Reklama

Reklama

Rytmická sekcia

  • Česko Rytmická sekce (viac)
Trailer 1

Stephanie Patricková (Blake Livelyová) už nemá čo stratiť, pretože už prišla o všetko, čo jej bolo drahé. Jej rodina zahynula pri záhadnej havárii lietadla, na palube ktorého mala byť aj ona. So životnou tragédiou sa ťažko vyrovnáva a prepadá silnej drogovej závislosti, ktorú financuje prostitúciou. O tri roky sa vďaka novinárovi dozvie, že letecké nešťastie nebola nehoda, ale cielený útok. Skontaktuje sa s bývalým agentom MI6 (Jude Law) a požiada ho, aby z nej vycvičil neľútostného zabijaka. Kedysi zlomená Stephanie získa novú identitu a vydá sa na lov všetkých, ktorí sú zodpovední za smrť jej rodiny - bez ohľadu na to, čo ju to bude stáť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (98)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Rhythm Section" sa ukázal ako celkom funkčný thriller. Je ale nutné povedať, že ak by som mal vybrať časti, ktoré ma bavili, tak určite by to boli viac scénky v prvej polke filmu. Druhá polka už začne byť trošku pomalšia a nudnejšia. Ale o tom si povieme neskôr. V prvom rade plusy. Blake Lively je podľa mňa veľmi dobrá v tomto filme. Nemám problém jej veriť scénky keď je z nej prostitútka a feťáčka v úvode, a ani časti keď sa rozhodne vykonať svoju pomstu. Pôsobí v tej role veľmi prirodzene. A hoci je pravda, že krátke vlasy jej tak veľmi nepristanú, pre Stephanie to bola dobrá voľba. Ale zase parochne vedia tiež pridať trošku viac jej šarmu. Jude Law je podľa mňa tiež veľmi dobrý. Má v sebe veľkú tvrdosť, no súčasne mám pocit, že chcel Stephanie pomôcť doraziť na koniec svojej cesty. Takže ako hlavná dvojka v prvej polke filmu to funguje. Keď sa však postupne začne skutočná akcia, tak prekvapivo to začne ísť trošku dole vodou. A to napriek tomu, že vo filme sú dobré momentky, ktoré ma pri ňom držali. Mám pocit, že to už bolo len smerovanie od jedného účastníka k ďalšiemu a nebol v tom nejaký výrazný rozdiel. Myslím si, že scénka v autobuse je veľmi dobrá a takisto z druhej polky môžem oceniť aj keď sa rozhodne niekoho ušetriť. A pravda je aj tá, že už tam bude oveľa menej flashbackov. Pričom je potrebné si niečo povedať aj o tých. Boli tam podľa mňa často zbytočne nasilu a nepomáhali filmu ako takému, aby bol v niečom zaujímavejší. Skôr to začali okamžite spomaľovať. Plus sú tu občas scénky, ktoré budú prerušované inými scénkami, alebo už spomenutými flashbackmi. A budeme sa medzi nimi striedať. Táto technika ma nikdy nebaví. Čo sa akcie ako takej týka, myslím si, že je natočená celkom kompetentne a ako som povedal Blake Lively do toho dáva maximum. Ako celok je z toho okey film, ktorý mi stačilo vidieť raz. Hodnotenie: B- ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Z urputné snahy o neotřelý příspěvek do žánru akčních špionážních filmů se nakonec vyklubala jen unavená parodie toho samého, překvapivě okleštěná o prvky komedie. Zbývá tak tuna prostoru na pomalé drama z prostředí tajných služeb, kterému sice nevěřím první poslední, ale baví mě sledovat proměny (psychické i fyzické) hlavní postavy a kreace herečky, která ji ztvárňuje. Mohlo být hůř. