Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Axel spokojne žije v New Yorku a veľa času trávi snívaním s otvorenými očami. Keď sa vráti do rodného mestečka v Arizone na svadbu svojho strýka Lea, jeho život sa od základov zmení. Strýko ho zamestná vo svojej firme, predávajúcej cadillaky, a tu sa Axel zoznámi so štyridsiatničkou Elaine. Chlapec je touto exaltovanou, vášnivou a nevypočitateľnou ženou očarený - rovnako aj jej nevlastnou dcérou Grace...V príbehu Axela Backmara, unikajúceho pred realitou do sveta fantázie a snov, zostáva Emir Kusturica verný svojmu charakteristickému magickému štýlu. (STV)

(viac)

Recenzie (358)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa osobne radšej kukurica než Kusturica a môže byť aj okúsaná. Uznávam. že Faye to pristalo aj po päťdesiatke, ale inak pointa filmu má byť čo? Je o všetkom a o ničom. O korytnačkách i sexe. O plápolajúcom ohníku a nekonečnom spievaní Bésame Mucho, tentokrát našťastie nie v podaní Táslera. Film o hranici medzi dospelosťou a detstvom, ktorý miestami chutí ako sardinky s džemom. Umelecký film s nie celkom jasným posolstvom. Veľmi precenený. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Ako zabaviť inuitské dieťa, keď si chce Inuita s Inuitkou intímne pohrkútať v ľadovom iglú? Nafúknuť mu z čreva balón a poslať ho do studenej Arktídy so slovami : "Utekaj sa hrať vonku!" .... Kusturicova uletená snímka s mladým Deppom v prostredí so švihnutými priateľmi, známymi a ženami. Prvé skúsenosti so živočíšnymi devami a pošahaným priateľom. Ešteže tam v diaľave bolo počuť sem a tam Bregovićove plechové nástroje ... 3*** ()

Reklama

Šandík 

všetky recenzie používateľa

Přiznávám, že po shlédnutí filmu Černá kočka, bílý kocour jsem čekal něco jiného, což zřejmě ovlivnilo i mé hodnocení. Přes všechnu skvělou filmařinu i neuvěřitelné citace filmové klasiky mám z toho všeho značně rozporuplné dojmy. Možná jsem málo invenční, ale proč musí Kusturica všechno balit do podivnosti, aby mu stálo za to o tom vyprávět? ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Filmy E. Kusturicy nejsou zrovna z kategorie normálních. Točí filmy, nespíš proto, že ho to baví. Mě baví taky. Arizona Dream je plný ulítlých nápadů. Různé kamerové šílenosti jsou doplňeny až absurdními hereckými výstřelky a mezi tím se plíží, občas zamaskován děj. Člověk musí mít na něco takového náladu, protože to není úplně snadné ztrávit. Johnny Depp je skvěl a ještě lepší jen Vincent Gallo a jeho citace kultovních italských filmů. K pěti hvězdičkaám chybělo možná jen trochu té normálnosti. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Kusturicův vynikající americký film, a přitom plný jeho balkánské poetiky, režisérův nezaměnitelný rukopis je tam neustále znát. Jen ten skvostný eskymácký začátek bych do Kusturici býval neřekl, tím mě překvapil (a příjemně), ale pak už se jede ve známých kolejích - více nebo méně šílené postavy v šílených situacích vedoucí zhusta šílené rozhovory a šíleně se chovající, a do toho hraje Bregovićova skvělá hudba. Sympatický mladý Johnny Depp, Faye Dunaway hezčí než za mlada, ale hlavně famózní a typově stoprocentně "kusturicovská" Lili Taylor (k čemuž jí dopomáhá cigareta, akordeon a cikánská vizáž) a nezapomenutelný svérázný narcis Vincent Gallo se svými hereckými monology. Tenhle film je tak nabitý skvělými scénami (z nichž u mne kraluje společná večeře), že se dá vidět mnohokrát, aniž by nudil (což ostatně platí i pro spoustu dalších Kusturicových filmů). ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (26)

  • Kvôli problémom s autorskými právami bol soundtrackový album niekoľko týždňov po vydaní stiahnutý z predaja. Na ďalšie vydanie sme si museli počkať do septembra 2002, ktoré však obsahovalo viac materiálu, vrátane nových skladieb. (Arsenal83)
  • Frontman Foo Fighters Dave Grohl prezradil, že pieseň „Enough Space“ z ich albumu „The Color and the Shape“ je založená na tomto filme. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

CANAL+ nově v sekci VOD

CANAL+ nově v sekci VOD

14.08.2023

Letošní rok je na nové streamovací služby bohatý. Jedním z nových hráčů je mezinárodně působící společnost CANAL+, která svou platformu uvedla letos v dubnu na český trh.   VOD knihovna CANAL+ nabízí… (viac)

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

Kusturica a Depp rozpoutají revoluci

07.12.2009

Asi ne filmovou (i když, kdo ví?), pouze mexickou. Tu z počátku 20. století. O tom, že Emir Kusturica připravuje film o legendárním banditovi, revolucionáři a lidovém hrdinovi Pancho Villovi, jsme už… (viac)

Reklama

Reklama