Reklama

Reklama

VOD (1)

„Clocker” je dealer, který prodává drogy čtyřiadvacet hodin denně a Strike (Mekhi Phifer) patří k těm, co na ulici opravdu tvrdě makají. Jenže časy se mění a změnily se i pro něho. Když mu místní šéf (Delroy Lindo) dá tip na to, jak se dostat nahoru, skončí jeho protivník v márnici a Strike zjišťuje, že se ocitl mezi mlýnskými kameny v podobě dvou detektivů. Jedním je Mazilli (John TurturroOtázky a odpovědi, Hrdinové mého dětství), který prahne jen po snadně vydělaných penězích. Ten druhý (Harvey KeitelPiano, Mladí Američané) hledá něco, co lze najít mnohem obtížněji — pravdu. A když se ukáže, že se Strikeův bratr přiznal k vraždě, Rocco si nedá pokoj, dokud se neujistí, že za mříže dostal toho pravého. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(viac)

Recenzie (56)

betelgeuse 

všetky recenzie používateľa

Drogy, dealeři, vraždy, policajti... celkem tradiční drama z černošské komunity, které zdobí dvě věci: Leeova výborná režie, lehce si pohrávající s videoklipovou estetikou, a zajímavé postavy, které většinou nejsou ani "černé" ani "bílé" (barva kůže tu nic neřeší). A celému tomu vládne Harvey Keitel v roli tu nas*aného, tu otcovsky výchovného detektiva. Moc gut. ()

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Spike Lee zná svoje >ňjujorkhajmský< a ze zdánlivě banálního policejního vyšetřování tuctové vraždy drogového dealera dokázal vytvořit silné sociálněkritické drama, nahlížející na bezvýchodný život mladé - na ulici se flákající a drogy prodávající i beroucí - části černošské komunity, kdy vyhlídky snad má jen ten, do se včas dokáže odpoutat od vlivu >černejch bratrů< a za pomoci rodiny i ač cynického, v jádru však svým způsobem férového a protřelého bílého detektiva (skvělý H.K.) vydat se >na cestu< někam dál... Jojo, je dobré mít při všech těch sračkách koníčka, krom bouchačky i třeba zde až symbolické vláčky - a jednou do jednoho skutečného nasednout a jet... - - - - - (Poprvé viděno 11.2.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 478., komentář zde jako osmatřicátý - 11.2.2013) ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Hra so smrťou už nie je tak živelný film, ako Do the right thing alebo Tropická horúčka, skôr sa Spike Lee trochu umiernil, ale stále dokáže nakrútiť veľmi dobre komponovaný dlhý záber, klamať subjektivizovanými retrospektívami alebo inovatívne nakrútenými rekonštrukciami, viď Keitel ako svedok vraždy, pri ktorej nebol a ktorú si sám s malým páchateľom vo svojej hlave rekonštruuje. Máme tu vlak ako metaforu úniku z tohto pekla, respektíve začarovaného kruhu, keďže aj ten vláčik sa premáva u Strikea doma stále dokola. Jeden policajt čaká, kedy sa konečne medzi sebou už vystrieľajú, zatiaľ čo jeho parťák sa snaží vyriešiť problémy skutočnou zaangažovanosťou. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Černošský uznávaný režisér Spike “JOINT” Lee nakrútil vskutku brutálne-úprimný, nekompromisný FILM, v ktorom si nikto nedáva servítku pred ústa, kvôli tomu, čo mu vychádza z úst, sú to predovšetkým samé vulgarizmy, ale to je ešte veľmi sľabá náplasť oproti zločinu a drogám, keď tieto dve negatívne zložky priam kričia: , “že je to v tomto brooklynskom ghette strašne skazené” , a v EPICENTRE diania je mladý DEALER Ronald 'Strike' Dunham, ktorému poriadne šľapú na päty dvaja detektívi, najmä iniciatívny veterán Rocco Klein. Vykonala sa vražda istého týpka - Darryla Adamsa, a teraz nezostáva nič iné, ako prísť na to, kto je za tým ? Či Strikea nahuckal, ako prašivého psa, Rodney Little, ktorý od neho požadoval, aby sa z neho stal - líder, muž činu...? Na svetlo sveta vstupujú ďalšie zaujímavé postavy, a o „zábavu” je postarané_ Zahral si tu taktiež Harvey Keitel a produkoval Marty Scorsese, a tak som už dopredu vedel, že to nebude žiadna strata času, a som veľmi rád, keď som sa tentokrát opäť nemýlil ! Všade počuť hustý HIP-HOP, k tomu typická kamera k dispozícii, vynikajúci čierni herci, a na záver : „Trebárs na školách BY som povinne púšťal tento realistický film, a to nielen černochom, ktorých si väčšinou všetci spájajú so zločinom, ale ani sa im nie je, čo čudovať, ale aj obyčajným belochom, ktorí nie sú vôbec neviniatka, či trebárs všelijakým mexičancom, ktorí sú dobrí v drogových karteloch, ako určite aj Hispánci, Číňania, Japonci, či Eskimáci... Vštepovať im, čo ich čaká, ak sa dajú na dráhu drog spojených so zločinom”... _ Lahôdková vec, pri ktorej som ale nemal dobrý pocit, čo sledujem. Lee má talent. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Sympaticky film rezisera Spika Lee-ho /Do the Right Thing, 25. Hodina/ o temach ako ztratena generacia AmerikoAfricanov dufa v to, ze ich deti uz nebudu kracat v ich splapajach + drogy a problematika drogovych dealerov. Sranda, ze jeden clovek - konkretne Mekhi Phifer si roku 2004 zahral v Snyderovom Dawn of the Dead. Plus Spike lee pred aj za kamerou. 74 % ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v newyorskom Brooklyne počas leta 1994. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama