Reklama

Reklama

''Hlad prichádza a odchádza, ale dôstojnosť, ktorú stratíš, sa nikdy nevráti.''
Počas Stalinovej vlády sa do juhozápadnej časti Ruska sťahovali rôzne kriminálne živly a odpad spoločnosti, z ktorých sa v getách formovali klany. Najmocnejší z nich bol klan Sibírskych na Náplavke vedený Kuzjom (John Malkovich). Ten už odmalička vštepoval kódexy a etické princípy klanu malým chlapcom, z ktorých najšikovnejšími boli Kolyma a Gagarin, do hláv. Práve príbeh tejto dvojice sledujeme od ich vyrastania cez dospievanie, až do okamihu, kedy sa stali skutočnými gangstrami. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (43)

carlos 2010 

všetky recenzie používateľa

Taliani natočia film o sibírskej mafii v angličtine. Ten jazyk mi tam nesedel. Z filmu vidno že medzi sibírskou a sicílskou mafiou nie je vela rozdielov (2 písmená). Ale ide iba o drámu a po svižnom úvode som čakal úplné iný film a nie rodinnú drámu. Ale vcelku dobré a je škoda, že Malkovichov potenciál bol využitý len okrajovo. ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tak tu máme konečne ďalší film o ruskej mafii, ale hlavne o Voroch v zakone a o ich kóde, ktorým sa kedysi riadili a možno v niektorých častiach Ruska ešte aj riadia. Kto čaká niečo na štýl Eastern Promises bude sklamaný. Tento film je komornejší a poväčšine sa odohráva v chudobnom mestečku na Sibíri. Akcie veľa nie je, ale nevadí to. Ako som napísal ide skôr o film, kde hlavnú úlohu zohráva akýsi kódex cti Vorov v zakone. Pre mňa, ako pre človeka, ktorý sa o toto prostredie zaujíma, chuťovka. Nie je to na 100%... má to hluchšie miesta, ale vzhľadom na to, že takýchto filmov veľa nie je, som spokojný. ()

Reklama

emma53 

všetky recenzie používateľa

Studené a syrové tak, jak jsem i očekávala od tohoto filmu, ale zpracování na mě působilo úděsně. Poměrně jednoduchá dějová linka byla tak překombinovaná, že jsem se často zmítala v čase a to byla velká škoda na úkor celého příběhu o jedné zajímavé dvojce kamarádů Gagarina a Kolymy. Urcké tradice, tetování, jejich zvláštní zvyky a morálka musí být určitě fascinujícím čtením, obzvlášť psaná člověkem, který to všechno v poměrně nedávné době skutečně prožil, ovšem filmová podoba mě zklamala. Myslím, že v tomhle případě by nebylo na škodu předem si o tom tématu něco přečíst. Mně by osobně docela zajímalo, jestli ta trochu oživující složka s bláznivkou Xenjou byla taky skutečná? ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film. Šel jsem do toho s tím, že se jedná o ruskou mafii, ale tohle je úplně o něčem jiném. Příběh vypráví o životě zločinecké sibiřské komunity řídící se vlastními zákony, kde jsou děti vychovávány s důrazem na velmi specifický kodex cti, víru v Boha a bratrství. A taky z nich dělají experty na to, aby s nimi nikdo hned tak nevyjebal. Výborní Malkovich, Stormare a Tomlinson. A také všichni ti ostatní, jejichž jména neznám. Jen ten příšerný ruský přízvuk to občas kazí. Ale v tom jsou západoevropští filmaři nepoučitelní. 85% ()

klima777 

všetky recenzie používateľa

Člověk se pořád učí. I Kolyma. V současnosti zhodnocuje (ale naštěstí nehodnotí) svou minulost. A protože jde o počin dostatečně drsný a dostatečně cool, bude se líbit skoro všem... Leč netřeba zapšklosti, ani přemoudřelosti: Třetí hvězda je pro Malkoviche; vyčůrat, pomodlit a furt ve střehu... (2,5*) ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „Sibiřská výchova“, kterou napsal Nicolai Lilin. (mjech)
  • Okrem Talianska pracovali filmári aj v litovskej metropole Vilnius. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama