Reklama

Reklama

Nevesta na zabitie

  • Česko Krvavá nevěsta (viac)
Trailer 1

Grace (Samara Weaving) si berie za muža Alexa Le Domase (Mark O’Brien), fešného a úspešného mladíka z bohatej rodiny, ktorá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolných hier. Veľa dievčat o takúto lásku márne usiluje alebo intenzívne sníva. Grace navyše týmto sobášom  získa aj rodinu, pretože krutý osud z nej pred časom urobil sirotu. Le Domasovi síce nepôsobia úplne bežným štandardným dojmom, nie každý z nich sa z tohto spojenia raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevenuje veľkú pozornosť. Po obrade sa Grace dozvie, že je teraz skoro oficiálnou súčasťou rodiny Le Domasov. Aby jej prijatie bolo dokonalé, musí si s nimi po polnoci zahrať niektorú z ich tradičných rodinných hier, ktorú si sama vylosuje. Jej voľba padne na schovávačku. Pravidlá sú jednoduché, nevesta sa musí schovať tak, aby ju do svitania nikto z jej novej rodiny nenašiel. Celkom jednoduché. Grace ale netuší, že zatiaľ čo si vo veľkom sídle Le Domasov hľadá vhodný úkryt, jej budúci príbuzní a ich služobníctvo vyťahujú rôzne strelné, bodné aj sečné zbrane. Hon na nevestu môže začať. Grace našťastie veľmi skoro pochopí, ktorá bije a rozhodne sa, že svoju kožu nepredá lacno. Keď zdanlivo krehkú nevestu zaženiete do kúta, nebudte prekvapení , keď sa začne brániť. Táto svadobná noc bude krvavá a dlhá a je dosť možné, že na jej konci nezostanú žiadny živí svadobčania. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (578)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Ready Or Not" ma zastihlo už trošku pripravenejšieho, no aj tak môžem povedať, že je to jedno z najväčších tohtoročných prekvapení. Pravda je taká, že tento film som skutočne žral a užil si ho naplno. Nebyť pár drobných detailov, tak by som skutočne asi siahol po vyššom ratingu. Ale o tom potom. V prvom rade čo sa mi páči. Celkovo na mňa film pôsobí, ako keby sme si zobrali filmy "Get Out" a "The Purge" a dali to dokopy. Výsledok nie je úplne rovnaký, ale keď si film pozriete tak pochopíte kam s tým smerujem. A krvavá hra na schovávačku je hold vynikajúce sústo, do ktorého sa hororový divák ako ja rád zakusne. Samara Weaving alias Grace je podľa mňa skvelá vo filme. Fandil som jej, dúfal, že sa z toho dostane a po celý čas jej držal palce. A súhlasil som asi skoro s každým jej rozhodnutím. Hovorím skoro, lebo je tu jedna momentka, kde som mal pocit, že to nebolo úplne nutné, no na druhú stranu som mal aj v tej scénke pocit, že keby to mohla zastaviť, tak by to urobila. A celkom ju to zasiahlo. Najlepšou postavou filmu je ale pre mňa jednoznačne Adam Brody. Jeho komentáre, jeho reakcie ma skutočne pobavili. Jemu je to celé úplne jedno, chce to mať za sebou, no súčasne realisticky celú situáciu vyhodnotil a prial by si, aby veci mohli byť inak. Mark O´Brien je podľa mňa tiež dobrý, no ku koncu je mi už jeho rola viac-menej jasná. Nechcem to spoilovať, no uvedomil som si kam to postupne s jeho postavou dojde a mal som pravdu. Čo ale ešte na filme vyzdvihnem je jeho humor. Nemôžem povedať, že by som sa na filme nejako moc rehotal, no je podľa mňa super, že film dokázal celú tú situáciu miestami trošku odľahčiť. Padlo mi to dobre. A teraz poďme na tie veci, ktoré film držia trošku v úzadí. Ku koncu to začne byť už trošku predvídateľné. Je tu jedna momentka, ktorú som očakával, že nastane a mal som pravdu. Posledné 2 minúty boli na mňa trošku zvláštne. Neviem, čo si mám o tom všetkom myslieť. Popravde poviem, že keby to skončilo opačne, mohlo to byť zaujímavejšie. Takto je to na mňa trošku moc. Nemôžem povedať, že to nefunguje. Ale myslím si, že opačnou stranou by to bolo lepšie. Občas tiež nerozumiem ako sa niektoré postavy dokázali tak rýchlo premiestniť z jedného miesta na druhé. Opäť, nekazí to film. Ale je to detail, pri ktorom si človek uvedomuje, že takto by to byť nemalo a nedáva to úplne logiku. Okrem toho ale nemám moc čo na filme kritizovať. Je to správne drsné, je to vtipné, má to dobrú atmosféru a má to dobré postavy, ktorým rozumiem. Takže ako celok rozhodne jeden z najlepších augustových filmov. Ak máte radi čierne komédie s dobrou dávkou krvi a hororu, tak si myslím, že tento film určite oceníte. Skvelá voľba. Hodnotenie: A ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $6miliónovTržby USA $28,714,231Tržby Celosvetovo $57,615,777▐ Dosť ustrelené od boku. Taký ako že zábavný krvavý béčkový mišung, ktorý sa rýchlejšie rozpadá v rukách režiséra než by si asi prial, fakt tak trošku bezhlavé . /40%/ ()

