Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová (Anne Archer) sa v losangelskom hoteli stane nechceným svedkom mafiánskej vraždy, ktorú spácha gangsterský boss Leo Watts (Harris Yulin). Robert Caufield (Gene Hackman) z kancelárie okresného prokurátora, ktorý už dlho po Leovi pasie, zistí podľa odtlačkov prstov identitu svedkyne a vypátra, že sa skrýva na horskej chate v malom kanadskom zapadákove. Vydáva sa za ňou a na mieste zisťuje, že mafia už tiež objavila Carolinu stopu a snaží sa ju zlikvidovať. Podarí sa im uniknúť najatým zabijakom a nastúpiť do expresu, smerujúceho do Vancouveru. Ďalším Leovým mužom sa však podarí vmiesiť sa medzi cestujúcich, a tak je život Carol i Roberta v bezprostrednom ohrození. Železničný detektív Keller (B.A. „Smitty“ Smith) Robertovi pomôže zbaviť sa najatých vrahov, ale sám príde o život. Nebezpečný súboj s mafiou vrcholí na strechách vagónov, kde Robert musí čeliť zúrivému útoku tajomnej cestujúcej Kathryn Wellerovej (Susan Hogan), ktorá je tiež v Leových službách... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (72)

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

To je tak, když se stanete svědkem vraždy, na první dobrou se ukrýváte, potom prcháte, při úprku havarujete a skončíte ve vlaku, přemisťujete se z kupé do kupé, až se ocitnete na střeše onoho vláčku... Pro mě bezproblémově sledovatelná filmová jednohubka se skvělým Genem Hackmanem, s politováním však zřejmě brzo zapomenutelná... ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Akčný thriller odohrávajúci sa väčšinu času vo vlaku, kde chlapík chráni svedkyňu vraždy pred zloduchmi. Po vzore Die Hard tentoraz nebojuje so zloduchmi Rambo ale obyčajný prokurátor Hackman. Tentoraz to s tou obyčajnosťou prehnali, keďže Hackman sa väčšinou nezmohne na nič viac ako pobehovanie so svedkyňou z jedného kupé do druhého a občasného pokecu so zloduchmi, ktorí sa ho snažia presvedčiť, aby to vzdal. Proste pokiaľ sa dej odohráva vo vlaku, tak je to totálna nuda. Našťastie tu sú tri akčné scény mimo vlaku. Úvodná adrenalínová naháňačka auto vs. vrtuľník odohrávajúca sa v lese. Je nasnímaná podobne ako naháňačky v Roninovi a mal som z nich pocit, jak keby som sledoval nejaké rely. Pri každom jednom strome som sa nakláňal, aby som sa mu s spolu s postavami vyhol. Potom zaujme kratučká bitky uprostred a finálne blbnutie na streche idúceho vlaku v ktorom Hackman konečne niekomu nakope zadok. Fakt nádhera, čo všetko v tých časoch poisťovne hviezdam dovolili stvárať. Dnes by sa to všetko odohralo pred zeleným pozadím. Bez tých troch akčných scén by to bola strata času, ale vďaka nim to za jedno zhliadnutie stojí. Chcelo to lepší scenár, aby aj dialógové scény boli tak napínavé ako akčné. 5/10. ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Přiznejme si, že bez Gena Hackmana by se z tohoto filmu stalo zapomenutelné béčko, což by se mu bez milosti přihodilo. Akční scény jsou natočeny zručně, ale ve střižně se zřejmě chlastalo, jinak si neumím vysvětlit ty školàckě chyby, kterých se Mitchell při zpracovàní honičky auta vrtulníkem dopustil. Snímek má skvělé tempo a udrží divákovu pozornist až do vítězného Genova úsměvu. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Všechno už tady bylo. Motiv osamělé ženy, která se stane jedinou svědkyní vraždy. A samozřejmě se brzy dostane do hledáčku vrahů, kteří ji potřebují odstranit z povrchu zemského. Shodou okolností skončí ve společnosti prokurátora Genea Hackmana, který s vystrašenou ženou cestuje vlakem. Na konečné ji čeká proces a svědectví. Možná. Pokud přežijí. Prvek uzavřeného prostoru je celkem fajn, i když výsledek zdaleka nedosahuje kupříkladu dojmu z nedostavěného mrakodrapu firmy Nakatomi ve Smrtonosné pasti. Peter Hyams navíc nikdy nebyl nějak výrazně zručný režisér, jeho filmová zastavení s belgickým gymnastou Van Dammem předložil i v případě akčních sekvencí poměrně nevzrušivě a kdyby obecně míval méně štědré rozpočty, mohly to být větší průšvihy. Narrow Margin je béčko přímočaré a průhledné (ale pořád docela fajn), u kterého bych čekal hlavně výživnější (větší) finále. ()

johnsnow 

všetky recenzie používateľa

Ja som od tohto filmu čakal slabší priemer no dostal som kvalitný thriler so slušnou akciou. Hackman zahral svoju úlohu dokonale, akurát svedkyňu mohli vybrať lepšie. Dalej som sa obával uzavretého prostedia(vozne vlaku) ale vôbec som to počas filmu ani neregistroval. Záporáci mi prišla taký nič moc snažiac sa tváriť drsne ale nič moc. No a toto plus záverečná podľa mňa rýchlo odfláknutá likvidácia záporákov znamená * dole. Inak spokojnosť. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama