Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová (Anne Archer) sa v losangelskom hoteli stane nechceným svedkom mafiánskej vraždy, ktorú spácha gangsterský boss Leo Watts (Harris Yulin). Robert Caufield (Gene Hackman) z kancelárie okresného prokurátora, ktorý už dlho po Leovi pasie, zistí podľa odtlačkov prstov identitu svedkyne a vypátra, že sa skrýva na horskej chate v malom kanadskom zapadákove. Vydáva sa za ňou a na mieste zisťuje, že mafia už tiež objavila Carolinu stopu a snaží sa ju zlikvidovať. Podarí sa im uniknúť najatým zabijakom a nastúpiť do expresu, smerujúceho do Vancouveru. Ďalším Leovým mužom sa však podarí vmiesiť sa medzi cestujúcich, a tak je život Carol i Roberta v bezprostrednom ohrození. Železničný detektív Keller (B.A. „Smitty“ Smith) Robertovi pomôže zbaviť sa najatých vrahov, ale sám príde o život. Nebezpečný súboj s mafiou vrcholí na strechách vagónov, kde Robert musí čeliť zúrivému útoku tajomnej cestujúcej Kathryn Wellerovej (Susan Hogan), ktorá je tiež v Leových službách... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (72)

tron 

všetky recenzie používateľa

Aj keď nahodenie ústrednej zápletky o svedkyni a jej ochrancovi s tvárou rázneho veterána Genea Hackmana evokuje, že Hyams sa nám pohitchcockoval, producentská akčná dvojka Kassar & Vajna zasa napovedá, že sa skôr budeme blížiť ak aj nie práve k TERMINÁTOROM, tak aspoň k variácii na SMRTONOSNÚ PASCU. Takže nakoniec je NEBEZPEČNÝ ÚTEK niečo uprostred a aby som povedal pravdu, celkom ma bavil. Hlavne prvú polovicu. Potom sa naplno ukázalo, aký je Hyams priemerný režisér a podpriemerný scenárista a už to nezachránila ani prechádza po streche vlaku, rútiaceho sa krásnymi kanadskými horami. ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Čistý průměr, který by bez účasti Gena Hackmana nezajímal asi vůbec nikoho. Příběh je velice jednoduchý, ve filmu se objevují dost okaté chyby (čelní sklo automobilu, kterým ústřední dvojice prchá, rozbije větev, ale vzápětí je jako nové, v dalším záběru zase rozbité, pak opět bez škrábnutí...), které si režisér měl rozhodně ohlídat, padouši jsou naprosto nevýrazní... Takže vše zachraňuje zarputilý Hackman, jemuž věříte všechno, a pár zručně natočených scén. ()

Reklama

anderson 

všetky recenzie používateľa

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Přežít a přesvědčit svědčit. Jen proto, aby mohl sedět v soudní síni a dívat se, jak soudce vynáší rozsudek a usvědčeného zločince začíná tlačit límec košile u uzlu kravaty.. Díky Hackmanovým nevymáchaným ústům to více baví v konverzační rovině (přátelský pokec se zabijáky u kávy a něčeho ostřejšího) než při nepřesvědčivě natočených akčních scénách (modýlkem vrtulníku počínaje a soubojem „moc vysokých“ osob na střeše vlaku konče). V rámci spoileru musím říct, že trvanlivost Walshů je tady až překvapivě jepičí.. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Prumernej film v tom vlaku bych cekal vic akce nicmene asi nektery ty zabery nebudou tak spatny kdyz se hodily vykradaci Wynorskemu do jeho mrtveho bodu jinak tenhle film tak trochu balancuje mezi akci a klasickou kriminalkou poradne vsak neni ani jednim z toho nastesti Hackman svym charizma lecos zachranil uslo to ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama