Reklama

Reklama

Čo žerie Gilberta Grapea

  • Slovensko Čo trápi Gilberta Grapea? (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Gilbert Grape nie je z tých, čo by nemal do čoho pichnúť. Aj keď Endora je miesto, kde sa toho veľa nedeje. Jediný raz, čo mestečko navštívila polícia, bolo vtedy, keď sa Gilbertov retardovaný brat Ernie pokúsil vyškriabať na neďalekú vodnú vežu. Dávať pozor na brata je hlavnou úlohu Gilberta, čo vie byť pekne otravné. Najmä, ak Gilbert okrem toho pracuje v obchode. Potom ale Gilbertovi skríži cestu niekto, kto ho nenecháva ľahostajným. Becky so svojou starou mamou začnú mať problémy s autom práve vo chvíli, keď prechádzajú cez Endoru. Becky je krásna a Gilbert sa práve zaľúbil. Nájsť si však čas pre svoj vlastný život sa zdá byť pre Gilberta nemožné... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (796)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Herecký výkon Leonarda DiCapria je fantastický, ale zvyšok filmu ma príliš nenadchol. Myšlienka dobrá, ale pripadá mi, že sa scenár varí z vody - na jednu stranu sa snaží popísať "obyčajný" život, na druhej strane hľadá umelé zápletky, aby sa vo filme aspoň niečo udialo. Pochmúrna kamera zodpovedá deju, ale nepriťahuje. Navyše veľmi zdĺhavý film. Iste, dobre ukazuje ťažkosti života s postihnutými, ale úprimne povedané, po zhliadnutí tohto snímku som bol krok od nenávisti k týmto ľuďom, čo je chyba. ()

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

Film o mladém, dlouhovlasém (a krásném:-D) Deppovi, který se jen tak tak protlouká svým nelehkým životem, protože se musí starat o 200 kilovou matku, pubertální sestru a postiženého bratra (skvělý DiCaprio!!!). K tomu všemu ho neustále uhání postarší dáma, které dělá zajíčka. Dosavadní život však končí ve chvíli, kdy do města přijíždí milá, mladá dívka... "Co žere Gilberta Grapea" je zkrátka příjemné drama s opravdu dobrými herci, nicméně právě ony dramatické scény nepůdobí tak dramaticky, jak by mohly. A to je vážně škoda... 3 a půl hvězdy.:-( ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Někdy nám hodně trvá, než si konečně uvědomíme, jaké štěstí nám celý život leželo u nohou. Uvědomila si to Jenny ve Forrestu Gumpovi, uvědomil si to mladý Bryce v Reinerově Má mě rád, nemá mě rád a uvědomil si to také Gilber Grape poté, co si "vyžral" svůj talíř hořkosti až do dna. Všechny zmíněné snímky vyznívají v rámci pocitů a emocí velmi pravdivě, a proto si také všech strašně moc vážím. Malý velký HERECKÝ film, který ve mně sice nezanechal zase tolik otázek ani námětů k přemýšlení, avšak považuji ho přesto za daleko hodnotnější a přínosnější než celý týden strávený v nudném školním ústavu :D Ostatně jako vše od slzonutiče Hallströma.. 85% ()

Faidra 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film jsem poprvé viděla v dobách těžké puberty a těžkého odporu k DiCapriovi, zbožňovanému mým okolím. Ne že bych ho po tomhle nebo kdykoli poté zbožňovat začala, ale změnila jsem svůj původní názor, že se jedná o výrostka vzhledově nezajímavého (na tom trvám pravda stále) a herecky nenadaného (od toho jsem díky Erniemu ustoupila). ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého príbeh vytvárajú všedné-nevšedné osudy obyvateľov jedného bohom zabudnutého mestečka. Život tam ľudia nemajú ľahký a to platí o to viac, ak máte doma matku ktorá váži 200 kg a retardovaného brata, ktorý vám celý boží deň visí na krku. To je príbeh Gilberta Grapea, pohľadného mladíka, ktorému jeho zabitý život už pekne lezie na nervy. Horkosladká historka o tom, že život nieje med, ale aj o tom, že práve stratiplná cesta ukáže človeku, kde sa skrýva skutočné šťastie. (9/10) ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (25)

  • Pro ztvárnění role Arnieho navštívil Leonardo DiCaprio několikrát domov pro duševně choré děti, kde se snažil vnímat jejich chování a reakce na okolní svět. (cihlenka)
  • Fotografie z mládí Bonnie Grape je skutečnou fotografií její představitelky Darlene Cates zamlada. (Othello)

Súvisiace novinky

Normální festival

Normální festival

18.11.2006

Od 21. do 24. listopadu 2006 se v pražském kině Aero uskuteční přehlídka hraných a dokumentárních filmů, jejichž společným tématem jsou lidé, kteří se v běžném životě orientují trochu pomaleji,… (viac)

Reklama

Reklama