Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Nejsledovanější americká rodina na svém počátku. V městečku Springfield žije rodina Simpsonových - uličník Bart, chytrá Líza, líný Homer, malá Maggie a starostlivá Marge. Tato rodina prožívá život plný zážitků. V první sérii se dozvíte, jak probíhají Vánoce u Simpsonových, jak se má Bart ve Francii, jestli je Bart opravdu malý génius nebo třeba jak se pomstít Nelsonovi, a zdali je Šáša opravdu vinen. (Varan)

(viac)

Zaujímavosti (257)

Simpsonovci - Dancin' Homer (1990) (epizóda) (S02E05)

  • V scéne, kde Capitol City Goofball hovorí s Homerom v šatni, je na skrini za Goofballom prilepená fotografia, ktorú Bart zachytil, ako Homer tancuje s Princeznou Kashmir v epizóde Homer's Night Out (1990). (Pat.Ko)

Simpsonovci - Like Father, Like Clown (1991) (epizóda) (S03E06)

  • Tento diel určuje domovisko Krustyho v detstve na Dolnej východnej strane Springfieldu, avšak v predchádzajúcom diele s názvom Krusty Gets Busted (1990) je spomenuté, že Krusty mal svoj skromný začiatok v Tupelo v Mississippi. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Life on the Fast Lane (1990) (epizóda) (S01E09)

  • V epizóde sa prvýkrát objavuje bowlingová dráha Barney's Bowlarama. Pôvodný príbehový základ pre Barney's Bowlarama bol ten, že ho vlastní Barney Gumble. S plynutím času sa to zmenilo na to, že Barney je iba zamestnancom, pretože scenáristi si nedokázali predstaviť, že by Barney niečo vlastnil. Neskôr sa ukázalo, že majiteľom je Barneyho strýko. Exteriér Bowlarama navrhol Eric Stefani. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Life on the Fast Lane (1990) (epizóda) (S01E09)

  • Počas Margeinho telefonického rozhovoru s Patty a Selmou je vidieť, ako Maggie opakovane cmúľa svoj cumlík, koncept, ktorý bol v neskorších epizódach zrušený, pretože bol považovaný za príliš rozptyľujúci od dialógu. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Life on the Fast Lane (1990) (epizóda) (S01E09)

  • Reštaurácia, do ktorej idú Jacques a Marge, sa volá "Shorty's". Pôvodne sa plánovalo, že v pozadí bude vidieť, ako sa pohybuje iba kuchárska čiapka, čo by malo naznačovať, že majiteľ je nízky, ale tento koncept sa nakoniec nepoužil, pretože tvorcom sa to zdalo príliš hlúpe. (Pat.Ko)

Simpsonovci - Life on the Fast Lane (1990) (epizóda) (S01E09)

  • Skôr než dostala epizóda svoj názov, táto epizóda sa volala "Jacques to be Wild". Hoci tento názov neznie zmysluplne, bol to revidovaný názov založený na prvotnej verzii príbehu. V pôvodnom príbehu Marge sa nezúčastňovala hodín bowlingu, ale hodín tenisu so zvodným tenisovým trénerom, ktorý sa volal Bjorn. Samozrejme, pôvodný názov bol "Bjorn to be Wild". (Pat.Ko)

Reklama

Reklama