Reklama

Reklama

Temný dom

  • Česko Temný dům (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Horor o temných tajomstvách idylického manželstva, ktoré vyplávajú postupne na povrch po nečakanej a šokujúcej samovražde manžela. Zničená manželka sa snaží pochopiť prečo sa jej manžel odhodlal k takému radikálnemu riešeniu a pri pátraní po dôvodoch postupne zisťuje a odhaľuje šokujúce a desivé tajomstvá ukryté v dome pri jazere, ktorý dovtedy spolu šťastne obývali. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (199)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Určite je to aspoň v niečom zaujímavý film. A to myslím hlavne v budovaní atmosféry, tam je skoro dokonalý. Lenže po nejakom čase tá atmosféra začína stagnovať, lebo všetko staviť na jednu kartu nie je vždy terno a tu sa to ukázalo ako svetá pravda. Prostredie vynikajúce, Rebecca bravúrna, ale  druha polovica filmu už nemala až taký doraz ako tá prvá. Finálny zvrat nebol zlý, ale niečo tu i tak chýbalo. Rád si pozriem podobne ladené filmy, ale u tohto nebudem mať snahu si ho pozrieť druhýkrát. Slabe 3*. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec dám hodnotenie, aké som cítil pôvodne. Myslím si, že film si to zaslúži. Už len preto, že sme sa skutočne dočkali skvelého psychologického thrilleru s dobrými hororovými prvkami. "The Night House" totiž nie je hororom, kde máme čakať, že na nás niečo vyskočí, nemá v sebe žiadne gore momenty (hoci pri konci som si hovoril, že pokojne tam mohli niečo priniesť), no v realite ponúka skvelú temnú drámu, ktorú rozplietať bola lahôdka. Pochopím všetkých, ktorí sa pri tom nudili, no ja to za seba povedať nemôžem. Plus je super, keď som na konci filmu mal pocit, že všetko do seba excelentne zapadlo a pochopil som asi úplne všetko. Plus ten záver, kde ostáva otázka, či je vlastne celé toto nebezpečenstvo zažehnané alebo nie. Lebo to je pre mňa to najlepšie. Povedané slovami našich postáv: "There is nothing there." "I know." Takto by sa horory podľa mňa správať mali. Nemali by nás okamžite desiť. Nemali by sa snažiť ísť cestou, že všetko musí byť strašidelné. Strach sa musí vybudovať. A pokiaľ zaútočí film príliš skoro, náš záujem rýchlo opadne. Tu sa to nestalo. A fakt ma miestami film prekvapil. Neviem komu to reálne odporúčať, no za seba hovorím, že jeden z tohtoročných hororových highlightov. A Rebecca Hall to zahrala absolútne excelentne. Jej výkon veľmi umocňuje všetko čo sa okolo deje. Skvelá práca. Hodnotenie: A- ()

Reklama

moviefreak 

všetky recenzie používateľa

Strašne zaujímavý film, ktorý potrebujem vidieť viac ako jeden krát a všímať si všetky skryté veci, detaily, predmety a ich perspektívu... Atmosféra ako aj herecké výkony taktiež výborné ale tie vizuálne a doslovne scény "depresie" sa mi do filmu nehodili. Film bol zaujímavý aj bez tohto nadprirodzena, ale aspoň diváci môžu spolu špekulovať a dohadovať sa, prečo to tam režisér dal a čo tým chcel povedať... ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Před několika lety jsem zkouknul pár titulů (Město, Tumbledown, Dárek…), díky kterým se jsem se zamiloval do (citlivého a přesvědčivého projevu) Rebeccy Hall. I poté tu a tam natočila nějaký solidní kus, ale žádný ji definitivně nenakopnul směrem do první herecké ligy. Nezmění na tom nic ani režisér David Bruckner a jeho tísnivý a zatraceně pomalý kousek. Pozvolna odhaluje okolnosti okolo sebevraždy jejího manžela. Pochopitelně začneme záhy pochybovat, zda bylo jejich soužití skutečně harmonické, zároveň nás budou strašit nevysvětlitelné jevy z jejich společného (odlehlého) hnízdečka lásky. Výsledek nabízí velmi solidní řemeslo, které má atmosféru, má výbornou Rebeccu, ale má i docela (zejména v závěru) nezvládnutý scénář. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak si to zrekapitulujme. Hodinu 20 sa čaká na 12 minútovú scénu, ktorá nič z hororového hľadiska neprinesie, pričom za zmienku stojí akurát “ako-tak” zaujímavý námet, ktorý tu už tak či onak bol, akurát ho niekto iný podal iným spôsobom. Pokiaľ niekto dúfa v ducharinu, ktorá ho vystraší, bude extrémne sklamaný, a tak sa teraz dostanem k pointe tohto milého komentára, ktorý slepým trošku oči pootvára. Táto nudná kokotina bude mať teraz nevedno prečo 70%, pričom extrémne podhodnotený “No One Gets Out There” sa ledva udrží na päťdesiatke. Ostuda, tieto komerčné pičoviny s reklamou všade naokolo. Rozmýšľal som, že dám dve hviezdy, ale keď niekto bez milosti zjebe horor, ktorý má aspoň snahu hororovo potešiť, tak ja môžem tiež zarezať túto pojebanú romancu bez zápalu, ktorá je asi tak hororom, ako ja poslom očkovania. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama