Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathan Detroit (Frank Sinatra) již dlouho organizuje ilegální setkání hráčů hazardních her. Čtrnáct let slibuje své milé Adelaide (Vivian Blaine), že toho zanechá a konečně se s ní ožení. Tentokrát ale nutně potřebuje 1000 dolarů, aby byla další hra vůbec zabezpečena, tak se vsadí s protřelým hráčem Sky Mastersonem (Marlon Brando), že nedokáže dostat na večeři do Havany dívku, na kterou ukáže. Sky sázku uzavře a Nathan mu vybere Sarah Brown (Jean Simmons), která má v hlavě pouze boj proti alkoholu a hráčství... (Pohrobek)

(viac)

Recenzie (19)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Je takmer až šokujúce vidieť takmer po sebe dva filmy o gamblingu z tej istej hollywoodskej sezóny s tak odlišným vyznením. The Phenix city story a Guys and dolls nemôžu byť už rozdielnejšie filmy. Jeden sa snaží byť tak reálny, ako to len na filmovom plátne ide a druhý naopak sa snaží vyvolať u diváka maximálnu ilúziu nereálnej rozprávkovej muzikálovej fikcie. Ani vydarené piesne predvádzané troma superstars tej doby mi nedali odpoveď na otázku, prečo priamočiara a predvídateľná zápletka trvá dve a pol hodiny. ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Sinatra ve svém období mafiánských filmů (Muž se zlatou paží, Suddenly) byl prostě jedinečný, a Brando mu tady byl důstojným hereckým partnerem. Po hudební i taneční stránce zcela na výši. Sluší se vyzdvihnout pěvecký výkon pupkatého Nicely-Nicely Johnsona v podání Stubby Kaye Viviana, po Frankovi asi nejlíp odzpívaná role. Blaine v roli Nathanovy milé Miss Adelaide má srandovní výslovnost hlásky r, takže "person" v jejím zpěvu je "pejson" :-) Vše podstatné krásně vystihl kolega Pohrobek, jen dodávám, že se děsím okamžiku, kdy tohle budou dávat na české MGM v dabingu našich rychlodabérů-specialistů. ()

Reklama

Jazzzz 

všetky recenzie používateľa

Brando v tomto muzikálu ukazuje svoji lidskou tvář. Jeho tvář je nabyta emocemi, a když k tomu ještě začne zpívat... Hudba je v tomto filmu skvělá. Jediný důvod proč srážím jednu hvězdu, je ten, že muzikál je sice můj oblíbený žánr, ale naživo a ne v televizi. A taky mám drobné nedostatky v angličtině a jelikož jsem viděl film v původním znění, tak mi možná unikly nějaké detaily, které by z tohoto filmu dělali film pětihvězdičkový. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[2,5*]     "I'm half dead." "If you do not shut up, Big Jule will arrange the other half."     Klasický muzikál s kriminálnou i romantickou zápletkou, zaradený medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Tu a tam celkom dobre pobaví, ale na môj vkus je to až príliš strojené, vyumelkované, s cukríkovými farbičkami a hudbou, ktorá ma príliš nechytila (hlavne v prvej polovici). Navyše ani tá téma nie je pre mňa nejako obzvlášť zaujímavá - kriminálne podsvetie a hazardní hráči na jednej strane a na strane druhej opačný extrém, svätuškári z armády spásy. Z filmu ma najviac zaujala romantická linka so Skyom (Marlon Brando alias Mr. Mumbles) a Sarah (výborná Jean Simmons), hlavne tá časť na Kube, po hudobnej stránke potom scéna v kanalizácii, odkedy hudba konečne naberie úroveň. Naopak, neskutočne otravná je infantilná postava Adelaide (Vivian Blaine) s tým jej nepríjemne piskľavým hláskom.     "You know Nicely-Nicely Johnson, of course." "Yeah, of course. How goes everything?" "Nicely, nicely, thank you." ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Predstaviť si Marlona Branda v muzikály, mi bolo doteraz ťažké. A musím zhodnotiť, že to možno nebola až tak zlá voľba. Teda aspoň pokiaľ nezačal zamilovane spievať. Ináč ide o klasicky vystavaný muzikál s premrštenou minutážou, gýčovitou výpravou a kostýmami a občas infantilnými tanečnými sekvenciami. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (8)

  • Marlon Brando měl velký problém v nahrávacím studiu nazpívat svou část textu. Zvukaři museli nakonec všechny krátné části a pokusy sestříhat k sobě tak, aby to vypadalo, jakoby zazpíval všechno v kuse. (Mol)
  • Frank Sinatra (Nathan Detroit) sa snažil o humorné podanie svojich piesní, preto používal akcent príznačný pre newyorskú štvrť Bronx. To sa však nepáčilo Marlonovi Brandovi (Sky Masterson). Šiel za režisérom Josephom L. Mankiewiczom a usiloval sa mu vysvetliť, že v jednom filme nemôžu byť dvaja romantickí hrdinovia a že Sinatra by mal svoje piesne naspievať inak. Režisér mu na to povedal: „Choď a povedz Sinatrovi sám, ako má spievať. Ja to robiť nebudem." Brando bol síce vynikajúci herec, no so spievaním nemal najmenšie skúsenosti. Preto požiadal o radu a pomoc Franka Sinatru. No ten na jeho prosbu údajne vôbec nereagoval. Od tej chvíle už spolu nehovorili, alebo ak, tak iba prostredníctvom tretieho človeka. (Raccoon.city)
  • Scéna, v ktorej počas dlhého monológu Marlona Branda (Sky Masterson) mal Sinatra (Nathan Detroit) zjesť tvarohový koláč. Zlomyseľný Brando sa zámerne vždy v poslednej vete pomýlil. Po ôsmom opakovaní už mal toho Sinatra dosť a vykríkol: „Ty posratý newyorský herec! Čo si myslíš, koľko tvarohových koláčov môžem zjesť?".
    (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Tatum a Gordon-Levitt vs. Sinatra a Brando?

Tatum a Gordon-Levitt vs. Sinatra a Brando?

28.04.2013

Studio 20th Century Fox se už několik let pokouší natočit novou verzi klasického muzikálu Guys and Dolls (u nás jako Frajeři a saze) z roku 1955. Po dlouhých jednáních se konečně podařilo zajistit… (viac)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (viac)

Reklama

Reklama