Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Horor
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi

Recenzie (1 858)

plagát

Opičí človek (2024) 

Indický John Wick, myslím že veľa ľudom rovnako ako mne napadlo toto zrovnanie. Režijný debut Deva Patela sa v celku podaril aj keď mne osobne veľmi film nesadol. Je to klasický príbeh cesty pomsty za rodinu, kde originalitu dotvára hlavne prostredie. India je neokukaná, mne ale tie chrámové reči, občas snové prebliky a podobné veci skôr vadili. Akcie je na začiatku veľmi, čo však vynahradí skvelo krvavý koniec. Nie je to niečo, k čomu sa  niekedy vrátim ale solídne 3* určite áno. Miestami možno aj 4*.

plagát

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024) 

Tak dejovo sme sa absolútne nikam neposunuli a v podstate sme dostali to isté, čo v jednotke. Dokonca sme mali ešte aj toho istého záporáka a len zmenu prostredia. Zackovi stále nikto nepovedal, že spomaľovačky boli fajn tak 20 rokov späť. Tu ich je skutočne náramne veľa a aby niekto nie raz, ale rovno trikrát spomaľoval to ako sa zberá obilie, no ako nehnevajte sa na mňa. Prvá hodina je znova zoznamovanie s postavami, o ktorých nič nevieme, sú nám ukradnuté a tak aby sa nepovedalo ,každá dostane 2 minútky na svoj príbeh. Po hodine príde akcia. Netajím sa tým,  že keď nie je príbeh a je kopec dobrej akcie, tak nemám problém dávať veľké hodnotenie. Táto akcia má však od dobre véľmi ďaleko. Nejaké svetielka, samé výbuchy, hlavné postavy (niektoré) sú netrafiteľné aj keď sú na bojisku len so sekerou alebo stoja samy na moste proti 100 nepriateľom. Aziatka s dvoma mečmi tak nevyužitá, a jej súboj v stodole proti 4, kde nakoniec aj tak prehrala je na smiech. Trojku už naozaj nie prosím.

plagát

Shiti Hanta (2024) 

Čakal som to teda popravde lepšie. Mix žánrov je za mňa až moc chaotický, nikdy neviete či to je myslené vážne, čo sa zase berie vtipne a tak to ide celý čas. Horšie bolo, že, vtipná stránka mi ani tak vtipná neprišla, po akčnej stránke fajn ale opäť nič prevratné. Nevedel som veľmi prísť na chuť ani hlavným postavám. Potešil aspoň sukničkár ako hlavný hrdina, vďaka čomu boli fajn zábery. Za mňa  teda priemer.

plagát

Počatie (2024) 

Dúfal som, že uvidím Sydney v poriadnom horore ale toto teda rozhodne nie. Veľmi neoriginálny film, kde sa ide presne podľa šablóny. Mníška príde do kláštora a tam klasicky niečo nehrá až sa dozvieme čo. O nejakom horore sa dá hovoriť až okolo 50 minúty a to je neodpustiteľné. Nie len, že na 89minút je to extrémne neskoro, ale dovtedy divák stratí všetok záujem o film. Koniec sa síce snaží, nejaké fajn krvavé scény tam sú ale mňa to už tak znechutilo, že ma to už ani nebavilo. Za mňa teda prešľap vedľa a Sydney si musí začať vyberať lepšie veci.

plagát

The Impossible Heir (2024) (seriál) 

Nakoľko som si Jae-Wook Leeho dosť obľúbil, dal som šancu tomuto seriálu a musím povedať že dosť v pohode.  Je tu celkom zmes žánrov, od hlavnej drámy/thriller po špetku romantiky a trocha krimi. Tvorcom sa to ale darí veľmi dobre držať a tak sa všetko hodí ako má. Problém som mal s inými vecami. Postavy sa miestami chovajú dosť nelogicky, veľa liniek vyznie do prázdna a niektoré postavy sú pre dej zbytočné. Pozerá sa nato však dobre, dosť častí končí tak, že chcete vidieť ďalšiu a herci hrajú výborne. Vytáčalo ma, že niektoré časti skončia zvratom, ktorý potom sledujeme ešte 2-3 minutý v ďalšej časti. No a hlavne pri finále, kde v podstate koniec sme sa dozvedeli už na konci 11 časti. Inak však super, ubehlo to rýchlo a ja som sa bavil. 4* si to udržalo.

plagát

Fallout (2024) (seriál) 

Fallout je skvelé prekvapenie, ktoré si užije hráč ako aj nehráč. Obrovská pochvala postavám, tie sú napísané naozaj na výbornú. Ella je milé, očarujúce stvorenie a jej Ouky Douky je na nezapletenie, do toho Walton a jeho Ghoul a mnohé ďalšie postavy. Samotný svet je veľmi originálny, každá časť ponúkne niečo nové a vizuálne je to teda nádhera. Našťastie sa tu nešetrilo a po dopozeraní prvej série mám chuť zahrať si aj hru. Nie je to epická podívaná, ale rozhodne veľmi vydarený seriál kde sa na ďalšiu sériu dosť teším. Veľmi nemám čo vytknúť.

plagát

Smrtící déšť (2023) 

Za celý film pršalo asi trikrát. Inak je to hrozná nuda, kde chodí jedna nesympatická rodinka a hádajú sa. Nič sa tam veľmi nedeje a samotný dážď je využitý veľmi málo. Nepodarilo sa to teda vôbec a slabšie 2.

plagát

Baghead (2023) 

Tak za mňa nakoniec celkom splnené očakávania. Ciri zdedí hostinec, kde v pivnici žije podivná bytosť. Tá dokáže potom ako zožerie predmet mŕtvej osoby, sa na ňu zmeniť. Má to solídnu atmosféru, je to pekne natočené a zbytočne to neodbočuje. Vytáčalo ma pravidlo 2 minút, ktoré počas celého filmu nikdy nebolo dodržané. Čarodejnica je fajn, masky potešili aj keď veľmi málinko využité. Vďaka atmosfére však bolo celkom desivé aj to vrece na hlave. Ubiehalo to rýchlo a ja som sa osobne dosť bavil. Nie je to niečo, načo si spomeniem ale na druhú stranu v tomto roku konečne pozerateľný horor. 4*.

plagát

Baby na úteku (2024) 

Coen úplne mimo a týmto sa mi teda vôbec netrafil do mojej noty. Dve lesbičky idú na Floridu, v aute majú kufrík ktorý patrí mafiánom a po ceste si lížu viete čo. Mohla z toho byť fajn komédie ale po vtipnej stránke sa toho trafilo veľmi málo. Natočené je to ako také retro, postavy mi nesadli a nebavili ma. Dvaja mafiáni boli fajn, ale dostali málo priestoru. Na začiatku ma silno svrbela ruka na odpad a skoro som to vypol. Nakoniec slabší priemer.

plagát

Návrat do budúcnosti 2 (1989) 

Tak pokračovanie neuberá, možno povedať že dokonca pridáva na kvalite. Opäť skvelo odľahčené, dobre sa nato pozerá a zápletka spolu s celkovým prepojením bavila. Finále krásne navnadí na pokračovanie, tak sem s ním.