Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anne Hathawayová ako 16-ročná nesmelá Mia sa dozvie, že je princeznou v malom európskom kniežatstve Genovia a musí prijať ťarchu panovníckych povinností! Kráľovnú Julie Adrewsovú zase čaká ťažká práca pri premene nevybrúseného drahokamu na dokonalý klenot.
16-ročná, nesmelá a nemotorná dievčina zo San Francisca Mia Thermopolisová zažije otras, keď ju navštívi jej stará mama, ktorú nikdy nevidela. Dozvie sa totiž, že je princeznou v malom európskom kniežatstve Genovia. Jej matka kedysi zažila romancu s následníkom trónu. Ako dedička koruny dostáva od svojej babičky – kráľovnej Clarisse  – lekcie „rýchlokurzu princeznej". Mia však nemá v úmysle stať sa panovníčkou vzdialenej krajiny, kým kráľovná Clarisse trvá na striktnom dodržaní povinností. Kráľovnú teda čaká ťažká práca pri premene nevybrúseného drahokamu na dokonalý klenot, Miu zase najzávažnejšie životné rozhodnutie, ostať so svojou rodinou, alebo všetko opustiť a prijať na svoje bedrá ťarchu panovníckych povinností... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (301)

MMR 

všetky recenzie používateľa

Nebýt Anne Hathaway, asi bych šel s hodnocením ještě níže. Tohle je prostě klasický film, který člověk může vidět na TV Nova. Obyčejný brak, který nikoho ničím neobohatí, a jen sežere 2 hodiny času (na TV Nova tak dvojnásobek). Nevzpomenu si, jestli jsme se vůbec u filmu zasmál. Možná jo? Nevím, asi ne. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Režisér natočil romanci pro dospělé (Pretty Woman), o totéž se pokusil pro teenagery. Nepodařilo se mu to tak přesvědčivě, přesto nebyl tento film tak zlý. Anne Hathaway je kouzelná jako třídní ošklivka a otloukánek i jako princezna. Odehrává dobrý part jištěna zkušenými Elizondem a Andrewsovou. Zkrátka je to americká pohádka pro (hodně!) mladé. ()

Reklama

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[6/10] Nie tak hrozné, ako som očakával. Príbeh o dievčati, ktorá zo dna na deň zistí že je princezná. Obyčajný, ľahkopádny námet spracovaný úplne priemerným spôsobom s kombináciou dobrej hudby. Zaujímavá hlavná postava v podaní Anne Hathaway nebola až taká trápna ako som čakal, ako hlavná postava celkom ok. Naštastie sa po pár minútach zmenila na sympatické dievča, na ktoré sa dalo pozerať. Ale rozhodne ma ničím neoslnila, pôsobila na mňa normálnym dojmom. Oveľa viac sa mi zo ženského obsadenia páčila Julie Andrews. Najviac sa mi páčila postava mužského pohlavia, je ním Hector Elizondo ktorý bol skvelý a zábavný. Film sa začne pomerne nudne, prvá 20. minútovka nás zoznámi s hlavnými postavami, potom sa film už ako tak rozbehne a udrží si v celku dobré tempo. Vyslovene nudné scény tu nie sú, ale niektoré sú možno nepotrebné. Čakal som aj viacej humoru. Jet tu málo scén(2-3) na ktorých sa dá zasmiať, ostatné sú iba úsmevné scény na ktoré po pár minútach zabudnete. Film príliš nenudí a aj dialógy ktoré tu sú sa dajú počúvať. Záver filmu je väčšinou ako u ostatných filmoch tohoto typu, klasický, s monológom hlavnej hrdinky, ktorá sa snaží svojim rozprávaním vyvolať émociu u diváka. V mojom prípade neúspešne. V konečnom dôsledku je Denník princeznej obyčajný, priemerný, slušne natočený rodinný film s pár dobrými scénami. ()

nikushaa 

všetky recenzie používateľa

A mne sa tento film páči :) Knižku som priam zbožňovala a hoci sa jej filmová verzia od nej dosť líši, aj tak som si ju musela obľúbiť. Nevravím, že je to nejaký kvalitný film. To isto nie. Ale je to taká výborná oddychovka. Je to vtipné, príjemné, pohodové a romantické - no, čo viac si môžem priať? :) A navyše Anne úloha nesmelej princeznej Mie vyslovene sadla. Denník princeznej si nikdy nenechám ujsť. Pripomína mi časy, keď som ešte s nadšením čítala knižnú verziu. A neviem čím to je, ale na konci sa vždy musím usmievať. Proste moja filmová guilty pleasure :) 4* ()

salahadin

všetky recenzie používateľa

"Pane polní maršále, poslušně hlásím, že desátník Marshall se dostavit k exekuci. Co mu mám odříznout, nohu, ruku nebo hlavu?" Odpověď zní: "Desátníku Marsallovi uříznout nohy od režisérských štaflí a objektiv kamery, pokud to nezabere, navrhuji přesídlit se urychleně na planetku 951 Gaspra, než natočí něco podobného." Nehodnotím hvězdičkami kvůli nedostačující stupnici za nulou směrem doleva. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (20)

  • Film vychází z knihy „Princezniny deníky“ od americké spisovatelky Meg Cabot. (Mara12)
  • Anne Hathaway (Mia Thermopolis) svou první filmovou roli získala tak, že během castingu spadla ze židle. Režisérovi se zalíbil její zbrklý temperament a okamžitě ji obsadil. Debut si ve snímku odbyla i Mandy Moore (Lana Thomas). (Roman.Ticka)
  • Miinu (Anne Hathaway) milovanú mačku Fat Louie hrali dokopy štyri mačky. Jednou z nich bola aj mačka, ktorú vlastnila rodina Hathawayovcov. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Deník princezny 3 má hotový scénář

Deník princezny 3 má hotový scénář

29.01.2019

Herečka Anne Hathaway (Interstellar, Stážista) čerstvě potvrdila, že scénář ke třetímu Deníku princezny je hotový. Zpráva tak přichází na výročí patnácti let od premiéry prvního filmu. Herečka má prý… (viac)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Reklama

Reklama