Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušujúca práca v luxusnom hoteli – to je vysnená budúcnosť, ktorú si predstavuje Saliya (Kostja Ullmann) už od detstva. Ako teenager však začne strácať zrak, až nakoniec vidí len slabé svetlo a matné obrysy. Svet vidí akoby naň pozeral cez mliečne sklo. Zdá sa, že jeho životný sen je v troskách. Saliya aj napriek svojmu handicapu postupne získava väčšie sebavedomie, vracia sa do normálnej školy a nakoniec sa dokonca odváži poslať prihlášku na stáž do päťhviezdičkového hotela. Vďaka dôkladnej príprave, pozitívnemu prístupu a hlavne s podporou veľkého blafovania uspeje a miesto získa. Len nikomu neprizná, že vlastne tak trochu skoro vôbec nevidí...  Odhalí ho až jeho nový priateľ a kolega Max (Jacob Matschenz), ktorý mu pomáha, aby sa vysporiadal s ťažkými situáciami a úlohami, ktoré prevádzka veľkého a špičkového hotela prináša. Saliya sa po nociach učí naspamäť všetky trasy, počty schodov, prestieranie stolov... Vtĺka si do hlavy tvary predmetov, rozmiestnenie vecí v bare a v izbách pre hostí. V jeho prípade platí, že je nakoniec schopný robiť svoju prácu poslepiačky. Behom svojej praxe v hoteli si aj napriek svojej zrakovej vade všimne Lauru (Anna Maria Mühe), bláznivo sa do nej zamiluje a vyzerá to tak, že okrem zraku naviac stratí aj srdce, a bohužiaľ, i rozum. Jeho blamáž začne dostávať praskliny a hrozí, že nakoniec neuspeje ani v láske a ani v hoteli... Našťastie nielen film, ale aj skutočný život máva rád šťastné konce. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (193)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Az som sama prekvapena, ako velmi sa mi to pacilo. Hlavnemu hrdinovi som velmi fandila, mal ale odvahu a odhodlanie, wow klobuk dolu...Ani nemozem dat menej ako 5*. Trailer vsak vela prezradza...Skutocny pribeh dokonca, no teda. Vrelo odporucam. Mix komedie a dramy, optimisticke ponimanie sveta napriek vaznym prekazkam, trosku romantiky, dolezitost priatelstva, atd. Film ma divakovi co ponuknut. Ani chvilku som sa nenudila. A nazov filmu v originali je uplne super. ()

Ampi 

všetky recenzie používateľa

Existuje rčení, že Němci neumí točit komedie a natož romantickou. Já s tímto rčením nesouhlasím.  Rande naslepo a třeba stará série Strašidla ze Spessartu tento názor vyvracejí. I když u Rande naslepo, vzhledem že je podle skutečného lidského příběhu, se může napsat, že je jej nenapsali Němci, ale život sám. A to je někdy výborný spisovatel. PS: Scéna v restauraci ukazuje, že někdy skrývaný nedostatek zraku může být výhodou. ()

Reklama

Kamca_ 

všetky recenzie používateľa

Jedním slovem je tohle pro mě velké zklamání. Dost jsem se na tento film těšila (málem vyšlo kino) a o to víc mě asi zklamal. Německé romantické komedie mám fakt ráda. Už jsem jich viděla několik, ale tady se toho moc nepovedlo. Bohužel. Jak už tu někdo psal, tak tam bylo dost málo uvěřitelných scén. To si myslím taky. Kostja tu byl až moc uhlazený a to mi k němu moc nesedělo. Mnohem víc se mi líbil ve filmu Povinně nezadaný. Celkově dávám jen 55%. ()

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Zcela náhodně, naprosto neplánovaně jsem narazila na tento kousek a rozhodně nelituji. Sympatický kluk, který téměř přišel o zrak, se tak houževnatě pere s osudem, že si mě krůček po krůčku získal. Vše, co by se dalo snímku vytknout, vypouštím, jsem teď na filmové vlně a ta je momentálně přátelsky shovívavá. P.S. A taky se cítím trochu provinile, brblám na brejličky. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Vlastne to mohlo dopadnúť oveľa horšie, keby tvorcovia ešte trochu pritlačili na pílu a pridali viac nereálnych situácií. Keby prekonať zdravotné postihnutie bolo naozaj také jednoduché, ako vo filme, svet by bol celkom iný. Ale sme vo filme, takže v záujme vtipných situácií a pozitívneho naladenia sa trochu fiktívnych obratov dá vydržať. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)
  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)

Reklama

Reklama