Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bugsy (Warren Beatty) je gangster, ktorý má medzi "svojimi" výbornú povesť  a zrejme aj preto je vyslaný na východné pobrežie prevziať isté záležitosti pod svoje krídla. Všetko ide prekvapujúco hladko a zdá sa, že zďaleka nie je koniec jeho plánom. Jeho priateľ z detstva ho uvedie do sveta filmových hviezd. A Bugsy je presne tým, kto do Hollywoodu zapadá viac, ako ktorýkoľvek iný herec. Honosné sídlo v Beverly Hills, luxusné auto a najkrajšia herečka sú samozrejmosťami a aj keď to všetko vyzerá ako jeden veľký večierok, obchod vôbec nespí. Ďalší plán je obdivuhodnejší ako ktorýkoľvek iný: premeniť malé mestečko v Nevadskej púšti na stredisko hazardných hier, ktoré onedlho budú poznať na celom svete: Las Vegas... (STV)

(viac)

Recenzie (120)

genetique 

všetky recenzie používateľa

Levison už zašťuchol asi do každého žánru a dokazuje, že ani gangsterky mu nerobia žiadny problém. Nejde však o typický film z tohto žánru, čo potvrdzuje aj účasť Warrena Beattyho. Beatty je kapitola sama o sebe a osobitý výber jeho filmov by som v súčasnosti prirovnal k Day-Lewisovi. Veľmi zaujímavý námet, od začiatku by ma ani nenapadlo, že pôjde o budovanie a premieňanie ľudských snov. Prekvapujúco málo premenených nominácií len potvrdzujú jeho kontroverznosť v súvislosti so všetkými súvislosťami. Tunajší divák ako ja tiež ani nie veľmi dobre vie ako reagovať na spojenia (mafia-Las Vegas-Mussolini). Ale je to zaujímavé a pekne sa na to pozerá. 80%. ()

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Stojí za to vidieť. Beatty ako Ben "Bugsy" Siegel je presvedčivý tak, že človek by podobného týpka najradšej nikdy nestretol (násilný psychopat s idealisticky vlasteneckými predstavami chystajúci zavraždenie Mussoliniho), Bening ako Virginia mu rovnocenne sekunduje a takisto Keitel & Kingsley nie sú o nič horší. Výsledkom je jeden z najlepších mafiánskych príbehov de facto o vzniku Las Vegas. A nedá sa uprieť, že napriek tomu o aký charakter sa v prípade Bugsyho jedná, že divák voči nemu pociťuje sympatie. K tomu z celého filmu dýcha nefalšovateľná atmosféra 40. rokov umocňujúca celkový dojem. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Příznivci gangsterek si neodpustí srovnání s peckami v tomto žánru, nemusím jmenovat, a to je pak sakra těžké hodnotit. Nebylo to o čisté gangsteřině ve smyslu tvrdého vyřizování účtu a likvidace konkurence, ale určité "rodinné" prvky se tu našly. Jde hlavně o životopis a tato položka tu měla hlavní slovo. Formou u mě snímek vyvolával hřejivý pocit domácího prostředí, kde i já můžu být chvíli v Kalifornii v jedné z honosných rezidencí... Je až s podivem, jak mohl být Bugsy tvrdým mafiánem, který si nebral servítky a chtěl absolutně všechno a zároveň oddaným milencem, který se nenechal zviklat ani odradit. V tom byla zřejmě jeho největší síla a bez ohledu na neznalost problematiky financí, měl v sobě ducha myslitele a pokrokáře. Ostatně, stačí se mrknout do Las Vegas a všichni víme Vo Co Go! ()

BoXBe 

všetky recenzie používateľa

On je ten Bugsy v podstatě celkem o ničem. Kdyby to Vegas nezaložil, jediné co by mě udrželo u plátna nebo obrazovky je excelentní herecký výkon Warrena Beattyho, Annette Beningové, Harveyho Keitela a Bena Kingsleyho, ale i ostatních. Kulisy prima, dobová atmosféra sedne a ta jistota, že Vegas vznikne jsou jen další atributy. Hodnotil bych i méně, ale odcházím od stříbrné placky s dobrým pocitem, že ten Bugsy byl sice magor, ale měl švih...:-) S Kmotrem a Casinem se ale nedá srovnávat.... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Filmy o vzostupe a páde slávnych gangstrov nie sú ani tak o nich, o tom, akí boli vlastne zlí ľudia, respektíve až tak niekedy úplne neboli, ale o tom, ako by sme sa chovali aj my, ak by sme mali takú moc a peniaze v rukách. Čiže čo robí moc s ľuďmi. Medzi Bugsym, ostatnými gangstermi a nami je rozdiel iba v cieli našej ctižiadosti. Levinson príbeh zakladateľa Las Vegas obliekol do obrazovo mierne štylizovaného, až komiksového hávu. Ukazuje jeho záporné, ale aj kladné stránky a nezabudne pripomenúť, že v tejto branži z vrcholu nasleduje vždy iba pád a to bez výnimky. To pokiaľ by vás náhodou napadlo založiť nejaké mesto na poli a zaplietli by ste do toho naše podsvetie. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (7)

  • Kritikou byl film dobře přijat, kasovně však očekávání nenaplnil. (džanik)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 10. prosince 1991 v New Yorku. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (viac)

Reklama

Reklama