Reklama

Reklama

V roku 1984 boli Amanda (Michelle Monaghanová) a Dawson (James Marsden) spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, no aj napriek tomu medzi nimi vznikla osudová láska. Meštiacka spoločnosť im ju však nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona zavreli do väzenia. Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka dvoch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky, stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky... Ale je to ešte možné? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať? (TV JOJ)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (173)

jasanka 

všetky recenzie používateľa

Tak blbý film jsem už dlouho neviděla. Příšerně překombinované. Ale opravdu příšerně. Až do posledních patnácti minut bych děj popsala jen jako "nudaaaaaaaaa", postavy mi byly úplně ukradené. Ale to, co se dělo potom... Prostě děs. Knihu jsem nečetla, tak nevím, nakolik se držela originálu, a je mi to jedno. Uffff.... ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Literárnu tvorbu Nicholasa Sparksa síce nepoznám a s najväčšou pravdepodobnosťou ani nikdy poznať nebudem, no súdiac podľa filmových adaptácii to s ňou asi ktovie ako mimoriadne nebude. Jednoducho typická červená knižnica so snáď všetkými romantickými klišé aké existujú a ešte aj s pár navyše. Filmová podoba nemohla dopadnúť inak, tobôž nie s takýmto priemerným režisérom. Best of Me tak pôsobí ako film natočený podľa príručky pre začínajúcich režisérov, edícia romantický film pre všetkých. Uznávam, že samotný príbeh môže fungovať v knižnej podobe a jeho záver som zase až tak nečakal, no Michael Hoffman ho podáva tých najobohranejším možným spôsobom. Čiže zase iba ďalší pár, ktorý sa do seba zamiluje po jednom rozhovore, nemajú nič spoločné, on pochádza z problémovej rodiny, ale je to chlapec s dobrým srdcom, ona zase z bohatej rodiny, ale nechce viesť život bohatej dcérenky. Jednoducho láska ako hrom, láska u priehľadne čistého jazera, láska na slnečnými lúčmi zaliatej veži, láska pomedzi kvapky letného dažďa, láska na starej verande, láska na vŕzgajúcich hojdačkách, láska v lese kde pomedzi stromy svietia lúče mesiaca a to všetko zabalené do žiarivých, preexponovaných farieb s neustálymi zamilovanými pohľadmi. Stačí si predstaviť to najväčšie klišé aké si v romantickom filme viete predstaviť a v Best of Me ho zaručene nájdete, každé a jedno. Ani jedna scéna nepôsobí prirodzene a všetky situácie sú nasilu vyhrotené len aby sa dopracovalo k nejakému konfliktu, ktorý sa pochopiteľne v závere premení na absolútne prvoplánovú emočnú žmýkačku bez opodstatnenia (aj keď v kútiku duše priznávam, že úplne posledná scéna so synom je celkom silná, no je to ten najprevarenejší twist za poriadne dlhú dobu). Nemám nič proti romantickým filmom, ale na každý žáner sa musí s citom, tak ako v horore nemôžu striekať v kuse iba hektolitre krvi, v akčnom filme nemôže byť bez zastavenia jedna dlhá dvojhodinová prestrelka, ani v romantickom filme nemôže všetok ten „med“ priam tiecť z obrazovky. A Best of Me je iba jeden veľký gýč, ktorý sa takmer nedá zniesť. Viem si predstaviť, že s iným režisérom by sa z toho dal spraviť celkom osudový príbeh napriek časom, v takejto podobe však nič iné než neskutočná hromada klišé. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

adriane9 

všetky recenzie používateľa

Když on ten Luke Bacey je tak děsně hezkej, že já ty tři hvězdy prostě dám! Ale k ději - upřímně uznávám je to částečně fakt klišé ten konec, to prostě nemohli vynechat nebo co? Monaghan a Mardsen mi vůbec nesedli necítila sem mezi nima tu sílu jako u těch mladých takže se tohle fakt špatne hodnotí..půl na půl a nečekejte zázrak možná jen pěknýho mladýho samce :) ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Roztomile rozjetý slaďák totálně zazdilo klišovité a hlavně děsně nereálně vykonstruované zakončení. To mě nasralo tak, že musím jednu hvězdu srazit. Vizuálně je to hezké, pro všemožné západy slunce a barevné zahrady mám slabost. Problém podobných filmů bývá dvojí obsazení hlavních postav (mladší/starší verze), kdy jedna verze jednoduše totálně zastíní tu druhou, což se stalo i u The Best of Me. Zatímco dvojice Liana Liberato/Luke Bracey vážně neměla chybu a chemie zafungovala skvěle, u Michelle Monaghan a Jamese Marsdena to dost drhlo. ()

runner85 

všetky recenzie používateľa

Ľahnúť si v lete vonku na deku a pozorovať nočnú oblohu. A rozmýšľať nad zmyslom života a nad svojou úlohou na tomto svete. Hlavný hrdina to teda nemal ľahké. Rodina ktorá ho mala milovať sa správala ako parta arogantných skapatých potratov. Zo začiatku som nechápal hlavnú hrdinku(Amandu) čo to stvára ale neskôr som pochopil. Tá ako prvá zbadala to čo iný nevideli. Príbeh je to krásny a ukazuje nie len silu lásky, ale aj silu dobrého srdca. Ale ako sa vraví stará láska nehrdzavie. Dôležité je odpustiť najprv sebe a potom to už ide ... A ten koniec. Dawson dal svojej láske Amande ten najkrajší darček ako mohol dať... ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (12)

  • Když Dawson (James Marsden) a Amanda (Michelle Monaghan) tlačí Aprilino auto, jeden z Amandiných kamarádů osloví Amandu jménem April. Přesněji řečeno: „April, come on!“ (pityty)
  • Natáčení probíhalo v amerických městech New Orleans a Covington ve státě Louisiana. (Terva)

Reklama

Reklama