Reklama

Reklama

Veľký čínsky múr

  • Česko Velká čínská zeď (viac)
Trailer 8

Obsahy(1)

Jeho tvorcovia museli mať dobrý dôvod na to, aby z nej urobili najväčšiu stavbu sveta. Veľký čínsky múr je opradený mnohými mýtmi. Jedného z nich sa chopil legendárny režisér Čang Yimou, ktorý s pomocou Matta Damona natočil veľkolepé dobrodružné fantasy, v ktorom nepôjde o nič menšie, než o záchranu ľudskej civilizácie. Hollywoodska superstar hrá vo Veľkom čínskom múre súbojmi zoceleného žoldniera Williama Garina, ktorý prišiel na Ďaleký východ získať tajomstvo strelného prachu. Mimoriadne nebezpečná misia v exotickom prostredí nemohla dopadnúť dobre, a ani tak výnimočný lukostrelec, akým je Garin, sa nedokázal ubrániť obrovskej presile bojovníkov tajného zoskupenia. Ich prvotnou úlohou je ochrana masívneho a zdanlivo nekonečného múru, pri pohľade na ktorý by Garinovi a jeho priateľovi Pero Tovarovi (Pedro Pascal) spadla sánka, keby im nehrozila poprava. K nej však nedôjde, na múr zaútočí armáda monštier a pomoc skvelých vojakov sa ich väzniteľom hodí. Ťažko ale povedať, či si zoči-voči valiacim sa nemilosrdným monštrám nemali radšej vybrať tú popravu. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 8

Recenzie (582)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Samotný snímok bol spočiatku prezentovaný ako historický film, čo značne zmiatlo očakávanie diváka. A tak ma vôbec neprekvapuje hodnotenie na úrovni 60%, lebo toto rozhodne nie je Trója, ani Gladiátor, v čo zrejme mnohí dúfali. Čínsky múr bol v podstate iba využitý ako zásterka pre fantasy príbeh s monštrami, čo mi z pohľadu veľkej histórie veľkého národa, príde ako značne nevyužitý potenciál i akási forma, použijem veľmi silné slová s nadsázkou - prejavu neúcty. Nečudujem sa teda, že sú mnohí viac menej sklamaní, pričom by ma naozaj zaujímalo, ako by tento mdlý príbeh bez nápadu, dopadol bez Matt-a. U mňa je to tak pol napol. Bolo sa načo pozerať, nenudil som sa, no na riť som rozhodne nepadol. Tretia na hrane ... ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Potvůrek nebylo vůbec málo ale požehnaně příběh bych určitě tady zasloužil natáhnutí hned po pár minutích nebezpečná akce a šílené ženy co skáčou po hlavě na smrt. V mlze sem čekal velký boj který se bohužel neuskutečnil konec mi přišel trošku jednoduše ukončen ale celé to mělo svoje kouzlo a líbilo se to je hlavní. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Mne sa to celkom páčilo, nenáročná pukancová záležitosť, príjemná na pohľad. Ulietavam na podobných fantasy nezmysloch, a tento snímok bol navyše aj po vizuálnej stránke veľmi dobre urobený. V niektorých momentoch hotová farebná pastva pre oči. Potešili aj bubáci, ktorí pôsobili celkom prirodzene a vôbec nie nejako extrémne digitalizovane ako je často zvykom. Skrátka po technickej stránke film nemá chybu. Samotný príbeh síce moc epickosti nepobral, ale tieto nedostatky trocha vyvažujú slušní herci a pár scénok, v ktorých sa príjemným spôsobom strieda humor s akciou. Nechápem čo všetci šomrú. Ja tomu 4 hviezdy dám rád. 75/100 ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Druhé shlédnutí na mne působilo výrazně lépe, než to první a tak jsem ihned přidal jednu hvěždu. Celý snímek se orientuje spíše na vizuál, který je takřka dokonalý. Především se mi moc líbí kostýmy a pestré zpracování celé čínské armády. Bojový styl je pak velice poutavý a i přes všechny díry ve scénáři, které zde výstižně popsal uživatel Ryuuhei (viz link), jsem si film náležitě užil. Určitě se nejedná o dopodrobna propracovaný film, jelikož se o tajemném nepříteli a jeho podstatě příliš nedozvíme. Je však jasné, že si dosti potrpí na takzvané plot armor, neboť pokud zrovna nebojují s někým důležitým, prezentují se víceméně nepřemožitelně. 73% ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dost ujetý film. S realitou vážně nemá moc společného. Je to prostě jedna velká pohádka. Je trochu netradiční vidět čínský film s několika západními herci. Akce je sice super, ale ten děj trochu pokulhává. Co budu říkat, zápletka je dost jednoduchá. Matt Damon tu má trochu netradiční roli a jeho parťáka hraje Pedro Pascal. Willem Dafoe ve filmu skoro není. Čekal jsem, že aspoň těch monster bude víc neb,o že budou mít zajímavější pasti. Co už... "Hrozně smrdíte." :D ()

Galéria (103)

Zaujímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. prosince 2016 v Pekingu. (Varan)
  • Štáb nedostal povolenie natáčať pri Veľkom Čínskom múre, neskôr bol v post-produkcii dosadený zvlášť. (belinko)

Súvisiace novinky

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

Princ Oberyn a Velká čínská zeď?

22.12.2014

Chilského herce Pedra Pascala možná znáte jako prince Oberyna ze Hry o trůny. Tahle role mu přihrávala nejen nové fanoušky, ale také pozornost Hollywoodu, takže se v příštích letech začne objevovat i… (viac)

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

Damon postaví Velkou čínskou zeď?

23.09.2014

Matt Damon se momentálně chystá na natáčení sci-fi The Martian od Ridleyho Scotta. A hned po ní by se měl pod dohledem Paula Greengrasse vrátit do bourneovského kabátu. Už si ale stihl vyhlédnout i… (viac)

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

Zwickova Velká zeď chrání před... démony?

13.06.2012

Nový projekt epického vypravěče Edwarda Zwicka The Great Wall se nějakou dobu tvářil jako tradiční historický velkofilm o stavbě Velké čínské zdi. Ve skutečnosti tvůrci pečou fantasy. Ale popořadě:… (viac)

Reklama

Reklama