Reklama

Reklama

Arctic: Ľadové peklo

  • Slovensko Ľadové peklo (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Muž z havarovaného lietadla uviazne v Arktíde, nepriaznivej a opustenej ľadovej pustatine, kde bojuje o svoje prežitie. Postupne sa ale naučil ako bojovať so zimou a víchricami, ako byť ostražitý voči ľadovým medveďom a ako si uloviť potravu.. Nečakaná udalosť ho však prinúti vyraziť na dlhú a nebezpečnú expedíciu, ktorá rozhodne o jeho prežití. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (425)

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Tak nám venku naflákalo hafol sněhu a já dostal chuť na nějaký filmy se sněhovou scenérií. Hlavním tahákem filmu pro mě byl Mads Mikkelsen, kterej mě zatím v žádným ze svých filmů nezklamal. Možná je to i tím, že má čuch na dobrý filmy a svoje role si pečlivě vybírá. Já mám tyhle survivaly celkem rád a tenhle má fakt hodně velkej trumf v podobě M. Mikkelsena. Někomu může přijít snímek pomalej a nudnej ale já jsem se nenudil. A kdo má Mikkelsena rád ten se nudit nebude taky. Je to taková One Man Show. Škoda jen, že film nemá na konci větší koule a vytasí se s Happy endem. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Režisér síce nemá toho na konte veľa, ale je tu cítiť kvalita. Páčila sa mi hlavne audio stopa a jej nadväznosť na príbeh. Navyše aj napriek tomu, že tu celkovo vystupuje jeden a pol človeka tu žiadna nuda nehrozí. Človek keď bojuje o život, tak dokáže veľké veci... Survival síce nebol tak emočne silný ako napr. Pád do ticha (2003), ale spokojnosť aj tak. Samozrejme nedá mi nespomenúť môjho obľúbeného herca - Mads Mikkelsen, ako obyčajne perfektný. Veľká spokojnosť, nadpriemer. 75/100 ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Arctic je prispôsobený na princíp taktiež dobrodružného Stroskotanca, ale namiesto teplého, osamelého ostrovčeka, tentokrát prichádza pravé, nefaľšované - ANTONYMUM, (t.j slovo s opačným významom) čiže sneh a ľad + extrémne nízke nočné teploty, dáva naprosto jasne na zreteľ, že ani teraz to nebude mať bezmenná postava jednoduché. Totiž budem mať tak realisticky dojem bytia v Arktíde, že veľký ľadový medveď mi normálne dýchal na chrbát, až sa po mne chcel zahnať svojimi velikánskymi labami, ktoré by ma za pár sekúnd roztrhali na franforce. _Hlavnú postavu stelesnil zarastený Dán, Mads Mikkelsen, ktorý si nemá šancu vôbec oddýchnuť, pretože minimalistická d.p. Islanďana, Tómasa Örna Tómassona z neho ani na okamih nespustí objektív, a tak sa tým pádom stáva jeho výkon - pozoruhodným, lebo musí celý film utiahnuť takmer úplne sám (prezradím vám tajomstvo, že nebude až tak „lonely”). Intenzívna hudba a zvuk len čoraz viac podtrhovali a zvýrazňovali takú melancholickú atmosféru, ktorá ma sprevádzala od začiatku až po koniec, a po spojení týchto dvoch neoddeliteľných filmových zložiek, všetko vygradovalo do absolútne majstrovského finále ! Vidieť jedincov v nezávideniahodnej pozícii, nie je nič na zasmiatie, i keď si Mads Mikkelsen snažil svoj „pobyt” neustále skrášľovať. Toto je určite „artový film” , určený predovšetkým užšiemu špecializovanému publiku, keď sa dá na záver zhrnúť, že si ma veľmi získal ! Výborný snímok. ()

Jinny 

všetky recenzie používateľa

Že je film minimalistický, to se asi dalo čekat. Všehovšudy v něm skutečně uvidíte jen dva herce. Co jsem ovšem čekala, to by bylo nějaké ozvláštnění, nějaký twist. Nemusel to být zrovna útok medvěda, který by jedna z postav nepřežila, ale Arctic se drží velice při zemi. Rozhodnutí hlavního hrdiny ne tak docela rozumíme, protože o něm zkrátka nic nevíme a musíme přijmout, že je to prostě správný chlap. Atmosféra je na druhou stranu velmi sugestivní a za Madse mi byla zima. ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (12)

  • Overgardův (Mads Mikkelsen) průkaz zobrazuje fotku mladého Madse Mikkelsena. Jedná se o stejnou fotografii, která byla použita v seriálu Hannibal (od r. 2013) a ukazovala mladého Hannibala Lectera, postavu, kterou si zahrál také Mads Mikkelsen. (MeanWhile)
  • Režisér filmu Joe Penna mal 2 rozdielne zoznamy hercov pre hlavnú rolu. Prvý bol zoznam hercov, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou rolu príjmu a druhý bol zoznam slávnych hercov, o ktorých bol presvedčený, že rolu odmietnu (napr. Tom Hanks). 2 dni pred začiatkom produkcie filmu sa režisérovi cez Skype ozval Mads Mikkelsen. Bol na druhom zozname. (Adam.Kubala)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)

Reklama

Reklama