Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 1
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (537)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Hm, chvíli mi trvalo rozmyslet se mezi třema a čtyřma, ale nakonec se přece jen přikláním ke čtverce pro Bessona.Jedná se o áčkově obsazenou (černou) gansta komedii s až stupidně jednoduchým příběhem. De Niro je mafiánskej boss, kterej je čerstvě uklizenej americkou ochranou svědků do Francie, aby si zde žil nový, spořádaný život. Vše se točí okolo lásky Frantíků k Amíkům a kontrování bývalých amerických mafošů, kteří se samozřejmě s nikým moc neserou. Další částí příběhu je potom i stopování famílije nájemnými vrahy , kteří jim mají samozřejmě ustřelit prdel, takže se dá počítat i s nějakou tou akcí. Ostatně to by ani nebyl Besson. Ten film není rozhodně žádný zázrak, ale když nebudete mít přehnaná očekávání, tak se u něj bez problémů pobavit dá. 70% ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Celkem v pohodě film. Není to sice ten typ filmu, na který by jste si i po roce vzpoměli, ale je to příjemná a zábavná podívaná. Robert De Niro je jako vždy skvělý a vtipný. Michelle Pfeiffer také zahrála v pohodě a také se mi líbil výkon Johna D'Leo a nádherné Dianny Agron. Příběh je takový jednodušší, Giovanni Manzoni je bývalý mafián a s celou jeho rodinou jsou v programu na ochranu svědků. A téměř celý film sledujeme jak si "užívají" života v jedné francouzské vesničce. Potěšilo mě, že v příběhu mají výraznou roli i Manzoniho děti, líbilo se mi, že film se zaměřuje i na ně. V závěru filmu se pak dočkáme pořádné akce. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson už dávno netočí filmy ako kedysi a definitívne "degradoval" na úroveň režiséra oddychových filmov. Vadí to? Vôbec nie, v rovine zábavnej oddychovky The Family funguje výborne. Napriek značnej nevyrovnanosti jednotlivých scén ide o príjemné žánrové osvieženie, hoci vôbec nie je jasné, či má divák s hlavnými postavami sympatizovať alebo nie. A možno práve preto. Chcelo by to však viac humoru, či scén typu kino a spokojnosť by bola ešte väčšia. Všadeprítomná absurdita a svižný a atmosferický záver naštartovaný songom od Gorillaz však dávajú čiastočne zabudnúť na predošlé prešľapy. Uspokojivých 70%. ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Tak v týhle rodince mě bavil snad jen Robert De Niro a jeho fuck. Manželka má vtipnou scénu jen kdyz vyhodí obchod do vzduchu a ostatní (děti) tak ty mě vubec nezajímali.. měli svých pár chvil, ale De Niro mě bavil furt. Díky němu tenhle film aspon za neco stojí. Jinak je to celkem sluchá slátanina. ()

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Mafiánovi jsou dobrým filmem, kterému se v podstatě nedá moc co vytknout. Bohužel problémem je, že na komedii to není dostatečně vtipné a k thrilleru tomu také cosi chybí. Jakoby se Besson nemohl rozhodnout, ke kterému žánru bude mít film blíže. Stejný problém je sympatiemi k hlavním postavám. Nutno také dodat, že bez De Nira a naprosto geniálnímu odkazu na Scorseseho Mafiány, by byl film poloviční. V rámci žánru "oddychová zábava" jsem ale spokojen. 70% ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Pôvodný názov filmu Malavita je meno rodinného psa a dá sa z taliančiny voľne preložiť ako "kriminálny život". (misterz)
  • Giovanni Manzoni sleduje americký film Mafiáni (1990), v ktorom hlavnú úlohu stvárnil samotný predstaviteľ Robert De Niro. (XsApollo)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama