Reklama

Reklama

Mladý kuchár Odd Thomas (Anton Yelchin) dokáže vidieť mŕtvych. Možno je to dar, možno prekliatie. Odd si nikdy nebol istý. Každej nemej duši, ktorá ho vyhľadá, sa ale snaží pomôcť. Niektoré duše túžia po spravodlivosti a prostredníctvom Odda pomôžu vyriešiť zločin, iní sa snažia zabrániť ďalšiemu zločinu. Keď sa v Oddovej reštaurácii objaví tajomný muž, mladík okamžite začne cítiť blížiacu sa katastrofu. Jediný dôkaz, ktorý má, je lístok vytrhnutý z kalendára s dátumom 15. augusta. Dnes je 14. augusta. Thomas sa musí mať na pozore, aby sa neprezradil. Neostáva mu totiž veľa času, aby zabránil tomu, čo sa chystá... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (218)

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Film trošku strádal na rozpočtu, ale dohnal to zajímavým námětem, braným s hodně velkou nadsázkou, ale přece dost osobitě. Zápletka se mi zdála braná dost hopem na to, že stopáž padla na 100 minut (což se vůbec nezdálo vzhledem k míře zábavnosti). Člověk se zde kupodivu občas i lekne. A to nemluvím ani o zakončení dodávajícím na emocích. Celkově, zajímavý snímek, který je trochu rozpačitý a mixuje vše možné - od náznaků komedie, přes horor a krimi. 65% ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie , som nadšený . Rovno poviem že hore chýba žáner komédie pretože som sa aj riadne zasmial a určite nie iba ja.Príbeh bol premyslený a to som si myslel že to bude len lacná blbosť. No práve naopak tak premyslené niečo som už dlho nevidel.Hlavný hrdinovia sú sympatický a priateľka Odda neuveriteľne sexy.Hudba vo väčšine prípadov úžasná až nadpriemerná.Posledný myslím tým úplne posledný zvrat bol skvelý ale nechcem viac prezrádzať ale proste som si nahlas povedal wow..... Inak jednoznačne 5* a 100% a radím medzi tie TOP filmy na ktoré nezabudnem .Proste niečo neskutočne takýto silný filmový zážitok som už dlho nemal. ()

Reklama

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Strašná ptákovina, jejíž největší problém je ten, že se podle mě za celou dobu tvůrci nerozhodli, do jaké žánrové skupiny budou film vlastně směřovat a pravdou je, že jen velmi málo filmům se podaří být skutečně dobrými, když se označují za multižánrové. Takže co tu všechno máme. Horor díky přítomnosti laciných duchů mrtvých, fantasy, neboť tu máme i laciné duchy hodné, thriller, neboť se tvůrci pokoušejí o nepůsobivé napětí, drama, neboť tu máme spousty rádoby funkčních emocí a nechtěně vtipných vypjatých situací, romantika, neboť většina postav neustále s někým nesoudně laškují a koketují, o ústřední dvojici pak ani nemluvě, to jsou „růžové střevíčky“ jak vystřižené, a nakonec tu máme žánr komedie, neboť celé je to takové veselé, hravé, odvázané, prostě vše, jen ne branné seriózně. Navíc je to celé prezentováno a pojato jako strašně „cool a free“ podívaná, což se sem nehodilo už vůbec, no prostě kočkopes jako prase. Samotná zápletka přitom ale není úplně marná, jen jí zkrátka naprosto destrukčním stylem podkopává nohy ono zmiňované multižánrové zpracování, ale v jednotlivostech to chvílemi poměrně fungovalo, a třeba úplně závěrečný dojemný zvrat mě docela dostal, jako celek ovšem ani náhodou, nehledě na to, že tu nezafungovali ani věci jako napětí, či atmosféra a ani Anton Yelchin zrovna v této hlavní roli úplně nepůsobil dvakrát přesvědčivě. Nicméně, abych nebyl úplnej prudér, jako rozverná jednohubka se to vydržet dá. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Nápad nie zlý, ale scenár a réžia jedným slovom sommrácke. 2* len preto, že po dlhšom čase zase raz potešil Dafoe a za Yelchinove nasadenie. Chlapec šiel naplno, akoby hral v áčkovej veľkoprodukčnej dráme s ambíciami na 15 Oscarov. Jeho partnerka (Addison Timlin) ale zase svojim výkonom vytvorila jeho snaženiu dokonalú protiváhu. Ksichtík pohľadný, príjemne civilný, ani grimasy nehádzala zle, len škoda, že zakaždým mimo bránky. Čo sa "herectva" týka, no jedno teľa. Až mi jej chvíľami bolo ľúto. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Sommers odpískal svoji blockbusterovou kariéru dětinským shitem G.I.Joe a i bez velkých prachů ukázal, jak asi vypadá jeho vedení herců bez megalomanské výpravy a velkolepých efektů.Odd Thomas začíná skvěle, nápaditá zápletka chytne a Anton Yelchin je sympaťák.Bohužel Sommers najednou v půlce filmu přestane vyprávět a začne šíleně nudit až sklouzne k místy čirému zoufalství, jakoby si řekl kurva došli mi peníze, tak jen stůjte před kamerou a něco si řikejte.Přes skvělý úvod to začne strašně nudit a konec v nákupním centru mě vážně nasral.Ale úplný konec potěšil a byl dost nečekaný a jedině za překvapivý závěr jsem ochoten vykouzlit 3*, leč hodně slabou.Škoda, snad mu zase někdo někdy svěří velký prachy a natočí 4tou Můmii, protože trojka od Cohena byla děsná sračka a O´Connel by si zasloužil rozlučku se vší parádou.50%. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Keď Odd (Anton Yelchin) opúšťa nemocnicu, divák si môže všimnúť jeden z nápisov, ktorý znie "IN ODD WE TRUST", čo je názov prvej časti komiksovej série venovanej hlavnému predstaviteľovi (2008). (beso74)

Reklama

Reklama