Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (173)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nebyť dvoch problémov, ktoré som počas sledovania s filmom mal, tak by som určite ohodnotil "Cherry" ako skvelý film. A rozoberieme si ich hneď na úvod, aby som mohol potom už len riešiť pozitíva. V prvom rade si myslím, že nie je jediný reálny dôvod na to, aby tento film trval 142 minút. Uznávam, že Anthony a Joe Russo tu nenatočili nekonečne nudný film ako nám minulý rok priniesol Olivier Megaton, no určite by sa dal film skresať na 100 minút, a mohol plynúť o niečo svižnejšie. A občas ma štve, že sa film snaží nejakým spôsobom pôsobiť realisticky, no máme tu momentky, ktoré sú absolútne odtrhnuté od reality. Ako fakt, že psychiater, ktorého Cherry navštevuje sa volá Dr. Whomever alebo ide vykradnúť banku s názvom "Bank Fucks America" a podobne. Ani raz som nemal pocit, že by to niečo pridalo a tieto momentky skôr rušia než pomáhajú. Pravdou ale je, že Tom Holland to dal v tomto filme na excelentnú. Opäť skvelý herecký výkon a musím ho pochváliť. Rovnako ma prekvapila aj Ciara Bravo, ktorá sa určite po tomto filme objaví v niečom ďalšom. Som o tom presvedčený. Natočené je to kvalitne a niektoré časti sú perfektné. Tretia kapitola z Iraku je perfektná a mnohé obrazy sú tam veľmi silné. No rovnako aj keď potom začneme vidieť ako sa jemu aj Emily postupne likviduje život kvôli jeho PTSD a hlavne drogám. Začne to s Xanaxom a Oxy až nakoniec je to heroín. A záverečný epilóg podaný skoro absolútne bez slov ma skutočne posadil. Takže výsledne som rád, že som film videl, určite je silný, jeho momentky si vychytal, no nemôžem povedať, že by to bolo výborné. Ale dobré. Hodnotenie: B ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Russovci ukázali, že vedia natočiť aj menší film a to veľmi zručne a pútavo. V niektorých úsekoch má film pomalšie tempo, ale to vôbec nevadí, deju to práveže prospieva. Štruktúra rozprávania je dosť fajn a občasné pomrknutie do kamery ma tiež bavilo. Avšak najviac asi musím vypichnúť výkon Toma Hollanda, ktorý si to dáva ako pán a proste mu to žeriete. 8,5/10 ()

Reklama

Lachtaan 

všetky recenzie používateľa

Russoovci si po megahitu Endgame a před nejdražším filmem Netflixu Gray Man vyzkoušeli natočit něco divácky mnohem méně přístupného pro streamovací službu, která sice může rozhazovat penězi, fanouškovskou základnu má ale stále zanedbatelnou. Cherry je rozvleklé drama, které střídá pozoruhodné pasáže s až uspávajícími, má ovšem v rukávu úžasného Hollanda a precizní hudební podklad. A pokud bude Apple do budoucna dávat zelenou takhle alespoň technicky promakaným flákům, budu (v případě, že si zrovna koupím nějakou novou Apple hračičku a budu mít službu na rok zadarmo) u toho. [viděno na Apple TV+ 23.10.2021] ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnocení je ovlivněný naprostým odporem k fetkám. Ať už se k tomu dokodrcali tim nebo oním způsobem. Pro mě je závislák človíčkem, kterej má strach skočit z mostu na kokosku, a tak volí tuhle pomalejší variantu sebevraždy. Každopádně jeden jako druhej=slaboch. Film je zaprvé neskutečně dlouhej, takže když si zdřímnete, prakticky se nic nestane. A navíc to je takový to vyprávění. Nudný, pomalý, na hovno. Trpěl sem. 30%. ()

vyfuk 

všetky recenzie používateľa

Dekadentní Forrest Gump. Takový dost ulítlý. Vlastně přesný opak toho jaký by Gump vůbec mohl být. Film, který velice jednoduše nadnese ukázky toho jak se asi bude odvíjet. Je to docela psycho. Ale pak to nezačne být narativní psycho jako spíše obecné. Vlastně se dost jednoduše zdá, že to není jeden film jako spíše asi čtyři v jednom. Minimálně. Dost schizofrenické. Režiséři si po Avengers dali něco více autorského a asi jim to svědčí. Věřím, že autor bude nadšen. Film je to dost svérázný a vlastně dost zapamatovatelný. Jenže stejně tak neuvěřitelně nudný. Protože se nikam moc neposouvá a člověk asi není schopný ani nějak říct o čem byl. Byla to silná dekadentní jízda, která se zdála dost zvláštní a taková i zůstala. Těžce uchopitelný film i samotným scénářem, který není nijak dynamický, ani nijak neodsýpá. Hlavním tahounem je opět Holland, který jednoduše ukazuje jak dokonalý je. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama