Reklama

Reklama

Posvätná hora

(festivalový názov)
  • Česko Hvozd (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (193)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Vždy ma poteší, keď si pustím nejaký horor, o ktorom som prakticky nič nevedel a vidím, že ho netočila len skupina amatérov, ako je to v tomto žánri nanešťastie väčšinou zvykom a navyše nie je po pár minútach všetko jasné a tak som od The Hallow mal už od začiatku veľmi dobré pocity. Poteší atraktívne prostredie usadlosti hlboko v lesoch v európskom štýle, sympatické hlavné duo, ktorému nie je problém fandiť, plno tradičných žánrových prvkov, ako susedia, ktorí niečo tušia a dostatok tajomstiev, ktoré sa majú vyriešiť a tak je všetko pripravené na kvalitnú žánrovú zábavu. Tá síce čiastočne aj nastane, ale tvorcovia to pojali predsa len inak, než by som uprednostňoval. Hlavne sa to malo podstatne viac uberať štandardným hororovým štýlom, toto mi už prišlo také rodinnejšie, kde som sa o postavy vlastne aj prestal obávať, lebo netvory nepredstavovali zase tak veľkú hrozbu. A pritom vzhľadovo a pohybmi na tom boli veľmi dobré, len jednoducho ich správanie nebolo až také agresívne, ako by som si prial a navyše ich útokov bolo viac, než dosť, takže pri ich nie až tak aktívnom prístupe pocit ohrozenia rýchlo vyprchá. Ale predsa len sa tu nájdu aj dve hororové sekvencie, ktoré sa mi dosť páčili, prvý výskyt netvorov vo väčšom množstve a scéna s rukou. A nanešťastie v poslednej tretine sa dej začne uberať smerom, ktorý v tomto žánri moc neobľubujem a tak už som vedel, že nič výnimočné z toho nebude. Takže The Hallow si celkovo určite zaslúži pochvalu, po dlhšej dobe zase horor, ktorý mi vo väčšine ohľadoch prišiel kvalitný a dobre sa mi na neho pozeralo, ale lepšie hodnotenie mu nanešťastie dať nemôžem, na to by som potreboval iné prevedenie. 65% ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Několikrát jsem to přepl mezi čtyřkou a pětkou, ale nevidím důvodu šetřit, protože i když to na čistou pětku není, moc lepších čistokrevných hororů letos nevyšlo. Precizní vizuál irského venkovského forrestu a mysteriózno jeho starobylých obyvatel dodává Lesům tu správnou creepy atmosféru, kterou nakonec podtrhnou i samotné příšerky. Ty jsou něčím mnohem povedenějším, než jsem tomu mohli vidět v dřívějším letošním Dark was the Night. Zapracovat šlo na scénáři, který mohl obsahovat víc strašidelných scén, ale nebudu zbytečný puntičkář, protože takovýto tématický horor se zas tak často nevidí. Doporučuju! 90% ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tomuhle snímku určitě nejde upřít postupně budovaný napětí a stupňující atmosféra. Jenže paradoxně odhalení toho zla co číhá v lesích předchozí atmosféru posílá do hajzlu. Monstra působí hodně směšně. Nesedli mi ani nesympatičtí herci. A konec je taky hodně trapnej. Nadruhou stranu musím uznat, že zas tak špatný to taky není ale na prdel si z toho rozhodně nesednu. Průměr. ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Ta dvojka je slušně nesourodá. To ovšem ve filmu nevadí. Vadí, že první projekce mě docela bavila, a film sem slušně nadhodnotil pro jeho bezútěšnou atmošku. Teď už film můžu zhodnotit kriticky. Už to tahání mimina po lese , a šťourání se ve sračkách, je docela debilní. Hodina není nijak zábavná, a vlastně slušně nudí. A konec. Jen ta bezmoc je nepříjemná, ale jinak film o hovně. 40%. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Keď narušíš ich priestor, oni narušia tvoj.“ Predstavte si nádherné, hlboké, tajomné zákutia temných írskych lesov. Dodnes niektorí veria v existenciu ich tajomných obyvateľov. Škriatkov, víl, ale i desivých bytostí unášajúcich deti. Predstavte si v tejto prekrásnej krajine starý dom. Máte? OK. A v ňom londýnsky pár so psom a bábätkom. Tak... a teraz to hoďte do koša, pretože mystickí obyvatelia lesa sú odsúdení do pozície neveľmi zaujímavých štatistov, o ktorých sa nič nedozvieme. Škoda. Na papieri mohlo ísť o vydarený mix Osady, Veci, Tieňov z lesa, Mamy, Záhady Blair Witch, Pádu do tmy, Muchy a Star Treku: Prvého kontaktu. Jednu strašidelnú scénu striedali štyri nudné, nelogické, priemerné, klišé. Absencia mobilov, nefungujúca pevná linka, macher v pohode nájduci knihu uprostred neskutočného bordelu, v poslednej chvíli prichádzajúci úsvit, keď už hrdinom nič iné nezostávalo, ich majstrovské šoférovanie (drb do priekopy pri prvej príležitosti) a pokazený generátor, ktorý treba opraviť, no kým predtým na hrdinov útočila armáda monštier, teraz len občas niečo v diaľke zlovestne zavrčí. Nechýba ani úžasný moment, kedy kovboj zapáli handru a tá mu horí sto hodín v kuse. Prostredie lesov nie je dostatočne využité; väčšina deja sa odohráva v dome. Keď už predsa len nazrieme do hory, je tma, takže akákoľvek atraktivita je preč. Respektíve ani neprišla. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Súvisiace novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (viac)

Reklama

Reklama