Reklama

Reklama

Ouija: Zrodenie zla

  • Česko Ouija: Zrození zla (viac)
Trailer 2

Mladá vdova a matka dvoch dcér Alice Zanderová (Elizabeth Reaserová) nedokáže banke splácať dlhy, a tak si privyrába vyvolávaním duchov zo záhrobia, hoci sama v duchov neverí. Každý zákazník má povolené iba tri otázky, čo sa jej zdá trochu nudné, preto svoje seansy oživí novou vešteckou doskou Ouija. Varovanie o rizikách nebezpečnej hry však ignoruje a začne ju hrať sama.  Keď Alice dostane oznam z banky o exekúcii pre nesplatený dlh, ešte v ten istý večer jej mladšia dcéra Doris (Lulu Wilsonová) prinesie tašku plnú peňazí, ktorú našla v pivnici. Šokovanej matke vysvetlí, že sa rozprávala s duchom svojho otca. Tým sa však zlovestná hra Ouija iba začína. Doris totiž nevyvolala iba ducha svojho otca, ale aj niečo oveľa horšie - samotné zlo z ríše mŕtvych, ktoré ohrozí ich malú rodinu. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (169)

classic 

všetky recenzie používateľa

Mike ma najviac zaujal, 4 roky starým hororom - Oculus, potom už ďalšie jeho počiny, ma bohvieako neinteresujú, pozriem si ich, z čistej zvedavosti, či náhodou čímsi neprekvapí ? Tak tomu bolo aj so Somniou, či aj najnovšie s prequelom hororu Ouija, kde sa priznám, že som pôvodný film, z roku 2014, ešte ani nevidel, pretože ma odradilo strašne nízke hodnotenie ! Čiže dej predchádza originálu, tak nejako si to spájam, z minuloročnými : A STAR WARS STORY - ROGUE ONE, ktoré samozrejme predchádza Novej Nádeji, ale podotýkam, že kvalitatívne, sú oba snímky, kdesi inde... Príbeh je situovaný, zhruba do 50. rokov, v spojených štátoch, kde vidím trojčlennú rodinu, všetko ženského pohlavia, kde mamina, vážne stojí za hriech ! Všetky tri sú taktiež zapojené do jednej profesie, ktorú vykonávajú v „pohodlí domova” . Všimnite si tie úvodzovky, to bude platiť len dočasne, pokiaľ si nezakúpi mamka novú „duchovnú dosku” QUIJA, ktorá sa najmladšej členke domácnosti, vymkne spod kontroly. Prvá quija, ktorú sprvoti používajú, slúži na prilákanie zákazníkov, ktorí ešte netušia, že sú podvádzaní, klamaní, ani samotné aktérky, tomu neveria, že by mohla táto abecedná a slovná, kúzelná, magická, čarovná doska - fungovať. A zase nevedia ani to, čo sa voľakedy dialo v ich dome, predtým, keď tam ešte nebývali. Klasicky staré, otrepané klišé, ako Praha samotná, nič nové na svete, dáme si repete. Malá slečinka Doris, bude posadnutá touto doskou, a to je samotný spúšťač následných udalostí, ktoré diváka, aj občas poriadne vydesia. Celkom dobré RETRO, výprava a kostýmy, herečky som už spomínal, mama, je vážne dobrá, produkcia Michael Bay, a neviem, či je dobré, že Flanagan ovláda naraz toľko funkcii vo filme ? Určite lepšie, ako pôvodný diel, vskutku - odporúčam hororovým nadšencom ! ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

První Ouija byla sračka. Někoho ale napadlo natočit druhý díl. Ten sice už tak velká sračka není, ale do kvalitního hororu to má stále hodně daleko. Takže rada pro všechny, kteří se nechají zmást podobně jako já poměrně solidním hodnocením tohoto kousku. Pokud tohle minete, určitě o nic nepříjdete. Raději radím sáhnout po libovolném Wanovi. 40% ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Strašne som sa nato tešil a bohužiaľ hanba celému filmu ktorý stál prepáčte mi ale naozaj za hovno.Prvých 5 minút skvelých ale potom to šlo tak z kopca.Márne som dúfal že to nejaký príšerák vytiahne hore.Keď sa ukázal aj to len na chvíľu vyzeral ako človek ktorý padol do asfaltu.Ľakaćky nulové, atmosféra nulová scenár hrozný možno tak herci sympatický.V dnešnej dobre naozaj nestačí keď má človek biele oči a ústa do korán to už nevystraší.Prepadák a pre mňa jedno z najväčší sklamaní 2016. ()

Psychor 

všetky recenzie používateľa

Mnoho diváků předpovídalo filmu Ouija: Origin of Evil umístnění mezi nejlepšími horory letošního roku. Já jsem však podobný optimismus nesdílel, jelikož si dobře vybavuji vlastní cestu na hororový vrchol. Když se stanete největším hororovým expertem na csfd.cz, začnete přemýšlet o tom, co dále. Je dobojováno? Mohu konečně polevit ve svém úsilí a vychutnat si tento sladký úspěch? Podobné myšlenky jsem naštěstí velmi rychle zapudil a na svém hororovém rozvoji naopak začal pracovat ještě intenzivněji než kdykoliv dříve. Mike Flanagan mého příkladu bohužel nedokázal následovat a takříkajíc usnul na vavřínech. Zřejmě se domníval, že mu pětihvězdičkové horory Oculus a Before I Wake definitivně zajistily korunu pro krále současného hororu a že od této chvílie již všechno půjde tak nějak samo. Snímek Ouija: Origin of Evil potěší spíše běžného nenáročného diváka. Fanoušek hororu bude nepochybně zklamán, jelikož odpověd na otázku: "Kdy už TO konečně začne?", přinesou až závěrečné titulky. Mike Flanagan vytvořil na své poměry až příliš přátelský horor a nemůže se tak divit, že ho Fede Alvarez oloupil o hororovou korunu. Silnější tři hvězdy. ()

venison 

všetky recenzie používateľa

Pokud chcete mrknout na nějaký divácky přívětivý mainstreamový horůrek, tak "Ouija: Zrození zla" je ta správná volba.. Horor má celkem logický příběh, bubáci nejsou zase až tak děsiví a nádech retra sálá z každého záběru.. Obsazení téměř béčkové, ale heri hrají lépe než ochotníci z místní Sokolovny a Lulu Wilson byla naprosto perfektní volba pro "děsivou" holčičku.. Velmi mě potěšilo i obsazení Annalise Basso, se kterou jsem měla čes se potkat už ve filmu "Tohle je náš svět".. Ta holčina se začíná příjemně rozehrávat.. "Ouija: Zrození zla" neurazí, nenadchne, bohužel ani moc nevyděsí.. Každopádně lepší než první Ouija :-D ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (10)

  • Keď sú Alice (Elizabeth Reaser) a otec Tom (Henry Thomas) v reštaurácii, obaja majú pred sebou tanier s jedlom. V závere, keď sa obaja napijú vína, však obidva taniere chýbajú. (Pat.Ko)
  • Lin Shaye je jedinou členkou filmového ansámblu, ktorá sa objavila aj v prvej časti. (beso74)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje krátka scéna. (TomX2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené