Reklama

Reklama

Spojenec

Trailer 1

Devätnásťročný JR (Brenton Thwaites), ktorého za menší zločin odsúdili na šesť mesiacov do väzenia, sa rýchlo zoznamuje s drsnou realitou života za mrežami. V záujme vlastného prežitia si tu bezodkladne musí nájsť spojenca. Čoskoro sa ocitá pod ochrannými krídlami najznámejšieho austrálskeho zločinca, Brendana Lyncha (Ewan McGregor). Toto spojenectvo však nie je zadarmo. Lynch a jeho banda majú so svojím mladým chránencom veľké plány. Po prepustení musí JR ostatným pomôcť utiecť z väzenia a Lynchovi zariadiť bezpečný úkryt na slobode. Za odmenu sa potom môže pripojiť k ich skupine, ktorá chystá veľkú lúpež zlata, čo im vynesie milióny. Nič však nevyjde podľa plánu a začína smrtiaca hra na mačku a myš. JR svojmu bývalému učiteľovi zrazu prekáža a nevie, komu môže dôverovať. (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (178)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $602,000▐ krimi príbeh ktorý má v dobrej polohe hrajucého Ewana McGregora, príbeh s niekoľkými zaujímavými svetlými momentkami čo majú určitú dravosť, chýba tam o štipku viac drsnosti, čo by tu fakt sedelo /60%/ ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Rozjezd to má velmi slušný, ta část ve vězení je podle mě nejlepší z celého filmu, hutná atmosféra a divák netuší, co přijde.. Pak jsem ovšem měla pocit, že to ztratilo dech, otáčky se snížily, útěk z vězení a loupež zlata mě nijak zvlášť nenadchla.. Tvůrci si na závěr trochu zalaškovali, kdo s kým a proti komu, bohužel z toho bylo nakonec jen klišé.. Nicméně pro mě koukatelné v pohodě, herci sympatičtí a Alicia mě ani tentokrát nezklamala, tu její touhu vypadnout od těch grázlů jsem chápala.. ()

Reklama

BarryLyndon 

všetky recenzie používateľa

Vcelku fajn žánrový mix Sons of Anarchy něčeho vězeňskýho, Romea a Julie apod. Velká škoda, že to nemá jistější režii a lépe obsazeného titulního představitele, takhle je to jenom fajn. Ewan McGregor špičkový, Alicia Wikander cute a zase trochu jiná. :) Závěr mne plně uspokojil, ale takový podobně malý The Drop se mi líbil o moc víc. 7/10 ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Film začína veľmi nádejne. Teda pre mňa. Mám rád prostredie väznice a snímky, ktoré sa odohrávajú v tomto uzavretom svete. JR sa dostáva do lochu na 6 mesiacov a tu spoznáva Brandana, ktorý vyfasoval 20 rokov. Len je škoda, že vo väzení sa film natáčal tak krátko. Za okamih je strih a JR sa dostáva von. Spolu s Brandonom vymyslia plán ako sa zmocniť zlata, samozrejme nie poctivou prácou. A film sa začína rozbiehať, teda skôr klasický akčňák. Po dlhšej dobe je znovu vidieť McGregora v drsňáckejšej roly. Práve on tu stvárni zloducha Brandona a neštíti sa použiť hrubú silu a či dokonca zbraň. Viacmenej je mu to vlastné. Mierna zmena Ewana oproti posledným filmom čo som s ním videl. Inak celkovo je príbeh aj film priemerný, taká klasická akčná jednohubka. ()

Kryton 

všetky recenzie používateľa

Žánrová jednohubka, která chce být konkurentem britských "drsných" gangsterek. McGregor si roli zkušeného lupiče střihl s přehledem. Dokonce i příjemně překvapil a budete mu od začátku fandit. Je to zločinec, ale má svoji čest i pravidla a není to panchart. Kde jinde uvidíte Obi-wana hrát šachy a kropit policajty z vrtulníku. Pak už to vše je jasně dané. Ruští mafiáni, přepad zlatého dolu i většina vedlejších figurek jedou podle schéma. Mě ten mlaďas vůbec neseděl - nic proti. Být to jen kolem McGregora, tak by si mohl začít budovat kariéru na stará kolena alá Liam Neeson. Jen škoda, že jsou tu pasáže, které se snaží vypadat komplikovaněji. Pokud by to jelo lineárně bez těch odboček, pak bych dal i hvězdu navíc. Ke všemu mě ten konec krapet nakrkl a byl zbytečně navíc. Slabých posledních 20 minut a konec to srazil na průměr. Na velmi dobře koukatelný průměr. Hodnocení OST: Mix hudby z Kobry 11 a NCIS. Průměr 6/10 ()

Galéria (140)

Zaujímavosti (5)

  • Film je inšpirovaný knihou „The Post Card Bandit,“ ktorej autorom je Brendan Berichon – učeň známeho bankového lupiča Brendena Abbotta. (MikaelSVK)
  • Názov filmu zaznie vo filme iba raz, v 96. minúte. (figis20)

Reklama

Reklama