Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Návrat kráľa

  • Česko Neporazitelný: Návrat krále (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Každým novým zápasom sa Yuri Boyka snaží prebojovať na turnaj európskej ligy bojových umení. Nešťastná náhoda a smrť súpera v ringu ho prinútia zamyslieť sa nad športom, ktorému zasvätil svoj celý život. Keď zistí, že manželka muža, ktorého nechtiac usmrtil v ringu, má existenčné problémy, rozhodne sa jej pomôcť. Bojuje v sérii zápasov, ktoré sa dajú vyhrať len ťažko. Pre jej záchranu však urobí všetko. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

mzss1 

všetky recenzie používateľa

|95%| BOYKA IS BAAAAAACK! Kurňa, na tenhle počin jsem se opravdu těšil. Adkinsova nejlepší role a asi nikdy nebude překonaná. Už ať vznikne pátý film (věřím, že do tří let tu je). Možná je třetí Undisputed kvalitnější na příběhu, ale myslím, že velké rozdíly tu nejsou. Příběh je jak už snad předvídal každý děsně přímočarý. Prostě nastavený tak, aby se Boyka vyřádil. Žádné hluché dějové místo však nevidím. Takže i ten banální děj mě zaujal a bavil. Co se týče choreografie, kamery a celkové nasnímání bitek – jsem královsky spokojen a i trochu překvapen. Je vidět, že se na tomto projektu podílel i Florentine. Režii přenechal Chapkanovi, ale stejně si myslím, že mu radil jak fighty natočit. Což je dobře, protože výsledek je opravdu úchvatný. Bylo to drsné, realistické, mělo to náboj! Boyka tu má 6 arénových zápasů. První dva jsou legální, ten druhý je právě ten nešťastný, kdy v zápase zabije svého protivníka. 3 – 6 zápas je už ilegální. Boyka zápasí, aby splatil dluhy ženy protivníka, kterého Boyka zabil. Těžko říci, který zápas mě bavil víc. Fight, kdy Boyka má proti sobě dva protivníky byl naprosto skvělý. Tuhla mi krev v žilách, kdy Boykovi poranili záda. Předposlední arénovka byla rovněž skvělá. Finální bitva s vězeňským monstrem byla samozřejmě skvělá. K tomu netřeba nic dodávat. Dále mě moc potěšilo, že tu náš hrdina měl pár bitek i mimo ring. Scéna, kdy jednoduše zlikviduje 5 bodygardů před clubem byla skvělá. Nebo jedním kopem zneškodnění hlídače u komplexu oné manželky mrtvého protivníka Boyky – to mě pobavilo, jak ho kopl a hlídač se sesul na židli. Poté se Boyka z objektu vracel a opět strážného skolil zpět na jeho židli. :D Po finálním zápase Boyka vyřídil ještě pár svými chvaty hrstku protivníků a i se tu trochu zastřílelo. Úplné finále mě trochu překvapilo, poněvadž !!! POZOR MENŠÍ S P O I L E R !!! Boyka se vrátil zpět do vězení (takže pětka je opravdu jistá? ). Ale rozum to dává, takže v pohodě. !!! KONEC MENŠÍHO S P O I L E R U !!! No, ještě raz. Jsem totálně nadšený. Boyka tu má skvělou postavu, at už v minulosti udělal cokoliv, ukazuje zde své dobré já. Konečně pořádné artové béčko! Skvělé zápasy, solidní děj, slušná hudba, není co dodávat. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Cakal som dalsieho Boyku (ultimativnu uchvatnu arenovku) a dostal som dalsieho Ninju (film z bohovskymi bitkami ale neznesitelnou dejovou omackou). Zapletka o tom, ze si Boyka vstupil do svedomia a kvôli vycitkam, ze zabil cloveka sa snazi pomahat jeho zene mi vzhladom na Boykovu silnu poboznost v minulych dieloch pripadala celkom akceptovatelna, ale je podana tak strasne nezazivne, ze ma sceny mimo bitiek vôbec nebavili. A kvôli mizerneme podanemu deju utrpeli aj bitky. Po choreografickej stranke sice boli uchvatne a asi najprepracovanejsie a najkomplikovanejsie z celej serie. Aj ked miestami som uz aj ja mal pocit, ze to s tymi otockami a saltami prehanaju. A to ich bezne zboznujem. Ani po rezijnej stranke velka zmena stylu nenastala a po väcsinu filmu to vyzera jak keby to natocil sam Florentine. Trochu ma srali len posledne dva suboje v ktorych sa kamera trochu chveje. Hlavnym problemom je, ze bitky negraduju v ramci pribehu. Pôsobia, ze su len tak dodatocne vlozene do filmu, aby sa kazdych par minut odohrala nejaka bitka, kedze sa to vola Undisputed. Proste tu nie je ziadny ultimativny zaporak, ktory by si postupne budoval reputaciu a my by sme sa tesili na jeho suboj s Boykom. Nie su tu ani ziadne povedome xichty typu Lateef Crowder na ktorych duel som sa tesil. Je tu kopa sice schopnych ale uplne neznamych bijcov. Pokial sa nesustredite, tak vam ani nedôjde, ze jeden z borcov je Tim Man. V bitkach mi zase chybalo skandovanie divakov a poriadna hudba, ktory by im dodavala atmosferu. Nedockame sa ani klise o vzchopeni hrdinu potom co prehrava. V trojke vsetky tieto klise su a funguju perfektne vdaka comu ju povazujem za najlepsiu arenovku. Stvorka v tomto smere uplne zlyhava. Po predoslych dvoch dieloch som sa nevedel dockat vzniku dalsieho, ale po tomto diely uz na dalsi chut nemam. Choreograficky to uz prilis nie je kam posunut a po dejovej stranke duplom. Vymyslat nejake dalsie zapletky mimo ring je zbytocne, kedze u jednorozmernej Boykovej postave proste nefunguju. Viackrat si to mimo bitiek uz nepustim. 6/10. ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že v rámci akčného žánru nie je najpodstatnejšou filmovou zložkou jeho dejová stránka a pri Neporaziteľnom sme si na ňu skutočne nikdy nepotrpeli, s príchodom novej časti sa však v tejto oblasti tvorcovia príliš rýpu. Snaha o vytvorenie akéhosi deja (už len Yuriho riskantná cesta do Ruska za "odpustením", kde ho môžu veľmi ľahko znova uväzniť) zaváňa scenárom napísaným na kolene, a to ani nevravím o tom, keď sa Boyka silene snaží o vyjadrenie ľútosti. Bohužiaľ, v tejto oblasti Neporaziteľný IV zlyháva na celej čiare a radšej mal ísť klasickou cestou tretej časti, kde Boyka predstavoval priamočiareho drsňáka, ktorý svojim súperom dá vždy najavo, kto je kráľom ringu a nejak hlbšie sa nevŕta do jeho citovej stránky. Aby zas tej kritiky ale nebolo príliš, čo sa akčnej/bojovej časti snímky týka, od prvých minút viete, že vás rozhodne nebude čakať žiadne sklamanie. Keď nastúpi do ringu Yuri Boyka, o krvavú zábavu plnú pästných súbojov a štýlových kopancov je jednoducho zas a znova postarané. Yuriho protivníci, vrátane hlavného záporáka, síce nie sú to, čo bývali (Koshmar môže byť mohutný ako len chce, ale i tak sa na Kolumbijčana z trojky nechytá), no nemalé potešenie prináša aspoň zápas proti presile, kedy na hlavného hrdinu mafiánsky boss pošle dvoch bojovníkov naraz. 6/10. (úryvok z recenzie) ()

