Reklama

Reklama

Najodvážnejší, najdôkladnejší a najostrejší  lupič, Parker (Jason Statham), je špecialista na tie najnebezpečnejšie a zdanlivo neuskutočniteľné lúpeže. Od svojho tímu očakáva úplnú oddanosť a presné dodržiavanie stanoveného plánu. Keď sa kvôli ľahkovážnosti jedného z jeho kolegov posledná akcia tragicky zvrhne, Parker odmieta spoluprácu s gangom šéfa miestneho podsvetia Melandera (Michael Chiklis). Ten sa ale so zápornou odpoveďou neuspokojí a za trest ho polomŕtveho pohodia na kraji opustenej cesty. Parker, ktorý útok zázrakom prežije, sa zúfalo túži pomstiť a pátranie po gangu ho zavádza do honosného Palm Beach. Tu sa Parker vydáva za bohatého Texasana kupujúceho dom a stretáva Leslie (Jennifer Lopez), neúspešnú realitnú agentku s encyklopedickými znalosťami ostrova. S jej pomocou odhalí plán gangu na lúpež klenotov v hodnote 50 miliónov dolárov a pochopí, že to je ideálna príležitosť na vyrovnanie účtov. (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (378)

cukorek 

všetky recenzie používateľa

Neviem pre koho to bola väčšia česť či pri Stathama, či pre Lopezovú, keď sa navzájom objímali? Ale v celku vytvorili sympatický pár. Myslím, že opätovné nakuknutie Jennifer Lopez do filmového priemyslu sa celkom nevydarilo, respektíve role oboch hlavných predstaviteľov nepredstavovali nič prevratné. Scenár a spracovanie otriasli celým základom tohto filmu, čo malo za následok neprehľadnuteľné zlyhanie. Stathama mám fakt rád, ale tento krát ako by mu niekto "pristrihol krídla" a tak sa jeho akčné predstavenie dostalo do obmedzeného priestoru, takže očakávaný prísun výraznej chuti, ktorú zvykol dobre naservírovať sa nedostavil. Chudobnejšie pôsobilo aj prevedenie akcie, ktoré len občas vykuklo z pozadia uprednostňovaných, všedných dialógov. Chýbal mi komornejší charakter filmu a tiež komplikovanejšia zápletka, ktorá by výraznejšie rozpálila "zhasínajúcu pahrebu". Bohužiaľ ma v spojení s týmto filmom napadajú skôr samé negatíva a tak sa tento krát prikláňam k 50%. ()

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Na začátku chci podotknout, že Stathama žeru a je mi jedno, že hraje furt to samý :D a že každej jeho film má jednoslovnej název a každej poster k filmu je na jedno brdo :D to opomíjim. On mě s tim jeho vražedným výrazem prostě bere.. Tohle bylo ovšem slabší. Ono natočit po stopadesáté pomstu, která bude něčím zajímavá a udělat o ní film, asi není uplně eňo ňůňo, takže Jasone promiň, ale tohle nic moc. Bodík za Jennifer a jinak průměrňárkovinka. ()

Reklama

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Jak se vám v noci spí ??" - "Po sedmé večer nepiju kafe.." ;) Jasona Stathama s tou jeho nasranou pitbulovskou polohou mám moc rád, účast Chiklise, Nolteho a v podstatě i seňory Lopéz mě moc potěšila, ale celkově jsem asi od zfilmování této Westlakeovy, či chcete-li Starkovy, prvotiny očekával mnohem víc !! Srovnání s Odplatou se raději úplně vyhnu, protože prokazovat Parkerovi takovou medvědí službu skutečně nechci a "urážet" velkého Mela už vůbec ne, a tak ho budu brát pouze jako obyčejnou, byť v mnoha ohledech netypickou, "stathamovku", která mě minimálně v první drsné polovině ve stylu "neonoir" opravdu bavila, než se lehce změnila na reklamní tahák na Palm Beach, potažmo Floridu, a která v podstatě vyznavače akčního žánru urazí jen málokdy !! Parker jako takový polovičatý Robin Hood, jemuž však nejde ani tak o prachy jako spíš o princip, je když ne originální, pak určitě zajímavý (anti)hrdina, což musím ocenit. Už dlouho jsem neviděl Jasona tak "dorubaného", což svým způsobem dokonale potěší, ale to jeho první znovuzrození následně potají vykrádající Zastav a nepřežiješ !! či ten klaunský "odkaz" ze začátku filmu na Bezva fintu nevyznívají ani z poloviny tak trapně, jako když se prakticky celý film na obrazovce producíruje s tím idiotským kloboukem !! To opravdu stojí za to !! ;) Soundtrack Davida Buckleyho se povedl, a tak si jen říkám, že z toho mohla být slušná pecka s motivem pomsty, kdyby tvůrci upustili od té pitomé dějové linky s Jennifer Lopez a raději se věnovali akci, s níž Taylor Hackford poměrně šetřil.. Ostatně tento rys je pro tohoto oscarového režiséra, který má na kontě třeba geniálního Ďáblova advokáta, všeobecně typický, a tak ve výsledku Parker působí dojmem nevyrovnaného filmu unaveného režisérského rutinéra, který se nedokázal úplně vyhnout žánrovému mixu na úkor čistého akčního béčka.. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V iných filmoch mi Jasonov Stathamov štýl hrania nevadí a naopak ma aj pobaví, ale tu v tomto odfláknutom filme, ktorý je hrozne spracovaný a zahraný ma Jason takpovediac naštval. Jennifer Lopez - absolútne zbytočná rola. To radšej ani nebudem komentovať. Hrala dobre, ale sprostá postava. Film rozhodne nezaujme, skôr dosť nudí a stále diváka núti pozerať sa na čas a počítať si, kedy už konečne bude koniec, ostatne, ja som toto skoro ani nedopozeral. Aj keby som, ako už u pár výnimiek, odpustil, že hlavný hrdina je zločinec, proste som čakal oveľa viac akcie, a toto je skôr thriller ako akčný film. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Stathamovky mám rád a Parker patří k tomu typickému, čehož Jason Statham natočil a ještě natočí hodně. Tentokrát je mu k ruce Jennifer Lopez a společně tvoří celkem sympatické duo. Musím říct, že oproti někdejšímu Redemption je Parker mnohem lepší, protože Jason pořádně předvádí pořádnou akční řež, což v Redemption rozohdně nebylo...70% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (12)

  • Film je věnován Donaldu E. Westlekeovi, americkému spisovateli a autorovi původní knihy "Flashire", který zemřel 31. 12. 2008. Autor používal pseudonym Richard Stark. (Terva)
  • Natáčalo sa od 1. augusta do 30. septembra 2011 v Louisiane, Ohiu a na Floride. (m.a.t.o.)

Súvisiace novinky

Shane Black a Robert Downey chystají film

Shane Black a Robert Downey chystají film

21.02.2022

Tak se zdá, že si režisér a scenárista Shane Black (Smrtonosná zbraň, Správní chlapi) a hvězda marvelovek herec Robert Downey Jr. (Iron Man 3) opět po letech zopakují spolupráci. Vedle zmíněného Iron… (viac)

Reklama

Reklama