Reklama

Reklama

V žiari slnka

  • Česko V plném slunci (viac)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (124)

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Za mě se jedná o průměrný film, tzn. nebylo to špatné, ale ani ne extra dobré. Filmu by slušel lepší úvod, dále se tam nacházely nudné zdlouhavé scény. Avšak postava Alaina Delona mi byla sympatická, i když bych záporákovi fandit neměl, ale získal si mě více, než Maurice Ronet. Konec pak byl celkem fajn. ()

kebom 

všetky recenzie používateľa

I keď som od tohto filmu očakával veľa, zase to až taká bomba nebola. Hádam z celej prvej polovice filmu nebolo jasné, o čom to vôbec má byť a vôbec som nerozumel, o čom sa vlastne postavy bavia. Kratučká scéna s Romy Schneider pôsobí v celkovom kontexte priam smiešne. Kto akú úlohu zohráva nebolo zrozumiteľné a prehnane žoviálne dialógy tiež nepridali na dôveryhodnosti deja. Asi najhoršou scénou je, keď A. Delon prechádza po trhovisku a v pozadí vidno policajtov zjavne odtláčajúcich zvedavcov z dosahu kamery - trapas. Celkovo však ide o vynikajúci námet, ktorý však tvorcom z väčšej časti pretiekol pomedzi prstami. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Začátek je hodně roztahaný a tak až zvrat na lodi znamená "oživení". Konec je naopak chytrý a potěšil. Ovšem největší chybu spatřuji v postavě skutečného Philippa, který měl být surovcem, sprosťákem, hulvátem, násilníkem, prostě sviní. Pak by divák větší část příběhu fandil Tomovi a byl tak víc vtažen do filmu. Překvapila mě nicotnost role, kterou tu sehrála Romy Schneider, v podstatě se jen mihne na ulici jako Freddyho doprovod. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     "What do you do for a living besides this?" "Nothing. And you?" "Nothing. But I have my own dough."     Kriminálny thriller z prostredia znudených mladých boháčov, venujúcim sa svojej každodennej záhaľke. Výbornú Minghellovu adaptáciu The Talented Mr. Ripley (1999) som videl niekoľko krát a tak som bol prirodzene zvedavý aj na túto francúzsku verziu. A bol som prekvapený, ako sa obe adaptácie od seba líšia (zrejme hlavne tým, ako sa táto Clémentova adaptácia výrazne odkláňa od predlohy). A to nielen v detailoch, ale aj celkovým vyznením (Minghellova adaptácia je podstatne znepokojivejšia), stvárnením hlavného hrdinu (okato servilný Delon, podobnejší na svoj idol, oproti rafinovanému chameleónovi Damonovi), či v zlomovom momente prvého zločinu (chladnokrvne plánovaný zločin oproti zločinu z vášne). Ale úplne najväčším rozdielom oproti Minghellovej adaptácii, vernejšej predlohe, je zakončenie tohto filmu, s výrazne odlišnou pointou. A práve tá zmenená pointa je to, čo sa mi na tomto filme páčilo asi najviac. Ďalej sú to potom výborne herecké výkony ústrednej trojice (Alain Delon ako Tom, Maurice Ronet ako Philippe a Marie Laforêt ako Marge) a podmanivé prostredie talianskeho letoviska (pekné zábery na jachte) s veľmi príhodnou hudbou Nina Rotu.     "Why bother having money when you can spend other people's?" ()

agassi68 

všetky recenzie používateľa

Tí čo boli zvyknutí na neskoršie role Alaina Delona budú dosť prekvapení. Ženy nadšené lebo s jeho uhrančivým pohľadom sa môže v súčasnosti porovnávať azda len Brad Pitt. Dokonalá atmosféra letného talianska s azúrovým morom, jachtami, slnkom a trhmi, pre ktoré ľudia tak radi dovolenkujú v tejto destinácii. Pridajte čarovnú hudbu a scenár. 4 a pol ()

Galéria (61)

Zaujímavosti (14)

  • Alain Delon byl během natáčení na palubě sám a instrukce dostával vysílačkou, zatímco ostatní byli na větší a bezpečnější lodi. (theSaint)
  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)
  • Natáčelo se na italském ostrovu Ischia a v Římě. (Cucina_Rc)

Súvisiace novinky

Reklama

Reklama