Reklama

Reklama

Grinch

  • Česko Grinch (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom. Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (220)

NinadeL 

všetky recenzie používateľa

#9 Illumination. Příjemná moderní animovaná verze Grinche, která nechává hranou verzi s Jimem Carreyem daleko za sebou. U Illumination jsou zvyklí věnovat pozornost Dr. Seussovi a tak není problém, aby se pobavil i dospělák. Za jediné mínus považuju moderní písničkový soundtrack Pharrella Williamse, který konceptu rodinného filmu příliš nekonvenuje. ()

epicek 

všetky recenzie používateľa

Illumination se tohle prostě povedlo. Hlavní premisa je jasná, takže tam vážně nemůže nikdo čekat nějáký odklon od knižní předlohy. Hezky se na to kouká a řemeslně je to prostě zvládnuto dokonale a český dabing mi ve finále ani tak nevadil, ačkoliv si určitě jednou dám i originální znění. Ano, letos jeden z kandidátu na animák roku. Ukradnu jim Vánoce! ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Jednu hviezdu navrch pridávam kvôli deťom. Babám sa táto rozprávka veľmi páčila, hlavne tej mladšej. Dospelý síce občas nadvihne obočie, alebo si z nudy mierne povzdychne, ale vzhľadom na to, že to bolo tak krátke, sa to dalo vydržať celkom bez úhony. Páčila sa mi predovšetkým animácia postavičiek a zvuk. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Neurážející animák, na který můžu do dvou týdnu zapomenout, že jsem ho viděl, a to mám hraného Grinche dost rád. Fakt je tady vidět ten rozdíl mezi tvorbou Ilumination a zbylou áčkovou konkurencí(Dreamworks, Pixar a Disney). Je to hravé, zábavné, barevné, a místy to má i fajn nápady, ale chybí tomu to "srdíčko", nebo lépe řečeno, je tady, jen je o dvě čísla menší. Pár vtipů funguje, má to celkem krátkou stopáž takže to nestačí nudit. Přesto cítím, že to mohlo být o dost lepší, kdyby tvůrci měli o trochu větší ambice. Stačilo by věnovat větší čas, na vykreslení Grinche, a ne tak tlačit tu druhou linku do popředí. Grinch je ve výsledku animák, který nenadchne, ale taky nijak výrazně neurazí. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Grinch" je ďalším novembrovým filmom, ktorý akosi už skúša v nás vyvolať ilúziu Vianoc, alebo nás na ne trošku pripraviť. Vizuálne je to pekné, no osobne poviem, že začínam mať trošku problém s dizajnami postáv, ktoré robia v Illumination. Vždy vyzerajú rovnako a jemne to už na mňa pôsobí divne. Pri Grinchovi mi to až tak nevadí, no na druhú stranu v prípade obyvateľov "Who-Ville" Tam som si niekedy nebol istý, či sú to ľudia, alebo nejaké iné bytosti. Čo sa príbehu týka, tak je to dobrý príbeh s dobrým posolstvom, no reálne mám pocit, že nie je nutné, aby sa to naťahovalo na 90 minút. Potom je tam trošku veľa vaty. Hoci nemôžem povedať, že by to bola zlá vata, a väčšinou som sa nenudil, no na druhú stranu tam boli momentky, kde som si hovoril, že sa to mohlo pokojne vyhodiť a o nič extra by sme asi neprišli. Vzťah medzi Grinchom a Maxom sa mi páči. Rovnako sa mi páčia časti, kde kradne darčeky a ako efektne to dokáže. Záver je možno trošku utopický, no na druhú stranu mi to nevadilo. Ukazuje to,že všetci sa môžeme zmeniť a stačí len ukázať, že Vianoce nie sú o daroch a skladkostiach a podobne. A nedajú sa ukradnúť pokiaľ ich máme v srdci ako niečo krásne, keď si chceme rozdávať radosť. A to je pekná myšlienka, ktorá vo filme je zachovaná a veľmi dobre funguje. A samota a pocit krivdy môže byť silný a pretrvávať aj roky neskôr. Príbeh super, animácie sú u mňa trošku mix, postavy ma bavili a ústredná myšlienka funguje. Ak chcete film s peknou Vianočnou atmosférou, tak si myslím, že niečo si v tom nájdete. U mňa prevláda spokojnosť a už sa teším na tohtoročné Vianoce. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (8)

  • Písnička, kterou hraje Grinch v jeskyni (na varhany) s Maxem (bicí), je „All by myself“ od Erica Carmena. (Fary)
  • Ve scéně, kde Grinch vrací ukradené dárky, je na saních mezi vaky vidět stejný plyšový jednorožec, jakého má Agnes ve filmu Já, padouch (2010). (Stibak)
  • V úvodní scéně filmu, kdy se Kdovíci táhnou provazem po rybníku, je provaz mezi pudlem a myškami stálý, kdežto pudlův ocas je v pohybu. (PAULOO)

Súvisiace novinky

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

Novinka Petera Jacksona v kinech prodělá

18.12.2018

Nový film z produkční dílny Petera Jacksona (Pán prstenů, King Kong) Smrtelné stroje podle všeho studiu Universal prodělá něco mezi 100 – 125 miliony dolarů. Snímek měl premiéru minulý týden a… (viac)

Fantastická zvířata neplní očekávání

Fantastická zvířata neplní očekávání

19.11.2018

Pokračování kouzelnické ságy Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny tento víkend dominovalo v kinech. Namísto obřích výdělků ale sequel k fantasy spin-offu Harryho Pottera sotva dožene první díl… (viac)

Reklama

Reklama