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Brutálna Nikita s osobným motívom. Proste film o jednej fetke, ktorú nejaký agent za 8 mesiacov vycvičí, aby sa pomstila za smrť svojej rodiny nejakým teroristom. Našťastie scenárista mal dosť rozumu a tak sa z nej za tak krátku dobu nestane supermegadokonalá chladnokrvná mašina na zabíjanie, ale trochu drsnejšia žena, ktorá robí chyby a nakoniec väčšinou skôr bojuje o svoj vlastný život. Bohužiaľ príbeh hlavnej hrdinky ma vôbec nebavil. Proste nesympatická fetka a bolo mi jedno, že má k svojmu stavu dobrý dôvod. Akčných scén je tiež dosť málo. Maximálne tak 10 minút a dočkáme sa skôr komorných vecí ako pár bitiek alebo jedna naháňačka. Za ne dávam jednu hviezdičku a druhú za charizmatického drsniaka Juda Lawa, ktorý tú fetku väčšinu filmu trénuje. Celkovo to je ale nudný a málo akčný podpriemer. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Já jsem spokojený. Rhytm Section je slušný Female Revenge Thriller, který sice nepřináší do žánru nic nového a lehce vykrádá podobnější kusy, tak i přesto se jedná o slušnou zábavu s parádní Blake Lively, slušnou akcí, intenzivním finále a zajímavým zvratem. Blake Lively příjde o svou rodinu po teroristickém útoku a rozhodne se pachatele vyhledat a sama zneškodnit a v tom ji pomůže Jude Law, který ji hezky vytrénuje. Vzhledem k tomu, že film nemá příliš příznivé recenze, zřejmě jen kvůlli tomu, že film je tak trochu zbytečný, ale samostatně se jedná o víc než koukatelný film. Příznivci žánru by vyloženě litovat neměli. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Blake Lively je kvalitná herečka, hoci pred pár rokmi by som niečo také nepovedal. Potom som ale videl Navždy mladú a po Smrtiacom prílive (fakt vynikajúcej záležitosti, ktorá bude podľa mňa raz hodnotená ako jedna z jej najlepších rolí), som bol zvedavý, v čom si zahrá najbližšie. Po miernej odbočke v podobe zvláštnej, ale nie nevydarenej Nebezpečnej láskavosti, si na moje potešenie opäť vybrala fyzickú rolu. Nie akčnú. Fyzickú. To je trochu iné. The Rhythm Section (bože to je názov) vyzeralo z trailerov atraktívne: super muzika, skvelí herci, plno zdanlivo dobrej akcie, autenticky vťahujúca atmosféra. Bohužiaľ, výsledok je miestami až neskutočným spôsobom ako keby... nedorobený? Vizuálne matný (až škaredý a lacný), Jude Law je tu 15 minút, akcie je prekvapivo málo (a nestojí za reč s čestnou výnimkou dvojminútovej autonaháňačky na jeden záber) a scenár je v lepšom prípade zlý (!). Ústrednej postave som to absolútne neveril. Pochopil som to správne, že drogovo závislá prostitútka sa premenila na akčnú hrdinku vďaka tomu, že ju raz v kuchyni zbil jej tréner, potom ju chvíľu učil strieľať a nakoniec ju s autom vytlačil z cesty? Čo malo znamenať to, že nevie plávať, no naštve sa a prepláva na kompletku mrazivo studené jazero? To som naozaj nevedel, že je také extrémne jednoduché naučiť sa plávať. Chápem, že tým tvorcovia chceli povedať, že je silná a keď sa raz do niečoho zahryzne, tak sa toho už nepustí. Lenže opäť narážame na to, že je to drogová troska, takže sa jej silnej vôli proste nedá veriť. Čo ma mrzelo asi najviac, Blake je tu zmenená na nepoznanie. Skrátka, ak vyzeráte ako Blake Lively a zrazu sa objavíte s takýmto imidžom, minimálne jeden divák na svete pre to pochopenie mať nebude. Ten divák som ja. Je to celé veľká škoda, lebo Blake Lively by na svojho vlastného Johna Wicka bez debaty mala. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (1)

  • Blake Lively si při natáčení poranila ruku a musela podstoupit dvě operace. Kvůli tomu se muselo natáčení přerušit na téměř půl roku. [Zdroj: Fandimefilmu.cz] (BMW12)

Reklama

Reklama