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Trojkou došel Boyka pětihvězdičkového Vykoupení. Vznik čtyřky byl technicky velmi náročný a vzhledem k průtahům s uvedením si lze vyvodit, že jeho realizace byla otázkou spíše vyšší moci než schopnostmi tvůrců. Jenže prostě když něco děláte srdcem, všechno ostatní včetně rozumu jde do prdele. Takže jo, příběh čtyřky zrovna nezabral sto áčtyřek, ale koukám-li z druhé strany: na co jsme čekali, že to tvůrci navlečou?? Ano, sedělo mi víc prostředí ze třetího dílu, včetně dalších fighterů, tady prostě nabíhají osvalenci do ringu vlastně bez jakýchkoliv expozic a opouští jej ve stavu rozsypaného čaje. I přes jednostránkový scénář se mi ale postava Boyky mimo ring líbila. Stejně jako Alma. Příběh uzavírám jako tu nejtenčí nit, na kterou realizační tým Chapkanov, Florentine, Man navlékl naprosto špičkové bojové korálky. Adkins v mezidobí mezi třetím a čtvrtým dílem absolvoval krasobruslařský kurs u Pljuščenka a okořenil ho svými nárty, patami, lokty, přičemž vznikl nový bojový styl Boykadó. To, co se tu děje v ringu, má samozřejmě v prvé řadě vypadat super, ale ono to jednoduše JE super, protože Adkins, Man, Achabbkahe a další jsou srdcaři a totální šrotovací mašiny, které znají snad jen jednoručky, strečink, gymnastiku a nulovou gravitaci. Mám štěstí, že stárnu, ale vidět tato arénová komba v nějakých patnácti šestnácti letech, bezmyšlenkovitě bych svolil k odjezdu do džungle, běhal bych s kilem hovězího u zadku se smečkou hyen za sebou a nechal si na rectus abdominis pouštět tykve klidně ze stometrové sekvoje. Prostě rozklad na buněčné úrovni, fantazie, euforie, obdivuje tenhle skill maximálně. Navíc je super, že vše krásně vidíme, že funguje kamera, střih, nasvícení... a jen ta hudba pokulhává. Alan Gold a jeho Can´t Stop Me je fajnová, i znovu ta Bring It On, ale jinak vlastně nic. Pátý díl nejspíš uvidím ve věku 40+ (a Adkins 46+), takže své nadšení krotím, ale teď jsem si to užil ještě opět skvěle. Díky za to! ()

SeBig 

všetky recenzie používateľa

Bez Boyky a jeho fightů by to byl film plný klišé, což mimo těch fightů je. Kdybych byl dlouhodobej zapálenej fanoušek do Boyky, možná bych měl vetší radost z jeho comebacku, proto taky chápu zdejší hodnocení nadšenců, ale jelikož jsem čerstvý fanda, co viděl Undisputed až ted, tak hodnotím očima nováčka. Příběh je prostě strašně debilní a předvidatelnej. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva na Ukrajine a v Rusku, tak jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama