Reklama

Reklama

James Bond: Špión, ktorý ma miloval

  • Československo Agent, ktorý ma miloval (viac)
Ukážka z filmu 1

Obsahy(1)

V hlbinách oceánov zmizli dve atómové ponorky. Z dôkazov vyplýva, že od prísne utajenej dráhy ich vyklonilo tepelne navádzané zariadenie. James Bond (Roger Moore) sa tentokrát musí spojiť s krásnou ruskou agentkou Anjou (Barbara Bach), pretože ako sa zdá, za celým incidentom stojí Karl Stromberg. Ten má v pláne odpáliť jadrové hlavice na Moskvu a New York v úmysle vyprovokovať tretiu svetovú vojnu a následnej ovládnuť svet zo svojho podmorského impéria Atlantis… (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Ukážka z filmu 1

Recenzie (380)

classic 

všetky recenzie používateľa

Tentokrát ide o výpravnú „bondovku” , ktorá sa očividne dosť inšpirovala legendárnym snímkom Stevena Spielberga - Čeľuste (z roku 1975), podľa toho tu vystupuje aj postava - Čeľusť, úhlavný nepriateľ Jamesa Bonda, ktorý mu je neustále v pätách, aj si zároveň myslím, že je vôbec najlepší Bondov zlosyn v celej, bondovskej hierarchii. S každou postupnou sekvenciou, keď sa tí dvaja «kamaráti» vlastne stretávajú, tak to jednoznačne patrí k tomu najzaujímavejšiemu v tomto prípade. Vskutku, jedna scéna slávnostnejšia, než druhá, a tak tým pádom už musím automaticky vychváliť jeho predstaviteľa, čiže Richarda Kiela, ktorý svojimi 218. centimetrami naozaj naháňa veľkú hrôzu, a to ani nehovoriac o jeho oceľových zuboch, ostrých, ako britva, skrátka, Jawsa som si veľmo obľúbil. No, bohužiaľ, má to aj svoje negatívne stránky, pretože - Agent, ktorý ma miloval, je de-facto ZLEPENCOM takmer všetkých predchádzajúcich bondovských misií, a to od: Srdečných pozdravov z Ruska, Goldfingera, Thunderballu a Žiješ len dvakrát, či taktiež aj V tajnej službe Jej veličenstva (s novopečeným Georgeom Lazenbym) t. j. z každého rožku trošku, že čím sa viac pohybujete v týchto kuloároch, ešte s prvým Jamesom Bondom (Seanom Connerym), tým vás to bude čoraz viacej iritovať, ale zase extra vadiť, by to v konečnom dôsledku, príliš nemalo ? Režisér Lewis Gilbert si pre zmenu dovolil zložiť poklonu, napríklad Lawrencemu z Arábie, a to veľmi vkusne, svižne, že »každý« divák si na to ihneď spomenie, akonáhle naďabí na túto scénu v púšti s Rogerom Mooreom v danom kostýme, a za sprievodu hudobného motívu. Trebárs aj citovaný Štefan Spielberg použil neskôr pasáž z vlaku vo svojom Indiana Jones a Chrám skazy, čo iba stále podtrhuje, že všade navôkol mňa prevládala (panovala) samá, filmová iniciatíva zo všetkých svetových strán. Pokračujem. Majorka Aňa Amasovová (Barbara Bach) patrila k tým najvzrušujúcejším Bond - girls v celej svojej histórii, keď som doslova pozoroval pomerne častý výskyt všelijakých krásavíc v negližé, bolo ich neúrekom. Roger Moore je, dá sa povedať, atypický, a tiež i charizmatický REPREZENTANT tohto fiktívneho charakteru. Zatiaľ mám z neho celkom dobrý, obstojný a pohodový dojem, veď v bondovskej koži bol najdlhšie zo všetkých hercov, ktorí si ho postupne zahrali. Bondovkám musíte prísť na chuť, inak Vás asi len ťažko budú môcť interesovať ! ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Keď som si robil nahrávací plán, zaujal ma názov filmu i jeho takmer 80 % úspešnosť u užívateľov. A potom nasledovali tri prekvapenia. Prvé, že to je bondovka, o ktorých som sa kedysi vyjadril, že never more. Druhé, že tento more, vlastne Moore predstavujúci Bonda namiesto Conneryho, je 50 ročný pánko so sklonom k obezite, ktorý má akčný maximálne jazyk a viac ako legendárneho agenta jej veličenstva pripomína obchodného zástupcu alebo sobášneho podvodníka. O filme sa ani zmieňovať nebudem, aby som nedráždil, pretože tretím prekvapením je, ako pozitívne je tento film užívateľmi hodnotený. Sympatické sú mi hodnotenia, v ktorých užívatelia ho považujú za najlepšiu z bondoviek, v ktorých tento pánko hral. Keďže som žiadnu z nich nevidel, a ani nehodlám, môžem s ich názorom súhlasiť. Na súhlas s ostatnými by som potreboval nejaké zvláštne receptory, ktoré mi príroda neposkytla. ()