Reklama

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zábavný pseudo-horor, ktorého atmosféra v úvode stojí za pozrenie. Hlavná hrdinka sa v prvých minútach filmu správa pomerne logicky. Pravdaže, pre pokračovanie hororových klišé, ju niekedy v polovici zdravý rozum opustí. Film je naozaj príjemný. Čo hodnotím nanajvýš pozitívne je jeho stopáž, pretože utečie ako voda bez toho aby ste sa nudili. V príbehu nie sú žiadne prehnané sentimentálne scény, či tiché miesta. Moja obľúbená scéna, na ktorej som sa veselo zabávala, je pripevnený ženích (o posteľ) a jeho zábavný únik z pút. Určite si pozriem ešte raz. 65% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Trailer vyzeral zaujímavo, ale zvyšok stal za prd. Námet nebol zlý, ale ten žáner horor a komédia mi tam vôbec nesedel, stále sa mi tie dva žánre bili a nakoniec mi to neprišlo dobre ani ako komédia ani ako horor. Aj keď uznávam, že niektoré scény sa podarili a boli skutočne pôsobivé pokiaľ sa tam na chvíľku nevtipkovalo. Inak by to mohlo byť fajn ako horor. Kulisy vyzerali celkom dobre a strašidelne. 50% - 2* ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Romantické drama s prvky černé komedie se v závěru promění v satanský horor. Le Domasovi jsou svázáni tradicí a smlouvou, kterou jejich pradědeček uzavřel s jistým pánem Le Bailem, což není nikdo jiný, než Belial. Grace má samozřejmě smůlu, že si místo šachů, Černého Petra nebo dámy vytáhne zrovna schovávanou, která by měla skončit jejím obětováním. Popravdě čekal jsem větší taškařici, zběsilejší naháněčky a brutální gore. Ne že by se člověk neuchechtl při nepodařených zabitích nebo nástupu tety Heleny na scénu, ale na záchvat to rozhodně nebylo. Grace je blondýna, a tak se chová jako klasická blbka - své pronásledovatele (až na jednu výjimku) nedobíjí, a tak ji mohou být zakrátko opět v patách. Ale budiž. Na druhou stranu jsem se nenudil, ponuré sídlo bylo báječné a na krev v menší míře také došlo (a až v závěru rovnou na větší rubínovou lázeň). Lepší průměr - 3,5* jsem zaokrouhlil nahoru. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (12)

  • Impérium rodiny Le Domas je inšpirované rodinou Miltona Bradleyho (firma Milton Bradley Company) a Georga Parkera (firma Parker Brothers). (Real Tom Hardy)
  • Svatební šaty hlavní hrdinky jsou postupem noci čím dál více zničené. Aby se to podařilo přesvědčivě zachytit, vytvořila kostýmní návrhářka Avery Plewes pro Grace (Samara Weaving) sedmnáct verzí šatů. (D.Moore)

Súvisiace novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (viac)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (viac)

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

Pátý Vřískot od tvůrců Krvavé nevěsty

13.03.2020

Už jste si taky mysleli, že se nedočkáte? Kultovní hororová série Vřískot se nakonec ale přece jen vrátí do kin s pátým dílem. Natočí ho režiséři Krvavé nevěsty Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett… (viac)

Nové Mise uvítají starou tvář

Nové Mise uvítají starou tvář

03.02.2020

A teď jedna z těch hezčích castingových zpráv za poslední měsíce. Sedmý a osmý film v sérii Mission: Impossible přivítají zpět starého známého. Do akční franšízy Toma Cruise se totiž vrací kanadský… (viac)

Reklama

Reklama