Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (176)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to úplne priemerný horor, ktorý je priamym pokračovaním predchádzajúceho dielu. Má pomerne slabý príbeh o Michaelovi Myersovi, ktorý sa po roku od svojho rozstrieľania vracia do Haddonfieldu, aby dostal svoju neter, ktorá je kvôli prežitej traume stále v nemocnici, kde má samé nočné mory a zistí, že je s Michaelom spojená telekineticky. Spracovanie ma tiež sklamalo, film má príliš pomalé tempo, hlavne celá prvá hodina je dejovo zaujímavá len minimálne, je tu plno slabých miest, mnohé scény sú zbytočne naťahované, až potom sa to už trochu rozbehne, ale ani tak to nie je moc ideálne. A navyše ten celý nápad s telekinetickým spojením je nanajvýš hlúpy, filmu to len prekáža a nanešťastie tu má tento prvok dosť priestoru. Po stránke vrážd som tiež sklamaný, nie je ich až tak moc a ani z nich väčšinu nie je vidieť, ale pár ich predsa len poteší, obzvlášť likvidácie v stodole. A prekvapí, no nanešťastie len negatívne, že tu Michael až moc často používa automobil a to dokonca aj pri naháňačkách. Hororová atmosféra a napätie tu vôbec nie sú, čo je škoda. Herecké obsadenie je celkom slušné, už klasik Donald Pleasence, Danielle Harris, len teraz jej postava bola zle vymyslená a prekvapia aj niektoré dobré teenagerské postavy. Réžia je slabá, tu toho pokazila pomerne dosť, no aspoň technická stránka dopadla dobre. A klasická halloweenska hudba až na niekoľko miest je väčšinou upravená dosť mizerne. Musím povedať, že som dosť sklamaný, tento piaty diel sklamal takmer po všetkých stránkach, ale aj tak to na ten úplný priemer stačí, čomu výrazne napomohla atmosféra osemdesiatych rokov, niekoľko slušných okamžikov a môj kladný vzťah k tejto sérii. Inak by som s hodnotením musel ísť výrazne nižšie. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51% ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Nedávno som H5 znovu videl po možno aj viac ako desiatich rokoch a na vlastné prekvapenie ma to celkom bavilo. Pravdou je, že to má asi najhoršiu atmosféru zo ságy (stromy sú zelené a ani sa to nejako nesnažia zakryť) a je to solídna kolekcia hrozných autorských rozhodnutí (ignorovanie konca štvorky, nová hrozná maska, nový Myersov dom, telepatia, zabitie Rachel v úvode a nová postava otravnej Tiny, ktorej zabijú najlepšiu kamarátku, ale ide ďalej na párty). Na druhej strane záverečná tretina, ktorá vrcholí v dome Myersovcov je fantastická a to najmä pre dynamiku medzi (chvalabohu vtedy už rozprávajúcou) Jamie a Michaelom, čo vrcholí v odmaskovaní. Dobre to rozvíja rozorvanosť postavy, ktorá je zároveň dieťaťom uväzneným v dospelom tele a zároveň čistým zlom. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

Miseet 

všetky recenzie používateľa

Bohužel je to tak, že každy díl této ságy je kousek po kousku horší a horší, a tady u toho mi už hodnocení sjelo o dvě hvězdy dolů. Z celého filmu mi nejvíce uvízla hlavě malá Jamie a jeji "Tiiiinooo, Tiiinoo, neee, Tiinooo". Chyba českého dabingu, můžu si za to sama... Dále mě velice znepokojuje to, že z brutálního, vraždícího a nemyslícího monstra, udělali cosi, co dokáže nad tím, co dělá i přemýšlet. Nejvíce mě dostalo to, když Michael zabil toho divnýho, namyšlenýho týpka, co si furt jenom leštil lak na svým autě, ale před tím, než se do něj pustil, tak mu poškrábal lak na autě. To by starý dobrý Michael Myers nikdy neudělal. Ten by ho prostě rovnou rozsekal.. A vůbec se mi nelíbilo to nějaký rodinné napojení. ()

darm 

všetky recenzie používateľa

Společně s šestkou nejslabší díl série, pokud tedy nepočítám trojku. Michael už je tu jen nesmrtelný stroj na zabíjení. Atmosféra nulová, napětí také žádné, jen samé vraždy, párkrát se sice leknete, ale je to slabé, moc slabé... Nějaký náznak příběhu by se našel, když je mezi Jamie a Michaelem telepatické pouto, ale je to docela nudné a divné. Opět je tu ovšem Donald Pleasence a kvůli němu se přikláním k 2*. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (25)

  • Don Shanks (Michael Myers) v rozhovoru přiznal, že si v mnoha záběrech zahrál muže v okovaných botách. (HellFire)
  • Film měl původně začínat scénou, v níž muž najde tělo Michaela Myerse (Don Shanks), sundá mu masku a vyděsí se jeho vzhledem. (HellFire)

Reklama

Reklama