Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenásť ľudí sa zobúdza na lúke uprostred lesa. Nepoznajú sa, nevedia, kde sú, ani ako sa tam dostali. Netušia, že boli vybratí na špeciálny účel… stali sa lovnou zverou. Kto a prečo na nich poľuje? Skôr ako si stihnú odpovedať, niektorí z nich padnú mŕtvi na zem. Tí, ktorí prežili prvú salvu, začínajú tušiť, že ide o život, a že neznámi strelci neprestanú, kým ich všetkých nezlikvidujú. Normálny člověk, by takúto situáciu nezvládol, lenže Crystal (Betty Gilpin) našťastie celkom normálna nie je. Nechystá sa zomrieť a urobí všetko pre to, aby prežila. Dokonca sa môže stať, že z lovcov budú obete.. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (421)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Jedenásť osôb sa za neznámych okolností prebudí na podivnom mieste. Na neďalekej lúke objavia bedňu plnú zbraní, ale nestihnú sa ani obzrieť, a už sa ocitnú pod palbou. Začína byť jasné, že sa začal lov, a práve oni sú pre útočníkov trofejami. - Naschvál som si tento horor odložil na sviatky, pretože som vedel, že sa mi bude páčiť a poriadne si ho užijem. To sa aj vyplnilo a som s ním nadmieru spokojný. Film si už od prvej minúty drží strhujúce tempo, je plný akcie, krvavých úmrtí, ale najviac v ňom jednoznačne vyniká herecký výkon Betty Gilpin, ktorá ma svojou mimikou a výrazom tváre úplne ohúrila. Film je tvrdou kritikou, pri ktorej je ale nutné poznať momentálne politické pomery v USA, ktoré mi ako fanúšikovi DT nie sú lahostajné, ale tento film v podstate nemá čím uraziť, pretože aj na našej strane je kopec šialených ludí, ktorí uveria všetkému, čo si na internete prečítajú. Ťažšie to je už potom s prevzatím zodpovednosti za hlúpe činy, ale vo výsledku si myslím, že po zhliadnutí by nemal zostať urazený nikto, pretože boli sofistikovaným spôsobom skritizované oba tábory a nezdá sa mi, že by si film nutne vyberal stranu, na ktorú sa prikláňa. To ostatne potvrdzuje aj jeden z rozhovorov s Betty Gilpin, kde povedala, že obe strany sa od seba každým dňom viac a viac vzďalujú, čomu sa nedá oponovať. Zaujímavé to začne byť vtedy, keď v USA naozaj príde k občianskej vojne, a podobné riešenie problémov sa stane tvrdou realitou. + Emma Roberts ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Skvostné. Jeden plottwist za druhým. Človek sa snaží ani raz neskočiť na lep. Ale to nejde. Úžasná "Uma Thurman" v podaní Betty Gilpin. Asi prvý dobrý snímok, v ktorom hrala Hilary Swank. Možno jej životný film a životná rola. Treba poznamenať že je stále aj na svoj vek "použiteľná". Trochu škoda, že "strelci" nedostali tak veľa priestoru, pretože tiež vyzerali zaujímavo. Škoda niektorých kladných postáv ktoré mali potenciál (Staton Island, Tucker).. Ale asi najlepší bol Gary. "Každý rok títo liberálni pracháči čo v pozadí ťahajú za nitky...". Ámen chlape. Smrť liberalizmu. Smrť Serešovi. ..Tento rok sa len rozbehol, ale zatiaľ asi to najlepšie čo bolo tento rok vyprodukované. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Nejprve o nikom nic nevím, takže je cítit malé napětí. Ale je to zábavné, feministické a kontroverzní v ohledu rozhádaných menšin v USA, které by se jako měly spojit. Ale ještě to mohlo mít ostřejší zuby než to má.Satirický horor Lov ale nakonec není ostrou satirou, byť spravedlivě dává za uši všem zúčastněným - jak nenávistným milovníkům konspiračních teorií, tak těm, kteří bojují za sociální spravedlnost a svět bez nebezpečného bílého cukru. Je to především zábavný horor plný nadsázky a vynalézavých úmrtí.Nenabádá k nenávisti a nevyvolává chaos, jak se domníval americký prezident Trump. Naopak vtipně, byť někdy trochu "na sílu", varuje před pokrytectvím a fanatismem na všech politických frontách. Takový přístup snadno naštve jak konzervativce, kteří mohou mít pocit, že z nich tvůrci dělají kořist na odstřel, tak liberály, z jejichž pojetí spravedlnosti se tu stává karikatura.Nakonec může být Lov obtížně skousnutelný právě pro diváky, kteří byli tak posedlí nastavováním zrcadla nespravedlnostem okolního světa, že se do něj sami nikdy nepodívali. Je to sice celkem prosté zjištění, že lidé nám bývají sympatičtí nikoli podle světonázorů a politických preferencí, ale na základě toho, jak se chovají. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

"Nevieš proti komu stojíš. Trénovala osem mesiacov..." Škoda, že to bolo tak tupé, no ako neškodná zábava to ušlo, aj keď samozrejme nejde o žiadne explo. Neviem kto dal tomu nálepku, že horor. Ľudí to naláka, potom sa sklamú a potom sa všetci čudujú, že nehodnotia pozitívne. No aspoň to odsýpalo. A ten záver....? Čo ja viem, sranda, beriem s nadhľadom. Lepší priemer. 65/100 ()

Goldbeater 

všetky recenzie používateľa

Tak to vypadá, že v roce 2020 pro americký lid veřejným nepřítelem číslo jedna není mezinárodní terorismus, komunismus, ani kriminalita či virová epidemie. Je to politická satira! Že ta „velká kontroverze“ kolem Lovu je jen nafouknutá bublina, bylo jasné od začátku, značné procento Američanu se totiž dnes cítí být hluboce dotčeno i vlahým jarním vánkem, který jim polechtá pozadí. Pardon, chtěl jsem říct „sexuálně obtěžuje“ pozadí. Je nutno být korektní. Nakonec je Lov jen satirická akční taškařice, která se nevybíravě pouští do všech politických odnoží, přesto nenabízí nic moc nového, co by třeba takový seriál Městečko South Park nevykřikoval v posledních 15 letech na běžné bázi. Očividně je problém, když se politická satira objeví v doslovné podobě v relativně velkém kinofilmu. Lov si na této kontroverzi po značném odložení premiéry už postavil kampaň. Chvílemi je to podívaná trefná a vtipná, chvílemi dost nesoustředěná a překombinovaná. Akční řežba, která se možná snaží až moc za každou cenu překvapovat, ale rozhodně ani na chvíli nenudí, a neuškodí ji vidět. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (12)

  • Na konci filmu, než Crystal (Betty Gilpin) a Athena (Hilary Swank) začnou bojovat, se Crystal zeptá: „Budeme i nadále poslouchat Beethovena, nebo se na to vrhneme?“ Hudba v pozadí pochází z Mozartova klavírního koncertu, není to Beethoven. (biker)
  • Kvůli zavření kin, v březnu 2020, po vypuknutí COVID-19 pandemie Universal ohlásil, že film bude dostupný online za určitý poplatek. (TheEvilTwin)
  • Falošná registračná značka na aute, ktorá sa sa nachádzala pod značkou amer. štátu Arkansas a mala zobrazovať to, že sa dej filmu odohráva v Chorvátsku, bola v skutočnosti v nesprávnom tvare. Poznávacie značky áut registrovaných v Chorvátsku začínajú dvojpísmenovým kódom miest. Značka vo filme mala tvar 12 ZA3-G2. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (viac)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (viac)

Reklama

Reklama