Reklama

Reklama

55 schodov

(festivalový názov)
  • Česko 55 schodů (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Eleanor Riese trpí záchvatmi paranoje a je hospitalizovaná na psychiatrickom oddelení sanfranciskej nemocnice. Postupne však zisťuje, že niečo v jej liečbe nie je v poriadku, preto požiada lekárov o zníženie dávok liekov. Keď jej žiadosť odmietnu, obráti sa na právničku Colette Hughes. Príbeh podľa skutočných udalostí zo 70. a 80. rokov minulého storočia. Následný súdny proces sa stal v USA precedensom v oblasti psychiatrickej liečby. Dramatická snímka je poctou skutočným aktérkam pamätnej právnickej udalosti. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

Sidonka 

všetky recenzie používateľa

Zajímavé téma, dozajista závažné a důležité. Příjemně se na film nekouká, je skličující, je však dobré o problematice nadužívání léků a o jejich vedlejších účincích něco vědět. P.S: Udivuje mě, jaký byl mentálně postižené pacientce poskytován bezvadný servis v podobě bezplatných právnických služeb, včetně toho, že pacientka mohla obětavou právničku navštěvovat v jejím soukromí, že právnička s klientkou slavila kde co (narozeniny, Vánoce, úspěch v soudní síni) a říkám si, jak moc byl asi příběh nadsazen oproti skutečnosti. Právnička měla jistě svoje profesní důvody, kromě toho, že to byla oblast její specializace si chtěla na případu patrně vybudovat kariéru, možná i skutečně pacientům pomoci, ovšem jen těžko se mi věří, že alespoň u nás v ČR by byla vůbec možná taková komplexní a přátelská péče. Dávám čtyři hvězdy za informační přínos, pocitově mám hodnocení trochu níže. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Sa čudujem, že Helena Bonham Carter nebola nominovaná na žiadnu cenu, aspoň o tom nemám žiadnu vedomosť. Hrala to výborne. Životopisný príbeh, ktorý má čo povedať a rozhodne má potenciál chytiť za srdce nejedného diváka. Dokonca zaujímavé boli aj scény zo súdneho pojednávania, ktoré mi nie vždy celkom sadnú, no dialógy mali čo povedať. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

PP66 

všetky recenzie používateľa

Krásné zakončení Febiofestu. Režisérovi Pellého Dobyvatele se tento snímek velmi povedl. Herecké výkony Carter a Swank byly koncertem. Měl jsem před filmem trochu obavy z těžkého tématu, které hned od počátku rozptýlil jemný dějový a konverzační humor. Za mně 4,5 hvězdy. Přežil jsem i prostory multikina :o)) ()

dyfur odpad!

všetky recenzie používateľa

.....takúto konskú zápletku dokažu vymyslieť len v USA....hádam to nie je horšie ako u nás-tj ak pacient nechce lieky neužíva-žiadne .....až na nejaké moožno super výnimky - možno deti za ktoré zodpovedajú rodičia,možno niekto kto to má nariadené úradne sa liečiť....,ale ozaj som nepočul,že by niekto bol liečený proti svojej vôli.....čiže téma o hovne - niekoho nasilu liečiť....tak ,ale je to životopis s dobrým obsadením - už len to kričí :hádam aspoň nejaká cena sa mi ujde, ak nie priamo Oskar....záver:zaujímavé nebolo nič-nudil som sa celý čas-na vaše herecké koncerty prdím - odpad. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ja sa iba pýtam, prečo toto vo svojej dobe nedostalo nominačku na žiadnu sošku? Pre absenciu zberačov a iných podľudí? Alebo prečo teda? Herecky masaker, príbeh pri odmyslení si tých náboženských žvástov taktiež veľmi fajn, atmosférovo to nebola dráma zo súdnej siene ale poukázanie na bežné problémy a pokus o spriatelenie sa dvoch svetov. Festivalovka, ktorá by si ale zaslúžila viac pozornosti, nakoľko vieme, aké hovná to vedia byť. A najlepší August doposiaľ. Nebojím sa dať 4 z 5 ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (3)

  • Premiéra filmu proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Film sa natáčal vo Vancouveri (Kanada), San Franciscu (Kalifornia, USA) a Kolíne nad Rýnom (Nemecko). Obdobie natáčania trvalo od 16. apríla do 15. mája 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama