Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série. Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života. (Itafilm)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (671)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Som zvyknutý odvádzať lepšiu robotu. Ale Talianom to bude stačiť.“ Fraška. Plusy: turistické atrakcie Talianska a asi dve tri scény. Mínusy? Všetko ostatné. Vrátane scenára. Ten je ale natoľko zlý a obsahuje toľko kreténskych twistov (bomby na dverách nemocnice), až snímka vďaka nemu dosahuje vysokú mieru WTF a to je svojím spôsobom zábavné. Opakujem a zdôrazňujem - svojím spôsobom! V niektorých scénach to dokonca pripomína Fincherovu Hru (!!!). Zaujal ma mimoriadne rafinovaný útek pred nepriateľom: opriem bicykel o stenu a pomocou jeho sedačky preskočím plot. Ale zaujalo ma tiež jemné buchnutie hasiacim prístrojom a vcelku početné momenty, kedy sa na mieste plnom civilov diali zvláštne veci a všetci naokolo sa tvárili, že sa nič nedeje. Tomu poviem "komparz si zachoval pokerovú tvár". Tom Hanks je strašný, strašný, strašný. Strašná je však i nepochopiteľne céčkarská réžia Rona Howarda, ktorého som síce až na výnimky nikdy príliš nemusel, ale takáto blbá réžia prekvapila aj mňa. Film po vizuálnej stránke (až na pár talianskych lokácií) pôsobí až ako televízne béčko. Je pravda, že to celé stálo vraj „len“ 75 miliónov, ale poznám machrov, čo by za 20 miliónov nakrútili omračujúcu pecku. A Ron Howard nakrútil toto. Samotná zápletka je príjemne kontroverzná a má niečo do seba (riešenie celosvetovej preľudnenosti), avšak vo filme je to využité len málo, až takmer vôbec. Za toto pôjde môj inak milovaný David Koepp na 100% do pekla. Najradšej by som dal 1*, ale proste to bola taká blbosť, že som sa až bavil. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Podľa môjho názoru kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako predošlí Anjeli a démoni a Da Vinciho kód. Máme tu znova Langdona, ktorý sa púšťa do nebezpečného vyšetrovania a Felicity Jones, čo by jeho novú kolegyňu v pátraní po nebezpečnom víruse. A ono to viac menej aj v treťom pokračovaní funguje. Nič z čoho by ste padli na zadok, ale vcelku pozerateľné. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Ron Howard nás první hodinu tak trošku tahá za fuselki, aby přišel s obratem, nevěrohodným až hrůza. Stejně jako celý film. Působí jako hodně nepovedený, laciný slepenec, který se nakonec úplně rozsype. Nefunguje tu skoro nic. Akce, napětí a dialogy jsou mdlé až hrůza a největší chybu spatřuji ve scénáři, nebo možná knižní předloze, která je určena pro velmi masové publikum, kam já se rozhodně neřadím. Herecký ansámbl nemá pak co hrát a ani chudák Hanks to sám nezachránil a to jsem ho v Sullym tak chválil. Tady kromě pár světlých okamžiků a úsměvného konce nemá sám co nabídnout. Škoda, Tome, možná s jiným filmem a hlavně s jiným režisérem. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Od úvodu v rýchlom tempe, pričom štruktúra príbehu opätovne spĺňa kritériá tajomna. Bohužiaľ, samotný scenár sa nevyhol určitým prapodivným prvkom, ako nevysvetliteľným náhodám či rozhodnutiam osôb, vďaka ktorým vývoj deja stráca na logike. Tak či onak, snímok v rámci možnosti baví, zbehne pomerne rýchlo, takže z môjho pohľadu sa mimoriadne sklamanie nekoná. Každopádne, "Inferno" je najslabšia časť z trilógie ... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko tohto roku vstupovalo do kina "Inferno" rozhodol som sa ešte v júli pozrieť si opäť dva predchádzajúce filmy. A musím povedať, že The Da Vinci Code je podľa mňa vo filme neskutočná a dlhá nuda. Angels & Demons sa podľa mňa celkom drží, ale najmä vďaka tomu, že je to dynamickejšie, akčnejšie a menej sa vo filme vysvetľuje. A dúfal som, že v tomto filme budem môcť byť spokojný aspoň tak ako pri "Angels & Demons." A hoci nemôžem povedať, že by som z filmu ostal nadšený, tak spokojný celkovo nakoniec som. Tom Hanks je skvelý herec a minimálne on v role Roberta Langdona je opäť skvelý. A vizuálne sa je v tomto filme určite stále na čo dívať. Veľa kostolov, bazilík a podobných budov, ktoré určite stojí za to vidieť. A ani ostatní herci nie sú špatní. Ben Foster, Omar Sy, Felicity Jones... a podobne. Takže čo sa hereckých výkonov týka, som celkom spokojný. Problémom filmu sú ale v prvom rade Dan-Brownizmy. Neviete čo tým myslím? Poďme si ich vymenovať - a) V úvode filmu niekto dôležitý umrie. b) Osoba, ktorú považujeme za hlavného zloducha je menší zloduch, ktorý nechce spôsobiť katastrofu, ktorú sa R. Langdon snaží zastaviť. c) Hlavný zloduch je niekto, kto sa tvári ako kladný hrdina. d) R. Langdon na konci získa niečo, čo je pre neho veľmi dôležité. e) R. Langdon bude spolupracovať s mladou ženou. A takto by sme mohli pokračovať. Toto sú ale také najvýraznejšie, ktoré vidíme okamžite. Na druhú stranu je ale treba povedať, že jeden twist ma celkom prekvapil. Ale nebudem spoilovať dej. Druhý problém filmu je pre mňa fakt, že Zobristov plán je vo filme dosť nedomyslený. Prečo tvrdil, že vírus zabije správnych ľudí? Ako vedel, že to skutočne zabije len polovicu ľudstva? Nemohlo sa niečo vymknúť spod kontroly? Mal vôbec záložný plán, alebo to poňal fakt štýlom - "Hop alebo trop?" To sú otázky, na ktoré nedostaneme odpoveď. Aby som však ešte jedno pochválil, tak spomeniem halucinogénne vízie R. Langdona. Tie sú veľmi zaujímavé. Celkovo ma ten film bavil viac ako "The Da Vinci Code" ale mojim obľúbeným filmom asi stále ostáva "Angels & Demons." Uvidíme, čo nám prinesie roku 2018 The Lost Symbol Hodnotenie: B- ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (19)

  • Ačkoliv je tento film nejkratší (120 min.), má nejdelší soundtrack z celé série (17 skladeb). Andělé a Démoni (2009) mají 8 skladeb se stopáží filmu 130 min. A Šifra mistra Leonarda (2006) 14 skladeb se stopáží filmu 150 min. (mrborn2lose)
  • Inferno je síce štvrtou časťou série s Robertom Langdonom, ale len treťou, ktorá sa dostala na filmové plátno. Tretia kniha s názvom  "The Lost Symbol" sa zatiaľ sfilmovania nedočkala. (beso74)
  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Reklama

Reklama