Reklama

Reklama

Nevesta

  • Rusko Невеста (viac)
Trailer 2

V minulosti bolo v Rusku tradíciou fotenie zosnulých rodinných príslušníkov. Novomanželia Vaňa a Nasťa sa vyberú na vidiek, kde žijú jeho rodičia. Rodina je príjemná, ale odvtedy, čo ich starý otec, mimochodom tiež bývalý fotograf, zomrel, ju sprevádza nešťastie a utrpenie, ktoré je spojené práve s tradičnými fotografiami a novomanželov zasiahne v plnej sile. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (74)

oLí 

všetky recenzie používateľa

První půlka je vynikajicí atmosferická věc s parádní slovanskou atmosférou a tak trošku jiná než vše okolo, tak proč to celou druhou půlkou nezkurvit snahou o laciný horror v duchu těch největších hollywoodských žánrových trendů ? Poslední čtvrtina vyloženě utrpení, a tak nadějně se to zpočátku jevilo. Držet se zkrátka a v tomto případě tajemna a neopisovat by bylo rozhodně velkým plusem. 5.5/10 ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Na pomery ruskej kinematografie, ktorá mňa osobne nikdy príliš neoslovovala vydarený, aj v záplave americkej žánrovej produkcie konkurencieschopný duchársky horor, v ktorom sa vyskytne zopár mrazivých momentov a nie úplne najhorší bubák. Keď sa takýto, inak klišeovitý námet situuje do prostredia poverčivého a tradície rešpektujúceho ruského vidieka, má to minimálne pre našinca hneď o čosi atraktívnejšiu fazónu. ()

Reklama

malylada 

všetky recenzie používateľa

Vypíchl bych jediné pozitivum, že film nevypadá levně a celkově se povedla vizuální stránka. Vše kazí herecký amaterismus, postavy, které ničím neosloví a do toho příběh, který pořádně nemá hlavu, patu. Za celou dobu ve mě duchařina nevyvolala žádné napětí a to i přes dobře udělaný přízrak mrtvoly. Jako by se režisér piplal s technickou stránkou, ale zapomněl na vše ostatní.......4/10 ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Možno o triedu lepší film ako režisérova Piková dáma. Niektoré momenty sa Rusom naozaj podarili, príbeh je celkom nápaditý a zaujímalo ma, ako to všetko dopadne. Hl. postava v podaní Victorie Agalakovej je veľmi sympatická a držal som jej palce po celý čas. Miestami si film zaslúži aj štvorhviezdičkové hodnotenie (najmä za slušnú prácu s kamerou a dobrú hudbu), no trochu nudnejší rozjazd a slabší záver svedčí o opaku - tri. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Obřady a pohanská mysteria jsou opředeny lákavým tajemstvím. Pokud ovšem nejsou vykonávány proto, že váš předek udělal kdysi chybu. Viktor (Frankenstein) ztratil nevěstu, a tak se jí rozhodne přivést zpět do světa živých. No, to nemůže nikdy dopadnout dobře. Velice hezký začátek z minulosti, průměrné pokračování v současnosti. Hollywoodský vizuál nehaním, jelikož se mi líbil. Bohužel snímek příliš strašidelný není (vlastně skoro vůbec), ale má několik příjemných scén - pohřbívání, útěky v klimatizaci nebo snové výjevy. Bohužel Nasťa se ukáže jako debilka, když není schopna zničit to, co je příčinou zla (hmm, asi zaděláno na pokračování). Také pochybuji, že oheň v klimatizaci nezapálí dům. Jinak přehlídka typických ruských ksichtů. Nejlepší je tedy kamera. 2,5* ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (5)

  • Film sa natáčal v podmoskovskom sídle Stroganovcov, budova však musela prejsť úpravami. (cica)
  • Film je natočený podľa skutočných udalostí. (Slunkoo)

Reklama

Reklama