Reklama

Reklama

Sirota Brooklyn

  • Slovensko Temná tvár Brooklynu (viac)
Trailer 1

Skvelý Edward Norton, ktorý režíroval, napísal, ale aj produkoval film Sirota Brooklyn, si v ňom zahrá aj hlavnú postavu - osamelého súkromného detektíva s Tourettovým syndrómom. Ten sa pokúša objasniť vraždu svojho mentora a jediného priateľa Franka Minnu (Bruce Willis) len za pomoci nejasných stôp a svojej jedinečnej pamäte. Postupne odkrýva prísne strážené tajomstvá, ktoré udržujú osud mesta New York v päťdesiatych rokoch v rovnováhe. Pri pátraní sa dostáva do kontaktu s násilníkmi, korupciou a najnebezpečnejším človekom v meste, len aby sa dopátral k pravde a zachránil ženu, na ktorej mu záleží. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (212)

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

Není to špatný, ale působí to nedotaženě. Na Hollywood relativně low budget 26 mil. USD, jde na filmu zasazeném do téhle doby, dost citelně znát, v kostýmech, rekvizitách, malých detailech, celkové výpravě, feelingu, že tohle určitě není New York během 50's. Edward film napsal, zrežíroval a hrál v něm hlavní roli a i to s sebou nese jakousi těžkou uchopitelnost, když se nemůžete věnovat režijní sesli plně, nebo naopak hraní hlavní postavy plně (to repete z Prvotního strachu), vše působí jakože to mělo dobře našlápnuto, ale potřebovalo to víc. Víc pozornosti v detailech, v režii, víc peněz a kratší stopáž. Noir style hudba byla jediná slušná složka. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $26miliónovTržby USA $9,277,736Tržby Celosvetovo $24,021,504▐ Dosť snaživé, to sa Nortonovi nedá uprieť. Miestami to vie dostať na slušné otáčky, či už v rámci ponúknutej témy o územnom riadený mesta, či nejaké to nahánanie sa za dôkazmi. Dosť dobre zachytil dobovosť, herci fungujú pre dej, príbeh tak zamotaný aby z toho nebolela hlava. Nortonová až traumatická veršovacia zajakávosť dáva riadne zabrať, na úvod to dosť deptalo ale potom si človek zvykne na tento úlet. Určite taký priemer ktorý stojí za pozretie. /60%/ ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak se Norton konecne po letech vratil k rezii, navic hodne fajn trailery, na tohle jsem se zkratka tesil. Vysledek rozhodne neni spatnej, ale ani to neni nic kulervouciho, bohuzel, Nortonovi bych nejakej vetsi uspech fakt pral. Takhle tu mame v podstate dobovou kriminalku se sice zamotanym a zajimavym pribehem, kterej ale ve vysledku tak trochu vysumi do zracena a obcas je lehce nelogickej/prekombinovanej. Je fajn, ze to neni nejaka mafianska klasika, kde by se nahaneli poldove a zlocinci, Norton se snazi o neco krapet jinyho, navic s fajn melancholickou atmosferou, ale misty je film proste az moc pomalej a jsou tu casti, ktery klidne mohli skoncit ve strizne, protoze dej nikam neposouvaj. Ale ackoliv tu neni nejaka vylozene kulervouci scena a v podstate tu prakticky ani neni akce, i presto film za tech trochu prehnanejch 140 minut nudit nezacne. Zasluhu na tom maj hlavne fajnovy herci. Dafoe a hlavne Baldwin jsou hodne fajn, Willis na ne samozrejme herecky nema, ale ma minimum prostoru, takze je vlastne taky fajn a vsemu ocekavane kraluje Norton. Ten i v 50 vypada jako takovy mlady ucho, ale tim, ze to neni nejakej drsnej bouchac se od podobnejch filmu taky odlisuje a jeho postavu si diky tomu zapamatujete. A samozrejme i diky ty jeho poruse, to je misty vtipny, misty smutny a misty trochu otravny, nicmene to, ceho jsem se bal nejvic, ze bude delat kokota, jen kdyz se to bude hodit, se nastesti potvrdi jen parkrat, takze ve vysledku super. Jako celek je to proste fajn kriminalka s dobrejma hercema a peknym vizualem, ale nic, z ceho by se mela stat nejaka klasika. Ale i tak v zasade spokojenost. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku výborný Noir. Bruce Willis sa tam zase len mihol. Ten akoby už hrával len 10 minútové scény. Úvodná sledovačka na aute bola výborná. Norton bol v pohode, ale potom to bolo celé na jeho pleciach. Žiadna výrazná postava, nič. Pochválim vozový park a kostýmy. Hudba vôbec nič extra. Neskôr tam už len pobehoval Norton s nejakou rasovo utláčanou imigrantkou z Afriky a stratil sa noir, stratila sa akákoľvek akcia, stratilo sa čaro 50.rokov. Posledných 45 minút iba nutnosť dopozerať to do konca. A ani to nieje nejaké šokujúce alebo uspokojivé. Síce to u mňa dosiahlo stále slušný priemer ale tešil som sa na niečo lepšie, čo sa nedostavilo. I tak som rád vždy, keď sa dostaví na scénu film s takouto skvelou atmosférou 50.rokov minulého storočia. ()

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Škoda, že Motherless Brooklyn není stejně tak poctivý a hutný technicky, jako je příběhově, herecky a co se výpovědní hodnoty týče. Norton hraje exota dobře, ale kdo vyloženě exceluje je nejednoznačná postava Aleca Baldwina, která nadstandartně dobře splňuje parametry vyjmečného záporáka, který vlastně ani záporákem není. S jeho názory, postoji a motivacemi se dá ztotožnit nebývale jednoduše. Tedy Norton se vyhnul jednorozměrné retro-gangsterce o dobrých a zlých lidech, ale systematicky a uceleně šroubuje konspirační trochu gangsta, trochu drama, trochu hutnou procedurálku o bitvě za budoucnost velkoměsta. Velká škoda toho, že Norton neumí zařídit lepší vizuální estetiku filmu, protože to občas vypada jako děsný televizák. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Edward Norton se setkal a konzultoval s mnoha členy Americké asociace pacientů s Touretteovým syndromem, aby se připravil na svou roli. Film také získal souhlas od této organizace. (MarLin)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Jedná se o adaptaci úspěšného románu amerického spisovatele Jonathana Lethema, který v Čechách vyšel pod názvem „Sirotci z Brooklynu“. (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama