Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde. (Continental film)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (276)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Šťasný Nový Rok" ako decembrová vianočná slovenská komédia ma nakoniec celkom príjemne prekvapilo. Nemôžem povedať, že by išlo o super silný film, ale viac-menej splnil všetko čo som od neho očakával. Mal v sebe dobrú vianočnú a novoročnú atmosféru, mal niekoľko podarených fórov, ktoré ma úprimne pobavili, nemali sme tu žiadne vysoko otravné postavy a nemal som problém sledovať to od začiatku do konca. Takže nebudem sa sťažovať, že som na to mrhal svojim časom. Nie všetko je ale úplne skvele spracované. Soundtrack filmu mi občas pasoval a občas vyslovene pílil uši. Valika občas vie byť trošku teatrálna, no časť kedy opitá behá po chodbe hotela a hľadá svoju izbu ma úprimne pobavila. Neviem čo to o mne vypovedá, len taká je skutočnosť. Najväčší problém filmu sú jeho príbehové linky. Nemyslím si, že je v nich veľká dávka kreativity alebo nejakej originality. Viac-menej viete všetko odhadnúť od začiatku do konca a potom sú vo filme nejaké vsuvky, ktoré dokopy ani tam byť nemuseli. Lebo nikam príbeh neposúvajú ďalej. Ale ak človek od toho nečaká najväčší filmový zázrak a chce sa len zasmiať, tak to má v sebe pár dobrých momentov. Ja som si z toho odniesol viac, než som si pôvodne myslel a som spokojný. Dokonca sa nebránim k filmu ani vrátiť. Hodnotenie: B ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

z povahy môjho povolania, zamestnania, práce a života dávam rád dobré hodnotenia slovenským filmom, fandím slovenskej kinematografii, občas dokonca trochu neprofesionálne no empaticky prižmúrim oko... sú však isté hranice, za ktoré nejdem, latky, ktoré nepodleziem... možno by som mohol byť zhovievavý a oceniť producentský zámer, ktorý bol jednoznačný, autori sa ho pevne držali, mali očividne jasne vytýčený cieľ, zámer, dôsledne ich naplnili a (ako ukazujú čísla), z tohto hľadiska sa film vydaril na jednotku. pardón, nie film, produkt. a ja tento typ produktu nemusím a, nehnevajte sa za to na mňa, celkom otvorene vyhlasujem, že toto hodnotenie/komentár je vysoko subjektívne/subjektívny, lebo na to je čsfd.cz určené. pre fundovanejšiu analýzu tohto filmu si prečítajte recenzie, ktoré k nemu vyšli (denník n, kinema, filmsk...) a v konečnom dôsledku si aj tak urobte vlastný názor. pre mňa je toto síce z komerčno-mainstreamového hľadiska fungujúci kalkul, ale inak je to scenáristická nemohúcnosť, prehliadka klišé ba až gýču a v mnohom ideovo a ideologicky sporné pokračovanie vo vykynoženia-hodnej línii slovenskej televíznej tvorby, stavajúcej na posilňovaní a nezdravom karikovaní stereotypov... ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď mám obdobné filmy celkom rád, táto československá silvestrovská zábava ma až tak nechytila. Scenár nie je až tak márny, ale tá prezentácia plná prepálených scén, ktoré namiesto vtipných situácií prinášali skôr trápne vyústenie, toho tu bolo fakt dosť. Herecké obsadenie a postavy ma napriek tomu bavili, a aspoň ako tak to držali nad vodou. Niektoré hlášky boli celkom trefné a aj vtipné, iné zaváňali teatrálnym humorom á la Partička. Vizuálne to však bolo skutočne na úrovni, a aj Čekovského hudba tomu dodali skvelý feeling. Inak, absolútne nechápem, načo je dobré, keď sa slovenskí herci silou mocou predabujú do češtiny, obzvlášť keď sa veselo tvária, že sú Slováci z Bratislavy - pôsobí to mega neprirodzene. Chcel by som dať aj viac ako 2*, ale tých negatív tu bolo predsa len dosť... ()