Reklama

902 10 

všetky recenzie používateľa

nobody does it better. roger moore je nejlepsi bond. zaprisahly conneryovkar si ted asi odplivnul a vyslal k me pojizdne zemljance hitmana ivana, takovy je zivot. tohle je bezpochyby jedna z top 5 bondovek a i kdyz misty pusobi trochu unavene (hlavne ty pomerne dlouhe trikove sceny, ktere by prokoukl i nezkuseny dement), je to proste obrovska klasika. a roger jede! jak ze to zpivala carly simon...? ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

007-10 Velkolepá bondovka! Tak přesně takto bych v jednoduchých dvou slovech popsal snímek The Spy Who Loved Me, ve kterém funguje všechno od hlavního antagonisty až po akční stránku jako dokonale promazaný stroj. Režisér Lewis Gilbert pevnou rukou drží režisérské otěže, pročež zde zkrátka musel vzniknout výtečný filmový zážitek. Musím zde samozřejmě zmínit i futuristické sídlo Atlantida, nezastavitelného zabijáka Jawse či krásnou ruskou agentku s povolením zabíjet. Samostatnou kapitolou pak zůstává obří supertanker sloužící jako epická plovoucí základna pro tři atomové ponorky. Co se vozového parku týče, James Bond tentokráte sedlá kultovní Lotus Esprit S1, který zazáří ve vysokooktanové automobilové honičce a následně i jako efektivní miniponorka. V tomto snímku se zkrátka opět dokonale snoubí všechno, co činí snímky s Jamesem Bondem atraktivní i po těch letech! (HBO GO) „Mmm, maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Perignon '52 can't be all bad.“ ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Zatímco v jedné z nejlepších bondovek s Connerym, žere velká raketa mále rakety . V jedné z nejlepších bondovek s Moorem, žere velká loď menší ponorky. Já toho Bonda prostě miluji . Naprosto fantastický je i záporák zvaný Čelist, rád bych získal číslo na jeho zubaře . Z akce, která je vidět ve filmu leckomu může taky spadnou čelist a rozhodně se nenarovná z exteriérů hlavně ty podmořské záběry jsou překrásné. Barbaru Bach bych taky miloval a to nejsem agent . ()

Galéria (176)

Zaujímavosti (51)

  • Richard Kiel mohl mít kovové zuby v ústech kvůli nepohodlnosti souvisle jen 35 vteřin. (ČSFD)
  • Natáčanie automobilovej naháňačky na Sardínii sa pripravovalo 3 mesiace a zrealizovalo za asistencie 70 členného štábu a s použitím 4 kamier. Navyše, celé to natočiť trvalo približne 5 týždňov. (beso74)
  • V čase natáčania filmu bola séria s agentom 007 najzárobkovejšia a najlukratívnejšia v celom filmovom svete. Najväčšie svetové značky sa, často neúspešne, snažili dostať do filmu. Aj automobilka Lotus sa o to snažila, akurát že jej predstaviteľ Don McLaughlin sa rozhodol použiť úplne odlišnú stratégiu ako ostatní. Kým oni naháňali filmárov a prosili, on sa postaral o to, aby oni prišli za ním. Jedného dňa prifrčal pred štúdio Pinewood na novučičkom, ešte neprestavenom vozidle Lotus Esprit a zaparkoval ho pred miestom, kde sa natáčal James Bond. Neznáme auto, ukrývajúce všetky identifikačné nápisy, pritiahlo k sebe zástupy zvedavcov, snažiacich sa zistiť, čo to je za auto. McLaughlin k hlúčiku prikráčal, otvoril auto, nasadol a zmizol bez toho, aby odpovedal na jedinú otázku zvedavcov. Zúfalí producenti sa išli potrhať, aby zistili, čo to bolo za záhadné auto. A Albert R. Broccoli si nakoniec do filmu vybral práve toto auto. (beso74)

Súvisiace novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (viac)

Reklama

Reklama