Reklama

Reklama

Samotársky barman Bob Saginowski (Tom Hardy) pracuje v jednom z brooklynských barov, v ktorom si newyorskí gangstri uschovávajú špinavé peniaze. Jediné, čo sa nesmie stať, je to, aby ich niekto ukradol. Keď sa Bob vďaka svojmu zamestnávateľovi a bratrancovi Marvovi (James Gandolfini) zapletie do nevydarenej lúpeže, ocitne sa uprostred policajného vyšetrovania, ktoré zasahuje do jeho minulosti. Bob, ktorého vybrané spôsoby ostro kontrastujú so špinou brooklynského prostredia, musí spolupracovať nielen so svojou rodinou a priateľmi, ale aj s nepriateľmi, nech to stojí čokoľvek. Čečenský gangster Čovka (Michael Aronov) dáva Bobovi s Marvovi úlohu, aby ukradnuté doláre rýchlo našli. Situáciu Bobovi komplikuje nález dobitého psa, jeho pôvodný majiteľ Eric Deeds (Matthias Schoenaerts), okatá susedka Nadia (Noomi Rapaceová) a predovšetkým detektív Torres (John Ortiz), ktorý vyšetruje brooklynské zločiny a je mu neustále v pätách. (TV JOJ)

(viac)

Videá (17)

Trailer 1

Recenzie (396)

tron 

všetky recenzie používateľa

Ak máte radi depresiu amerických nebezpečných ulíc, kde každý pozná každého a sem-tam niekto záhadne zmizne a nikto o tom nič nevie, hoci o tom v skutočnosti každý vie všetko, budete prvými minútami nadšení. Každý pozná každého, každý má prezývku, ktorá ho vystihuje resp. poukazuje na jeden z jeho najdôležitejších životných okamihov, všetci sú naoko priatelia, ale občas policajti niekoho ráno nájdu podrezaného v smetiaku s polámanými nohami, aby sa doňho zmestil. A nad všetkým sa týči „mesto“: špinavé a pochmúrne, ale pritom paradoxne plné života a príbehov. Mesto, nie človek, vyhrá. Opusteným a zničeným ľuďom zostane len zmar, dezilúzia, skepsa, únava a beznádej. Švédka Noomi Rapace sa predstavuje v rovnakej úlohe, akú hrala v Mužoch, ktorí nenávidia ženy a Pomste mŕtveho muža. To mi neprekáža, keďže sa obávam (po tom, čo som ju videl v Prometheovi a Babycall), že je to jediný typ, ktorý zvláda. V niektorých scénach vyzerá a správa sa ako staršia Lisbeth Salander. Ak sa budete nudiť, čo budete, zo srandy si predstavujte, že pozeráte jej spin-off. Hardy pripomína mierne retardovaného chlapíka, takže romanca s Rapace pôsobí ako vzťah zdravotnej sestry a chovanca ústavu. Vôbec sa k sebe nehodia, Noomi občas dokonca pôsobí dojmom, že si v spoločných scénach s Hardym grcla do pusy, ale prehltla to, aby nepokazila záber. Gandolfini je OK. Žoviálny, drsnejší, veci hovorí na rovinu. Postupne sa ale jeho postava premení na klišé. James sa snaží, aby nešlo o jednorozmernú figúrku, ale nemá šancu. Pomerne smutná rozlúčka. Zostala len snaživá Rapace, cool šteňa, svojím spôsobom zábavní Čečenci a zopár pôsobivých atmosférických minút „štvrti, ktorá stratila samú seba“. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"YOU TOSSING THE MISSING PIECE OF THE ONE-ARMED MAN AROUND LIKE A FUCKING HAM WHILE THE FRONT DOORS ARE OPEN!" ------------- Rozhodne Hardy podal už aj lepšie výkony, kriminálky tiež boli lepšie a takisto aj filmový pes-spoločník. Z nejakého dôvodu mi to ale vôbec neprekáža. Bude to jeden z filmov, na ktorý si ráno a eventuálne potom nespomeniem. Viac nič. Nič viac. A čo sa ocenenia za scenár týka, rád by som videl tú porotu.. ()

Reklama

mzss1 odpad!

všetky recenzie používateľa

|0%| Málo kdy, když to přeženu slovy „odjebávám film odpady“, ale tohle prostě nešlo. Zaprvé, je to strašně nezáživné, není zde žádná scéna, která by mě zaujala nebo překvapila. A ta druhá a ještě horší věc je, že ze sebe Hardy udělal totálního debila. Nezlobte se na mě, já chápu, že občas má určitý herec odlišnou roli, než na kterou je zvyklý, ale tohle se prostě nedalo. Stačilo mi, jak byl na začátku totálně bezradnej z toho psa. Víc k tomu asi nebudu dodávat. Nejzbytečnější a nejnudnější film. K tomu Hardy jako utáplej debil. Fakt, nemám slov. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi budete očakávať niečo iné, ako dostanete. Čo je myslím snáď len dobre. Nemyslím si, že je film nudný a pomalý, mne to v tomto prostredí takto vyhovuje. Cítiť, že z filmu hit byť nemôže, že pre väčšinu divákov bude tak trochu wtf. Totiž málokto bude vedieť, čo si má o Hardyho postave myslieť a záver jeho charakteristiku ešte viac zotázni. Je ťažké ho vidieť v úlohe outsidera a "makkýša", po posledných rokoch, čo jeho charizma okupuje kiná. Ale znova, je to iba dobre. Film mi však stále evokuje iba priemer, podobných príbehov sú tony, stále sa však na ne dobre pozerá. ()

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Je vidět, že Hardy ani po megaúspěchu s jeho batmanovským Banem nezpičovatěl a i nadále si hledá hodně rozmanité scénáře. Protože po "klubovce" Locke tu je další zvláštní film, The Drop nasadil hodně pomalé tempo a přestože se jedná o film o mafiánech, vyděračích a podobných sympaťácích, moc akce tu nenajdete. Ta je nahrazena neortodoxními dialogy, ani přehnaně chlapáckými ani přehnaně intoušskými, prostě... dialogy. Film pravděpodobně ne pro každého, ale když už nic jiného, tak aspoň vám řekne, jak a kterak na výchovu pitbula ;-) ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Původně zněl titul filmu Animal Rescue, v lednu 2014 však došlo ke změně na konečný The Drop. (rafix)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (viac)

Reklama

Reklama