Reklama

Reklama

Predvolebné sľuby

  • Slovensko Pr(e)dvolebné sľuby (viac)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Po tom, ako dlhoročný kongresman Cam Brady (Will Ferrell) spácha pred blížiacimi sa voľbami verejné faux pax, párik mega-bohatých CEO sa rozhodne situáciu využiť, nasadiť protikandidáta a získať tak vplyv nad ich obvodom Severnej Karolíny. Na túto akciu si zvolia naivného Martyho Hugginsa (Zach Galifianakis), riaditeľa lokálneho turistického centra. Spočiatku sa Marty nezdá byť práve tou najideálnejšou voľbou, ale s pomocou svojich nových mecenášov, manažéra tvrdej kampane a politickým stykom jeho rodiny sa čoskoro stáva súťažiacim, ktorý dáva charizmatickému Camovi dobrý dôvod na to, aby sa začal báť. S neustále sa približujúcim dňom volieb je súťaž stále nerozhodnejšia. Urážky sa stále stupňujú a nemajú konca. Jediným cieľom oboch kandidátov je zničiť toho druhého.
Nová komédia od režiséra filmu "Meet the Parents" Jaya Roacha posúva dnešný politický cirkus na ďalšiu logickú úroveň. Aj keď si myslíte, že etika kampane dosiahla svoje najhlbšie dno, stále sa dá ísť ešte hlbšie. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (28)

Trailer 2

Recenzie (253)

Caminzind 

všetky recenzie používateľa

Crazy kampaň plná ujetých gagů a infantilně-humorných hlášek mi docela sedla. Co mi však vadilo, byla disproporce co do absurdnosti mezi dvěma kandidáty. Zatímco Galimatiáš (či jak se ten řecký komik jmenuje) ztvárnil naivního, leč dobromyslného troubu rodinného typu, tak Ferrell vzal na sebe sexistické hovado, jehož popularita výrazně neutprí ani po sérii totálních průserů, kdy mlátí děti, psy, krade policejní auta a z huby mu lezou samé sračky, rasismus nevyjímaje. Tento nepoměr mi hodně vadil. Stejně tak absence konstruktivnějšího děje. Do dvou třetin filmu jsem totiž uvažoval i o čtyřech plackách, pak mě ale monotónnost servírovaných skečů začala přece jen trochu unavovat. Teda trochu víc. 60% ()

Jordan odpad!

všetky recenzie používateľa

ferrella som nikdy veľmi nemal rád, výnimky tvorili prípady, kedy mal naozaj dobre napísanú postavu, skutočne brilantný scenár a šikovne postavený film s dobrým štábom, ktorý ho uzemňoval (snáď jediné príklady tomu zodpovedajúce sú Anchorman a Stranger than fiction...); Galifianakis má tú smolu, že si svoje portfólio stavia na charakteroch nepríjemných, otravných a natvrdlých debiloch - čo sa časom na človeka nalepí, a to aj napriek snahám dokázať sebe i okoliu svoje herecké kvality - akokoľvek úspešne to dopadne (Its Kind of funny story) a tiež u neho v mojom prípade viac záleží, ako veľmi vtipný, charizmatický a kvalitný je zvyšok diela, v ktorom je - a doteraz na mojom účte mal v tomto ohľade viac šťastia než ferrell (hoci aj tak úplne najviac sa mi od neho ráta "between two ferms", vďaka tomu sa postatal o to, že by naozaj musel urobiť veľmi veľký prúser, aby stratil všetky moje sympatie) - tentoraz sa však títo dvaja páni komici stretli a nepodporujú sa ani navzájom a veru im napomáha ani scenár, ktorý je prostý všetkého humoru, nápaditosti, nudí a znervózňuje diváka, aby ho napokon zaklincpval mätúco moralizujúcim a vágnym ponaučením; a ak film, ktorý má mať jedinú funkciu - a to baviť - túto nenapĺňa ani z malej časti ba naopak dosahuje presný opak, je to, bohužiaľ, film kategórie "odpad" ()

Reklama

Icefist 

všetky recenzie používateľa

Ferrellův nekompromisní humor je už tradice, Galifianakisův trouba taky, takže nezbývá než konstatovat, že žádné významné překvapení a skvělé představení se neodehrálo. Jednoduše- rutina. Já děkuju hlavně za úžasnou milfku LaNasu a velmi dobrého McDermotta, všechno ostatní můžu s klidným srdcem označit za průměr až podprůměr. 50 % Oblíbená část- zpomalovačka na malé dítě ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

"Já si jednou strčil do zadku světlušku." .." Proč :-O" .. "Abych měl svítící prdy" :D :D :D Nejlepší hláška fimu ! :D ... JInak velice povedená komedie, filmy o politice mě až tolik nebaví, jsou to většinou dramata, ale tohle bylo natočeno jako komedie a fakt se to povedlo. Opět perfektní výkon Zacha Galifianakise, toho herce fakt můžu! :-) A musím říci, že ani Will Ferrell mi nevadil (v jiných filmech ho nesnáším). ()

swe 

všetky recenzie používateľa

“Pro vítězství hodlám udělat cokoliv, i kdybych měl poslouchat Metallicu v sauně! Ostrá politická satira místy vystupňována do absurdních (parodických) výšin. Humor občas až příliš obscénní, což ale dokresluje kontrast mezi tím, kterak se politici prezentují na veřejnosti a jací jsou ve skutečnosti. Mimo to Campaign disponuje množstvím opravdu nezapomenutelných dialogů a scén (společná motlitba, “rainbow land”, kojenec, komunistický pes...) . Zklamal mne jen závěr, který bych uvítal ve stylu “tak to je a nikdy se to nezmění” než naivní a hloupé “Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí”. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (10)

  • Předlohou k filmu bylo dílo Shawna Harwella "Eastbound and Down". (chelseaman22)
  • Dej filmu sa odohráva v americkom štáte Severná Karolína, kde sa narodil aj Zach Galifianakis (Marty Huggins), a kde bol jeho strýko Jesse Helms v sedemdesiatych rokoch kongresmanom. (Darkage)

Reklama

Reklama