá posily

Pittův Cogan nabírá posily

11.01.2011

Produkce krimikomedie Cogan´s Trade, díky které opět spojí síly Brad Pitt a scénárista a režisér Andrew Dominik (natočili spolu Zabití Jesseho Jamese bla-bla), začíná lákat další zvučná jména. Prvním… (viac)

Reklama

Reklama