Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

classic 

všetky recenzie používateľa

„15:17 do Paríža” , zo smeru Amsterdam, rýchlovlak Thalys, deň 21. august 2015, to sú zhruba úplne základné informácie, týkajúce sa teroristického útoku, uskutočneného Maročanom Ajúbom el-Cházáním, vyzbrojeného kalašnikovom a ďalšími zbraňami, keď práve na tejto trati sa odohral tento útok... V kupé našťastie sedela i trojica amerických občanov, kde dvaja z nich boli dokonca z armády, a tak ho tým pádom dokázali šikovne zneškodniť, inak by s veľkou pravdepodobnosťou došlo k brutálnemu masakru, ako majú šialení teroristi vo zvyku vystrieľať čo najviac ľudí. Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler boli našťastie v správny čas na správnom mieste, že sami sa mi chcú predstaviť, ešte ako pubertiaci, vystrájajúci samé vylomeniny, čiže pomocou nie príliš zaujímavých flashbackov sa na to pozriem z blízka, potom neskôr zase, ako sa snažil Spencer v živote preraziť, či Alekovi sa to už podarilo-slúžiť v Afganistane, o Tonym som sa toho veľa nedozvedel, iba to, že vyrazil so Spencerom na výlet po Európe, so začiatkom v Taliansku, všetci sa nakoniec stretli v Nemecku, o chvíľu tiež do Holandska po predchádzajúcej párty, trvajúcej snáď do bieleho rána, a odtiaľ už iba treba nasadnúť do supermoderného vlaku, kde už pomaly dochádza k zlomovému incidentu, t. j. všetkými (pre)strihmi sa postupne dostanem ku kľúčovej, už konečne dlhšej, akčnej a dynamickej sekvencii, no predtým som musel absolvovať - samé nudné a prebytočné pasáže s (ne)hercami, ktorí si zahrali samých seba ! Podľa mňa Clint Eastwood nakrútil ozaj zvláštny, čudný a nudný film s naozaj vážnou témou ! Nepodarok ! Toto mu ani zďaleka nevyšlo ! ()

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Tohle není typický příklad znamenité Clintovy práce. Tohle rozhodně není konkurence megalomanským projektům jako je Million Dollar Baby, Gran Torino nebo American Sniper. Tohle je netradičně pojatý životopisný příběh, doslova věrně mapující skutečnou událost, která se i skrze svůj malicherný význam oproti jiným teroristickým útokům během posledních let zajisté zapisuje do společné historie Evropy s USA. Tři mladí perspektivní muži a jeden zcela nečekaný čin, který by šel považovat pouze za zpestření jejich vysněné evropské dovolené. On je ale ovšem tím aktem, kvůli kterému se režisérský vévoda jménem Clint Eastwood o něm rozhodl svéhlavě natočit vlastní snímek. Všechno do posledního střípku pojal takovým způsobem, jaký zde nikdy prozatím nebyl, pokud mluvíme o dramatech natočených podle opravdových příběhů. A dnešní lidé jsou zhýralé ovce, jež si nepřipustí menší experiment ve filmové sféře a pozoruhodnou jednohubku jako je právě 15:17 to Paris zhola bezvýznamě shodí do tak šílených čísel. Pokud film “hejtíte” jen pro jeho údajně přebytečné natahování od samotného dětství hlavních protagonistů, zjevně váš mozek ještě nedokáže vnímat důležité paralely, vázající celý průběh snímku dohromady. ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film je zajímavý jen díky faktu, že se příběh doopravdy stal. Avšak na 94 minut dlouhý snímek je to vážně slabota. Celý děj se zbytečně zdlouhavě točí okolo hlavních hrdinů, kdy je nám dokazováno, jak jsou to skvělí hoši. Pravdobně doopravdy jsou, ale prostě na tom není nic zajímavého. A celá tahle nuda směřuje k jedné 5-ti minutové akční scéně na konec. 15 minut by na celý film úplně stačilo a pak věřím, že bych mohl hodnotit lépe. Poklona hrdinům, ale dobrý film to teda není. 30% ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"IF YOU HAVE ANY QUESTIONS DON'T ASK ME. I PROMISE I'M NOT GONNA HAVE THE ANSWER." ---------- Eastwood a patriotizmus ide dohromady a s tým, že sa v jeho filmoch bude frekventovane objavovať, jednoducho treba počítať, vrátane akýchkoľvek pátosov a osláv hrdinských činov. Vie sa predsa, že aktuálnu generáciu má v zuboch a niet sa mu čo čudovať. Inak tomu nebolo ani v 15:17 Paríž. Iste, mierne poľavil, no zároveň šliapol o krok vedľa. Príbeh troch borcov, ktorí sa išli prevetrať po Európe a náhodou natrafili na Maročana, ktorému sa v nesprávnu chvíľu zasekla zbraň. Film rozhodne nutný nebol a aj keby sa náhodou našiel niekto pripravený z tejto príhody ťažiť, nepovedal by som, že to bude práve Clint. Nebolo ale moc z čoho ťažiť, preto aj skladba vyzerá nasledovne: 70 minút – kecy z ich osobného života / 10 minút – samotná udalosť, z toho 5 minút akcia / 10 minút – aftermath. No nič, nakrútilo sa, ide sa ďalej. Pevne dúfam, že si rejža napraví skóre v pripravovanom The Mule a posadí nás znovu pevne do sedačky. ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Další životopisný příběh z produkce Drsného Harryho. Když film skončil, říkal jsem si - a to bylo, Clinte, celé? Není to žádný průšvih, ale jsem od něho zvyklý na větší emoce. Hvězdičky dávám především za to, že Eastwood obsadil do hlavních rolí skutečné hrdiny, kteří tehdy zneškodnili atentátníka v pařížském vlaku a také za závěrečné vyznamenání od francouzského prezidenta, jenž bylo podpořené jeho silným projevem. Je dobře, že tohle nebude poslední Clintův snímek, protože by byla škoda končit zrovna tímto ojedinělým krokem vedle (Malpaso). I mistr filmař se někdy utne. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)
  • S 94 minútami ide o doposiaľ najkratší počin, na ktorom sa režijne podieľal Clint Eastwood. Dovtedy ich mal na svedomí dovedna 36. (WalterIK7)
  • Natáčelo se na autentických místech v Evropě – Itálii, Belgii, Nizozemsku, Francii a Vatikánu. Scény odehrávající se v USA byly natáčeny na vícero místech v americkém státu Georgia. (ČSFD)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama