Reklama

Reklama

Vyznamenaný vojenský veterán  Frank Vega (Danny Trejo) sa vracia domov z Vietnamu. Spoločnosť, pre ktorú spolu s ostatnými mužmi bojoval a krvácal, sa mu obráti chrbtom. Zavrhnú ho aj jeho najbližší a Frank zostáva sám, bez práce aj bez lásky. O niekoľko rokov neskôr sa v autobuse zastane starého černocha a ochráni ho pred šikanou partičky miestnych skinheadov. Vďaka tomuto incidentu sa Frank znova stane hrdinom. Ľudia si ho znovu začnú vážiť, no aj o toto šťastie čoskoro príde, pretože onedlho zavraždia jeho najlepšieho priateľa Klondikea (Harrison Page). Keďže polícia o prípad nejaví najmenšiu pozornosť, Frank sa rozhodne vziať spravodlivosť do vlastných rúk a vydá sa sám po stopách zabijaka. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (235)

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Braková záležitost, která se po vzoru jiných žánrových kousků (převážně projekt Grindhouse) snaží bavit tím, jak je hloupá. V hlavní roli Danny Trejo, který jako důchodce s ledvinkou není tak cool, jak měl původně být a jediné na co se celý film zmůže je pár laciných bitek, kdy neporazitelný Danny pobije všechno co se mu dostane do ruky. Jako bonus recyklace kultovní akční scény z "Rudého horka" (ano vykradená autobusová honička, která je vidět v traileru tu opravdu je a dává ještě menší smysl, než by se dalo tušit). Z hloupé zábavy zbyl jen hloupý a nudný film. ()

Genero 

všetky recenzie používateľa

Pan Trejo je jednoznačně nejzářivější hvězdou Mezinárodní herecké asociace hispánských muklů, přesto zůstal skromný a zachoval si svou bodrou, věčně rozesmátou a přívětivou tvář mexického bezdomovce, kterou tolik miluji. A přestože si ji nechal zcela netypicky zarůst plnovousem, nad kterým by i Leoš Suchařípa závistí zapomněl prskat a ráčkovat, dokáže na svém těžce zkoušeném potapetovaném hřbetě unést i takový biják s potenciálem na zapomenutelně prostoduchou kokotinu a povznést ji na milý a zábavný pomsta – film. Je naprosto k neuvěření a téměř až v prdeli, že vidět to těsně před pubertou, rozhodně bych už nechtěl být Sandokan, Curro Jimenez ani Sagvan Tofi, ale jen a pouze Frank Vega. ()

Reklama

Mrkvič 

všetky recenzie používateľa

Dával jsem tomu šanci hodně dlouho, ale konec už jsem musel projet rychleji a jen pročíst titulky. Že to bylo strašně naivní a místy pitomý by ještě snad šlo. Ale ke konci se začly hromadit chyby ve střihu a vůbec v logice záběru. Nesmyslná honička s autobusama a potom jako vrchol to, že tam každej starej tlustej je lepší bitkař než banda negrů s pekáčema buchet na břiše. Do toho love story plesnivýho meksikána s užvaněnou ale krásnou černoškou. To už bylo fakt moc. A přitom takováto témata mám rád, ale když někdo neumí točit filmy, tak ani téma nestačí. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Miestami to bolo celkom vtipné, aj niektoré hlášky ušli, no to je asi tak všetko. Zvyšok - od scenára po hercov je katastrofa. Danny patrí medzi mojich obľúbencov už 20 rokov, no v úlohe zmrda, čo na pár minút znepríjemní život hlavnej postave, ak má byť totiž tým hlavným hrdinom on, tak je to utrpenie, pretože je príšerný herec, čo sa ukázalo už v Mačetovi. Navyše v tomto pokročilom veku, keď už má problém sa hýbať, z neho robiť akčnú hviezdu, je na hlavu. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Franka Vegu volajú Bad Ass ( Danny Trejo s fidelovskou bradou ) a je to akčný hrdina ako vystrihnutý zo starého žurnálu. Tento film si zmýlil storočie, lebo táto jazda je príliš toporná a jednoduchá. Za zjavné prešľapy ( je ich viac ako dosť ) treba poďakovať režisérovi, ktorý by mal radšej točiť reklamy. Jedinou záchranou sú niekedy vtipné dialógy a hlášky, ktoré navzdory chybám, robia film prijateľným. Slabší priemer. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (11)

  • Herci Danny Trejo (Frank Vega), Ron Perlman (Williams) a Winter Ave Zoli (Tatiana) se setkali už při natáčení seriálu Zákon Gangu (od r. 2008). (Chibs)
  • Autobusová honička mezi Frankem (Danny Trejo) a obtloustlým Pantherem (Charles S. Dutton) je digitalizovanou alternativní verzí identické honičky z filmu Rudé horko (1988). (Conspi)
  • Ve scéně, kde Vega (Danny Trejo) na basketbalovém hřišti hází na koš, koš ve skutečnosti netrefil, přestože tak scéna působí. (J*A*M*A*L)

Reklama

Reklama