Matty 

všetky recenzie používateľa

Pravděpodobně romantická komedie s nejvyšší koncentrací postav, které mají náběh na alkoholismus. Všichni jsou s tím ale v pohodě. Stejně jako není problém, že muži fatálně selhávají v rolích otců, milenců nebo manželů. Bohatí a obludně povrchní hrdinové, žijící v drahých domech/bytech a trávící konec roku v nejdražším hotelu Vysokých Tater (pouze a jedině jako reklama na něj dává film smysl), celkově nemají ve svých životech moc starostí. V podstatě jedinou komplikaci, která natahuje stopáž, představuje jejich neschopnost používat internet. Jinak by Barťák nemusel stalkovat Vášáryovou přes půlku Slovenska a každý by hned věděl, že řidič s fetišem na koťátka ve skutečnosti není miliardář.___ Pakliže jsem poselství naprosto nelogicky poslepovaných scének bez pointy pochopil správně, spočívá v tom, že ženy by měly čekat, dokud se v jejich životech neobjeví ten správný muž (případně dokud nezmizí ten nesprávný). Samy pro své bezpečí a štěstí nic udělat nemohou. A hlavně nemůžou být spokojené, dokud si je nevybere nějaký chlap. Ideálně hodně, hodně bohatý, fešný a svalnatý. Jako kdyby nestačilo, že zápletka (pokud tedy film nějakou mám, čímž si nejsem jistý) nedává absolutně žádný smysl, většina postav je (špatně) předabovaná do češtiny, jakkoli zjevně žijí v Bratislavě. Pár z nich ale mluví slovensky a některé přecházejí mezi oběma jazyky.___ K tomu přihoďte zhulenou Vášáryovou, hororové setkání těhotné ženy s medvědem, vtipy postavené na tom, jak Maďaři mluví, jak Číňane vypadají a jak mladé influencerky prožívají menstruaci, vrcholně nenápaditý výběr písniček (když něco vánočního, tak So this is Christmas), mrazivou samozřejmost, s jakou je přijata skutečnost, že jedna z postav při pádu na lyžích utrpěla otřes mozku... a máte poctivý slovensko-český bizár. Ideální na Silvestra, když budete i bez alkoholu chtít zažít něco, ohledně čeho si následující den nebudete jisti, zda se vám to jenom nezdálo. Kéž by. 20% ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Šťastný nový rok má nabité herecké obsadenie: okrem štyroch žien so zaručenými dobrými hereckými výkonmi tu príde aj traja chlapi, kde oceňujem trošku iné rozloženie rolí, na aké sme z filmov zvyknutí. Tomáš Maštalír je špička a vyčnieva o úroveň nad kolegami, pritom si zobral rolu skôr ubitého tatka, čo si chce vypnúť hlavu. Ján Koleník berie na seba rolu nápadníka, ktorý by mal osloviť single dámu. Marek Majeský si vystačí skôr s vedľajšou úlohou a sadla mu lepšie ako niektoré väčšie sóla v iných filmoch. Jakub Prachař má výbornú rolu, v ktorej dokáže využiť svoj humor a veríte mu náročné výzvy. Aj mladí herci sú kvalitne obsadení – ale iba mená nestačia. Jakub Kroner dokázal, že ich vie dobre viesť a preto mu mnohé scény vychádzajú. 85% ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (8)

  • Do role Štefana byl původně obsazen Štefan Kvietik, ten však nakonec od projektu odstoupil a byl nahrazen Jiřím Bartoškou. Právě kvůli Kvietikovu obsazení se k projektu přidala Emília Vášáryová, která se s ním především během 70. let potkávala na televizních obrazovkách i divadelních prknech, kde spolu často tvořili pár. (jezurka42)

Reklama

Reklama