Reklama

Reklama

Po tom, čo malým mestečkom Miles County otriasla séria vrážd, ktorú mal na vine klaun menom Art, sa komunita snaží zabudnúť na tohto vraha. S príchodom Halloweenu sa však hororoví nadšenci začínajú prezliekať do jeho kostýmov a on sa stane miestnou legendou. A to nie je všetko. Art začne čoskoro v mestečku opäť úradovať a obetí bude tento rok ešte viac. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (146)

Devadesát Dva 

všetky recenzie používateľa

Blbý i na béčko, upřímně (začínám chápat, proč je slasher devízou Američanů), ale zároveň se to sdostatek s tím přičichnutím k synthwavu, mytologii, fantasy, odlišuje, v drobnostech se mi tam spousta věcí líbí a nejvíc to táhne samozřejmě David Howard Thornton aka Art The Clown, ale pak je to jen slasher béčko s trochu přepálenou stopáží. Ale zase, byl okolo toho menší hype. stálo to jen 250k a za poslední roky už tomuhle žánru nedávám tolik, co dřív... je obtížné opravdu najít kvalitu i při tom množství. ()

Azrael515 

všetky recenzie používateľa

You never go fully retarded, unless you are Terrifier 2. Then you go fully retarded! :D Jednicka byla demo, vole! :D Total cartoonish slapstick splatter madness! :D Ludia v kine urco odpadavali, ale od smiechu :D A nesmejeme sa na Terrifierovi, ale s Art the Clownom. Ten elan! :D Je nakazlivy. Hypermotivovany mim zasadeny do spravneho interpretacneho ramca .. :D Nicmenej, kto skocil na ultragore hype, bude mierne sklamany. V '80 VHS vastness of mayhem je to lepsi nadpriemer.  No skombinujte skvele stylizovaneho a zahraneho antagonistu, Tom a Jerry level of violence + slusnu prostetiku a mate celkom spocko jazdu. Tesim sa na trojku :D ()

Reklama

verbal 

všetky recenzie používateľa

Takzvaná „teorie povýšeneckého pseudoyntelechtuálního pičuse“ říká, že pokud bude nabubřelý, egoistický kokot neustále omílat své trolí zvratky po nekonečně dlouhou dobu, skoro jistě to jednoho dne pořád bude nabubřelý, egoistický kokot. A pravděpodobnost toho, že náhle prozří během doby existence vesmíru, je zcela nepatrná (i když technicky možná až záporná). Čekal bych, že nesčetných fiascích už o tomto samozvaném hororovém exprdovi v souvislosti s ryze brakovým filmovým žánrem, jakož i s jinými, do nichž by se opojen vlastní jasnozřivostí náhodou sebelaskajíc pustil, jakživ neuslyšíme. Bohužel je zřejmé, že máme co do činění se silně narcistickým jedincem, jenž postrádá jakoukoliv sebereflexi. Aplikuji-li tedy na tomto místě nedetermismus kvantové teorie s předpokladem, že jeden ze dvou totožných experimentů byl vyhodnocen povýšeneckým pseudoyntelechtuálním pičusem, shledávám, že je Děsič 2 vcelku roztomilou, úchylnou groteskou, tupou sekerou vyseknutou nostalgickou poklonou klasikám žánru šesté až osmé dekády 20. století a parafilně hravým zhovnabičem s autentickou atmosférou i patinou, jaké může zcela odsoudit jen do sebe zahleděný a yntelechtuálně značně atrofovaný sebeprznič a zcela adorovat jen deviantní jatkový masturbant. Tudíž jakožto zdejší lovec kokotů uděluji tři do krve rozškrábané strupy. ()

Corpsegrinder 

všetky recenzie používateľa

Na Leoneho filmech se mi vždy líbila jednoduchost, přímočarost a taková ta zašlost díky který to vypadalo jako nějakej zapadlej snuff film z 80s. To se však tady vytrácí a dostáváme zbytečně překombinovanou a tak o hodinu delší podívanou než bych si přál. Ano gore je naprosto luxusní, má to parádní soundtrack, Art je super a na hlavní hrdinku se dobře kouká, ale topí se to v hrnci omáčky o kterou se nikdo neprosil. Podivný snový sekvence, halucinace, rádoby mytologie a na závěr ještě fantasy přesah, to už bylo moc i na mě. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Oproti jednotke cítiť progres. Tá bola špinavým až grindhousovo ladeným splatterom kde sme od 20. minúty neopustili 1 budovu a dostali sme len vraždy, brutalitu a gore. To dostaneme vo veľmi výživnej porcii aj teraz. Ale už badať snahu aj o dejovosť (sústredenie pozornosti na hlavnú hrdinku a jej background), budovanie mytológie ohľadom postavy Arta Clowna, či viac creepy momentov, kedy klaun preniká do civilizácie a svojim výzorom, gestami a mimikou privádza všetkých naokolo do rozpakov (paradoxne na mňa tieto chvíľkové nepríjemné creepy scénky ako napr. v hororovom obchode či pri trick or treat na Halloween zapôsobili omnoho viac než splatter scény). Dĺžka 2 hodín je samozrejme prehnaná a skrátenie by prospelo. Ale inak: hlavná hrdinka bola aspoň mne osobne veľmi sympatická, David Howard Thornton ako Art the Clown odviedol fantastický výkon a celý film ťahá neskutočne nahor, vďaka čomu prepáčim aj zjavné chybičky krásy ako amatérske herecké výkony vedľajších postáv, či občasne absentujúcu logiku v správaní postáv. Nesmieme totiž zabúdať, že budget bol okolo 1 milióna a za to Damian Leone ukázal podľa mňa fakt dosť. No a na záver k spomínanej brutalite. Kto nerozdýchal jednotku, dvojku nech ani nezapína. Je to splatter, čiže brutality je veľa a je dosť intenzívna, slabším žalúdkom zhliadnutie nedoporučujem. Ale zas niektoré vyjadrenia typu "najbrutálnejší film všetkých čias" a vracanie a omdlievanie divákov v kinách sú klasicky prehypeované: už len v rámci tohto roka sme našli 2 porovnateľné či možno aj intenzívnejšie masakre (Sadness, Project Wolf Hunting). Celkovo: slabšie 4* a 70%. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama