Reklama

Reklama

Temný prípad

(seriál)
  • Česko Temný případ (viac)
Trailer 7
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrajú:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(31)

Obsahy(1)

Ústředními postavami seriálu jsou dva detektivové, jejichž životy se srazí a propojují během sedmnáct let trvající honičky sériového vraha v Louisianě. (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Temný prípad (2014) 

2. seria....Pre mna osobne o uroven kvalitnejsia ako prva. Vviac mi sadli hlavni policajny predstavitelia - ustredna trojica, Farrel, McAdams, Kitsch. Takisto pozitivnejsie som vnimal Harrelsona, Monaghan a zvysok i na korupcnej casti spektra. Zapletka ma dostala viac. Dychberuce depresivne pasaze hudobne a spevom doprevadzane vynikajucou Lerou Lynn. Vobec, cela beznadejna a drsna atmosfera prvu seriu predcila. Klobuk dole. Odporucam. ()

Season 1 (2014) (S01) 

Aj po opatovnom vzhliadnuti po 9rocnej pauze stale velmi dobry, temny, kriminalny pripad s excelujucou ustrednou dvojkou McConnaghey & Harrelson. odporucam. ()

Nočná krajina (2024) (S04) 

Stvrta seria sa rozhodne vymyka vaznejsiemu a depresivnejsiemu duchu predoslych troch. Hoci i tu sa riesia negativne vplyvy na povodne obyvatelstvo, co z cast zastresuje temnejsiu stranku. Potesilo ma, ze som Jodie videl v tomto kusku. Atmosfericke a k zaveru az poeticke zakoncenie serie. Kriminalna linia sa sprvu zdala tuctova, k zaveru je jej vyustenie pomerne prekvapujuce. Ked sa v poslednych epizodach diali "mysteriozne" domorode zalezitosti, pocas niekolko dni trvajucej polarnej noci, prekryli  to, co mi uz do "bilo do oci". A sice popieranie zakonov termodynamiky :) resp. vplyvu vysokych mrazov. Podrarilo sa vsak preladit na spominanu pribehovu a mystery liniu. Zaverecny diel vam bud sadne, alebo vas nastve. Mne sadol. A ano, tato seria je o dost naivnejsia a scenaristicky menej prepracovane, Je rozhodne "ina" a nema preto zmysel ich moc porovnavat. ()

Part 1 (2024) (S04E01) 

Po predoslych troch vybornych policajnych partakoch v prvych troch seriach tu mame roznorodu zensku policajnu dvojku. Vybornu, utlu a starnucu Jodie Foster (hura :) ) a "tribal alfa-amazonku", Kali Reis. Moze to fungovat. Za najatraktivnejsie vsak pokladam vzdialene mestecko na polarnom kruhu a zacinajucu polarnu noc. Ked k tomu zacne ludom "preskakovat", je dobre "cesto zamiesene". Kto, okrem mna mal este silne deja vu v uvodnych minutach na expedicnej stanici - kricalo to vo mne "The Thing". :D Zatial spokojnost. 70% ()

Part 2 (2024) (S04E02) 

O cosi slabsie ako prva epizoda. Dovod je ten, ze sa mi zda, ze postavy, napriek polarnej noci a teda divnemu "vnimaniu a naladam", nereaguju moc adekvatne na nedavne udalosti. Mysterium celkom fajn, hoci sa nemozem ubranit pocitu, ze sa len recykluju urcite postupy. Jodie, go dievca, vyraz "p*jeb sefina", dostal v tejto epizode oba rozmery. :) Dalo by sa ist hutnejsie a vaznejsie...proste tak ako sme pri tejto serii zvyknuti. Inak potesil ma odkaz s tetovanim u typka na cele, ci hrudi - kto si este spomenie na prvu vystavenu obet v prvych minutach prvej serie? :) ()

Part 3 (2024) (S04E03) 

Trocha divnosti, miestne starodavne zvyky a kultura, legenda a temna atmosfera....znie to super takto oddelenie, len, zial, rezijne to nie je podane tak, aby to divaka "drzalo". To ma irituje, lebo som skutocne chcel temnu, mrazivu, nocnu mystery, ktora to po uvodnych castiach smerovala byt. Urcite to ma svoje temnejsie momenty, zial, obcas to posobi odflaknuto. Uvidime, co sa z toho nakoniec vykluje. Kto ma este deja vu z vyborneho The Outsider. ()

Part 4 (2024) (S04E04) 

Okrem super atmosfery, ked v pozadi hra Mazzy Star - Into Dust a i Eilishin kusok sa toho deje pramalo, co by sme mohli pokladat za uveritelne a zaroven mysteriozne. Co je skoda. V tomto zanri a lokalite mohli tak bezbreho cerpat zo skandinavsnkych mrazivych thrillerov, ...a oni nie. Holt, ked mas viziu a super scenar tak sa ho drz. Tuna by som vsak bol byval rad, keby sa nimi boli inspirovali. Ach jo. Prva polovica bola vazne velmi chaba. V polovici to naberie to spravne "depresivno" a  samotnom zavere to ma chvilku i atmosferu. Stve ma ten premrhany potencial, ktory to urcite ma. ()

Part 5 (2024) (S04E05) 

Ked je v odlahlom kute prirody mestecko a taziarenska spolocnost, ktora dava pracu casti jeho obyvatelov a zaroven maju domorodi obyvatelia vazne zdravoten problemy, je to pribeh, ktory sme poculi i na zaklade skutocnych udalosti. V tejto epizode sa konecne dostavame i k nejakym faktom a zaujimavej linii s jaskynnym systemom. Kvitujem opat dalsi vydareny song od Fink - Warm Shadow. Zaver vyeskaloval rychlo. Napriek mensiemu logickemu a i psychologickemu preslapu ide konecne o zabavny a aj celkom atmosfericky diel. Spokojnost. Snad to zaverecny diel poriadne zaklincuje, uz ked par predoslych bolo len priemernych. ()

Part 6 (2024) (S04E06) 

"You must finish, what you've started.....to close the DOOR." Atmosfericke a k zaveru az poeticke zakoncenie serie. Kriminalna linia bola prekvapiva. Ale ked uz mi uz uz do oci bilo popieranie zakonov termodynamiky :) resp. len vysokych mrazov, tak som sa naladil na spominanu pribehovu a mystery liniu, ktora sa mi naopak pacila. Stvrta seria sa rozhodne vymyka vaznejsiemu duchu predoslych troch. Som velmi rad, ze som Jodie videl v tomto kusku a zaver sa mi, svojou napaditostou, celkom pozdaval. ()

Súvisiace novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (viac)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (viac)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (viac)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (viac)

Reklama

Reklama