Reklama

Reklama

Králi hôr

  • Česko Králové hor (viac)
Trailer 1

Poetický príbeh chlapca Lukasa a orlieho mláďaťa. V orlom hniezde sa narodia dve mláďatá. Časom jedno z nich zosilnie a prirodzene vytlačí svojho slabšieho brata z hniezda von. Mladý orol je odsúdený na smrť. Niekedy sa podobné veci stávajú aj ľuďom. Malý Lukas žije so svojim otcom, ktorý trpí stratou svojej ženy a s jej odchodom sa nedokáže vyrovnať. Svoju bolesť prenáša na Lukasa. Chlapec nesie bremeno smrti mamy na svojich pleciach a jeho krehká detská duša trpí. Útechu a radosť hľadá v horách a na kopcoch okolo domu kde žije. Tu ho osud spojí s opusteným orlím mláďaťom, ktoré bojuje o život. Dá mu meno Abel a potajomky sa o neho stará. Nájde lásku, ktorá mu doma chýba a priateľstvo s nádherným a silným tvorom. Raz však príde deň kedy sa budú musieť ich cesty rozísť.
Brothers of the Wind je silným príbehom o láske a nádeji na pozadí nádhernej ale krutej prírody.  Na filme sa podieľali Otmar Penker a Gerald Salmina, ktorí sú svetovo uznávaní tvorcovia filmov (réžia a kamera) v oblasti prírody, voľne žijúcich zvierat a extrémnych športov. (Magic Box SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (169)

Ben Nevis 

všetky recenzie používateľa

Body dostává alpská scenérie v hlavní roli. Orli jsou super a na "kýčovité" záběry skalnatých velehor se můžu dívat celý den. Kluk ve vedlejší roli je však rozmazlený puberťák, který není sympatický vzhledem ani chováním. Sabotuje otci ubohou snahu o zajištění obživy a kdo ví, jak to bylo s tím požárem. Bez Hajného by nezachránil ani toho orla. ()

Mara97 

všetky recenzie používateľa

Příběh je hezký, ale průměrný, jedná se spíše o takový polodokument. Plně musím ale Rakušanům smeknout za to, jak si vyhráli s jednotlivými záběry orlů a ostatních zvířat, na konci filmu jsem opravdu nevěděl, zda to bylo real, nebo dodatečně upravené počítačem. Všechny záběry ale byly skutečné a jejich natočení trvalo mnoho let, orli byli i vycvičení na to, aby vedle nich mohl letět vrtulník a snímat je rovnou za letu hned vedle. Tleskám! ()

Reklama

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Jean Reno a Tobias Moretti sú hrdinami môjho detstva a preto som si Kráľov hôr nemohol nechať ujsť. Lákavé bolo aj vysoké hodnotenie na ČSFD. Po pravde však tento film potreboval práve Jeana Rena, aby od začiatku pripravil diváka na to, že ašpiruje na snímku top európskeho formátu a nie je len štandardným rakúskym počinom (a priznajme si, rakúska kinematografia nie je o nič lákavejšia ako nemecká). Obzvlásť vo vianočnom období, keď bol film u nás premiérovaný, by vďaka svojmu situovaniu do prírody zanikol medzi rozprávkami.A hoc sú v titulkoch uvedení len traja herci, hlavnú úlohu hrá orol príznačne nazvaný Ábel a v podstate celá živá a neživá príroda. Krásne obrázky, detailné a autentické zábery na zvieratá v akcii posúvajú tento počin do želaných výšin. Trojica dobre hrajúcich hercov dobrý pocit z filmu len umocňuje. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Jednoduchý príbeh, ako učiť vtáka lietať, na prírodopisný film bohate stačí. Tu to až také jednoduché nie je, chlapec a orol ako hlavní hrdinovia v čarovných záberoch hôr priniesli nevšedný filmový zážitok. Za mnohé zábery by sa nemuseli hanbiť ani špičkové dokumenty BBC, a ako prišli tvorcovia k absolútne raritnému súboju orla s dospelým kamzíkom, to mi zostane záhadou. –––– Lukas pochopil, že nechať ísť znamená byť slobodný. Oslobodiť sa od minulosti. Uveriť, že osudy sa dajú zmeniť. Je len na nás, ako napíšeme svoju knihu života. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Králi hôr mi pripadajú tak, ako keby Rakúšania chceli nakrútiť dokument o orlovi, ale počas písania scenára si uvedomili, že majú väčšie ambície a tak namiesto „len“ dokumentu nakrútili „normálny“ film s hercami, nakoľko jeden z režisérov pozná človeka, ktorý pozná človeka, ktorému jeden človek, ktorý pozná Jeana Rena vraj raz povedal, že Jean Reno by si rád zahral v rodinnom filme o orloch. A tak sa stalo! Na výsledku je to poznať. Herci a „zápletka“ akoby do príbehu boli namontovaní v poslednej chvíli a nasilu. Najlepšie sú scény s operencom, jeho preletmi nad majestátnymi lesmi a horami. Skvelá je i pasáž s kamzíkom. Akonáhle sa ale do deja zamontujú ľudia, stráca to na sile a to napriek tomu, že Jean Reno, chlapec a komisár Rex určite mali na viac. Vinou slabučkého scenára však nedokážu v divákovi vyvolať také emócie, aké mohli/mali. P.S. - Po dopísaní komentu som zistil, že režiséri sú pôvodne dokumentaristi. Ehm. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (4)

  • V čase 1:24:12 zvedá Lucasův otec fotografii, jejíž okraje jsou značne ohořelé. V dalším záběru, kde je fotografie zabírána zezadu, je témeř neporušená. (BaronDevil)
  • Dravce vo filme patrili slovenskému sokoliarovi, Jaroslavovi Kanátovi. (ČSFD)
  • Španělský režisér Gerardo Olivares získal bohaté zkušenosti s natáčením se zvířaty již při svém předchozím snímku Mezi vlky (2011). Film Králové hor natáčel 8 let bez použití triků a zvláštních efektů. Jedinou dodatečnou úpravou bylo zpomalení nejpůsobivějších scén. (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama