Reklama

Reklama

Mafiánovci

  • Česko Mafiánovi (viac)
Trailer 1
USA / Francúzsko, 2013, 111 min

Kedysi mal všetko pod palcom, ale časy sa menia. Bývalý americký mafiánsky boss Giovanni Manzoni alias Fred Blake (Robert De Niro), jeho rázna manželka Maggie (Michelle Pfeifferová) a ich dve deti Belle (Dianna Agronová) a Warren (John D´Leo) príkladne spolupracovali so zákonom, a tak dnes žijú vo Francúzsku so zmenenými identitami v programe na ochranu svedkov. Lenže staré psy novým kúskom nenaučíš. Aj keď ich zúfalý agent FBI Robert Stansfield (Tommy Lee Jones) už viackrát presťahoval, Američania sa nedokážu zbaviť svojich mafiánskych zvyklostí a praktík ani v malom ospalom mestečku v Normandii, čo im ohrozuje bezoečný život v utajení. Maggie pre malichernosť podpáli miestny obchod, Belle rozmláti tenisovú raketu o hlavu dotieravého spolužiaka, jej brat Warren splieta v škole vysokoziskové intrigy a otecko Fred vyhodí do vzduchu miestnu továreň na hnojivá, lebo nebola dostatočne ekologická a špinila pitnú vodu z kohútikov. Keď kmotor Don Luchese (Stan Carp) náhodou odhalí, kde sa Manzoniovci ukrývajú, do ich mestečka dorazia mafiánski zabijaci s jasným cieľom - potrestať zradu smrťou. Zdá sa, že rozhádaná rodina proti nim nemá žiadnu šancu, ale každý z jej členov zrazu preukáže svoje nevšedné skryté schopnosti. Táto rodinka má mafiánstvo jednoducho v krvi! (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 1

Recenzie (537)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Mafiánovi jsou další z řady těch příjemných, ale ne nijak výrazných filmů, co si Luc Besson sám napsal a pro tentokrát i zrežíroval. Kromě toho, že je celá rodinka mafiánů dost v pohodě a francouzští balíci následovně dostávají vcelku poctivou sodu, se ve filmu vlastně nic zásadnějšího neděje. I tahle idylka jedné odklizené rodiny ale musí bezpodmínečně končit a tak vše uzavírá jedna poctivá střelba v ulicích malého francouzského městečka. De Niro jako obvykle boží, zbytek klasika. Neurazí, ale ani nenadchne. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Luc Besson po dvou letech opět za kamerou a tentokrát s příběhem bývalého mafiána, který se "v důchodu" schovává se svou rodinou, před svými bývalými společníky. Díky přítomnosti De Nira se ze začátku jedná o docela zábavnou podívanou, ve které si herec utahuje z rolí, které mu přinesly největší slávu, ale veškerá zábava se v druhé půlce značně vytrácí a akční konec, také moc nepotěší. Ale přesto film docela zabaví. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„No a? Túžba sa ťa zmocní náhle. Nikdy nečaká na správny čas a miesto. Vezmi si svojho otca. Prvý raz na mňa skočil v kostole.“ Toto ma v dobe svojho vzniku absolútne, totálne nezaujímalo. Myslel som si, že to nikdy neuvidím. Potom som ale náhodou zahliadol pár minút v televízii a zaujali ma do takej miery, že som si snímku zohnal a pozrel od začiatku do konca. Nevravím, že je to zázrak. Ak by sa takáto zostava (Luc Besson, Tommy Lee Jones, Michelle Pfeiffer, Robert De Niro a producent Martin Scorsese) stretla v 90. rokoch, bola by to udalosť roka. V roku 2013 však už všetci (nejeden raz svojou vlastnou vinou) skončili v pozícii, že divákov ich nové filmy nejak extra nezaujímali. Bolo by každopádne nefér tvrdiť, že je to zlý film. Od zápletky „americká rodina mafiánov v programe na ochranu svedkov sa snaží začleniť do bežnej komunity na francúzskom vidieku“ sa určite dalo vytrieskať viac, ale celkom som si užil, ako sa jednotlivé postavy snažili zžiť so svojím novým okolím bez toho, aby na seba prehnane pútali pozornosť. Najviac v tomto bodovali neposední potomkovia. Najmenej nudná matka v prekvapivo „nijakom“ podaní Michaelle Pfeiffer. Páčil sa mi kasting, pomerne divoký a relatívne nepredvídateľný scenár (film premietaný v klube) a drsný zmysel pre humor. Nevadila mi ani dvojhodinová stopáž. Rozpaky som každopádne mal z finále, ktoré je pomerne akčné a drsné a pravdupovediac príliš sa nehodí do predchádzajúceho konceptu. Pôsobilo na mňa zo všetkého najviac pôsobilo dojmom, že bolo náhradné. Že tvorcovia pôvodne natočili iné, ale po katastrofálnych testovacích projekciách narýchlo spráskali toto a aj to podľa toho vyzerá. Strieľa sa tu cez kovové mreže a neodrazí sa od nich ani jedna guľka, profesionálny zabijak v zásobníku nemá náboje (fakt profesionál), manželka brutálneho mafiána je absolútne neschopná, brutálny mafián sa celé akčné finále piple s jedným mafiánskym poskokom a to ani nevravím o tom, kam ku*va zmizol Tommy Lee Jones! Diváci z toho boli zmätený, film na celom svete zarobil necelých 8O miliónov, ale zas treba povedať, že rozpočet bol pomerne rozumný (30), takže čistý prepadák to nie je; história si každopádne pamätá aj väčšie trháky. ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Přiznám se, že jsem čekal spíše nějakou komedii. Film to samozřejmě není vůbec marný, ale nezasmál jsem se ani jednou. Zahráno perfektně. Rodinka je to silně sympatická. Ten humor ve filmu ale strašně chyběl a bohužel ho nebylo moc čím nahradit. Film je navíc docela ufuněný s minimem zvratů a dost fádním závěrem. Zkrátka nic ho nedělá něčím vyjímečným. Pokud u něj neusnete, tak jste šampioni. Já osobně jsem si ho musel střelit na pokračování, a to i přes De Nirův fešný plnovous. Pěknější 2*. ()

Foox 

všetky recenzie používateľa

De Niro sice ještě žije, ale už slušně kope do své mrtvoly a částečně i do Scorseseho, alespoň Besson mu k tomu sehnal poměrně dobré boty. Doby Casina a Mafiánů jsou pravděpodobně minulostí, takže proč si z nich trošku neudělat prdel? Ovšem na nějakou poctu Besson kašle, stačí vzít slušné obsazení, trochu černého humoru a něco z toho přeci vyleze. Protentokrát z toho vylezla trošku nadprůměrnější oddychovka s několika světlejšími chvilkami. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (13)

  • Predtým, než Robert De Niro (Giovani Manzoni) zbije inštalatéra, pomyslí si na citát od Al Caponeho: "You can get further with a kind word and a gun, than you can with just a kind word" (v preklade: "Slušne požiadať s pištoľou v ruke, je lepšie ako slušne požiadať bez nej"). Robert De Niro túto frázu preniesol už ako Al Capone v snímke Neúplatní (1987). (belinko)

Súvisiace novinky

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

Besson promění Scarlett v stroj na zabíjení

29.04.2013

Trénink, který absolvovala kvůli roli Black Widow (černou kůži si aktuálně navléká na placu právě natáčeného Captain America: The Winter Soldier), se jí bude hodit. Scarlett Johansson už před mnoha… (viac)

Reklama

Reklama