Reklama

Reklama

Stratený v džungli

  • Česko Ztracen v džungli (viac)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po svete uniknúť rutinne a nude západoeurópskeho života. V bolívijskej metropole La Paz stretáva nových známych z rôznych kútov sveta a tajuplného sprievodcu. Ten ich vezme na expedíciu do neprebádaných miest amazonského pralesa s tým, že môžu nájsť neznámy indiánsky kmeň, úplne nedotknutú prírodu a možno aj náleziská zlata. Lenže uprostred divočiny sprievodca zmizne a skupina cestovateľov sa pri stroskotaní na divokej rieke rozpadne. Hlavný hrdina Yossi (Daniel Radcliffe) zostane sám uprostred nepriestupnej, nehostinnej a nebezpečnej džungle. Bez noža či inej zbrane, bez zásob a bez akéhokoľvek prístrešia... úplne sám. Má síce za sebou tri roky vojenskej služby, ale tie ho zďaleka nedokázali pripraviť na všetko, čo ho v dusnom juhoamerickom pralese čaká. Krásna príroda sa mení na zelené peklo a na nepriateľa plného útočných tvorov, jedovatých rastlín i hadov, odporného hmyzu a ohavných parazitov, aké si v stredoeurópskych pomeroch nedokážeme ani predstaviť. Džungľa má jasný odkaz: sem ľudia nepatria. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (380)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Režie je dobrá, scénář horší. Rozvíjení vztahu mezi muži mohlo bý věnováno více času. Téma přežití. Hodně fyzičnosti , vztah člověka a přírody. Film je předvídatelný, podobný cestopisnému dokumentu. Zvědavost je ta tam. Připomíná to reality show Robinsonův ostrov. Herci nezaujmou charismatem ani herecky. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Dobrý survival, v ktorom je všetko, čo v ňom má byť (pojedanie nechutných vecí, červ hosťujúci v ľudskej lebke, Indiáni, dravá rieka, nepriazeň počasia, odhnívajúce rôzne časti ľudského tela, dravce...). K tomu presvedčivý Harry Potter (ale aj Thomas Kretschmann, Alex Russell a Joel Jackson) a veľmi pekná vizuálna stránka (kamera, výprava). Po všetkých stránkach profesionálne a intenzívne, ale na môj vkus bohužiaľ stále iba snaživý, poctivý priemer. Za najväčšie mínus považujem stratu tempa a neoriginálny scenár s koncom, ktorému sa síce ťažko verí, tak ale ak to takto naozaj bolo, a to vraj bolo, tak nemám právo voči nemu namietať. Skôr mi to každopádne pripadalo ako nejaký poviedkový film, kde jednotlivé hrdinove eskapády spolu nedržia príliš pokope a občas je tam pekne divný strih (prebudí sa relatívne uprostred rieky a zrazu strih a je deň a je po všetkom?). ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Snad vůbec poprvé jsem viděl Radcliffa v nepotterovské roli, ve které byl celkem dobrý. Samozřejmě si na jeho místě dovedu představit více než tucet herců, kterým by to seklo víc. Nicméně mě zde vůbec neiritoval. Přeci jen mu jde hrát lépe živé než mrtvé. Úvod byl malinko rozpačitý a vtáhnutí do děje hrozně rychlé. Z ničeho nic vznikne mezi dvěma lidmi za pár dní nepřetrhnutelné pouto (dost možná doplněné i o homosexuální večerní hrátky) a ochota položit jeden za druhého život. Poté už člověk sleduje výhradně boj o přežití, který hlavní hrdina nesvádí ani tak s nehostinnou džunglí, jako spíše sám se sebou a svými vnitřními démony. Divácký dojem mi narušoval, z mého odborného diváckého pohledu, celkem zprasený střih. Večer si snímkem určitě nepokazíte, ale rozhodně bych nečekal zázraky. Solidní zábava. Lepší tři hvězdy. ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Keď sa Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) nachádza v rieke po tom, čo ich raft narazil na kameň, vidieť, že rieka je čierna, kalná. V záberoch na Yossiho pod hladinou ako sa topí vidieť, že voda je čistá. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama