Reklama

Reklama

David Attenborough: Život na naší planetě

  • Veľká Británia David Attenborough: A Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Známý moderátor se ohlíží za svým životem a historií vývoje života na Zemi. Truchlí nad ztrátou divočiny a přichází s vlastní vizí budoucnosti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (340)

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Kto iný môže presvečiť ľuďstvo o tom, že sme na nesprávnej ceste, než David Attenborough? Človek, ktorý svojou neuveriteľnou životnou cestou a pracovitosťou vytvoril samotný pojem prírodných dokumentov, ktoré sa úplne všetky odvýjajú a evolvujú vďaka jemu a jeho spolupracovníkom. Predpokladám, že nie je medzi nami nik, kto by nevyrastal na jeho dokumentoch od detsva, vďaka ktorým sme začali chápať dôležitosť divočiny a biodiverzity. --- Ako hovorí: príroda prežije aj bez nás, ale mi bez nej určite nie. Ide teda o to, či sa chceme zachrániť ako druh, alebo nie. --- Poznám veľa ľudí, ktorý chodia do práce na bicykly a jedia minimum mäsa ako ja, ale poznám ešte viac takých, ktorý tvrdia, že akákoľvek sebadisciplína je zbytočná, pretože jedinec nemôže zmeniť chod sveta: a to je podľa mňa ten najväčší omyl. Myslím si, že je plno veci, ktoré môže zmeniť práve len jedinec. Na moju veľkú radosť vnímam pozitívne zmeny aj v mojom okolí: Ludia zisťujú, že cielom nie je separovať odpad, ale nevytvárať ho. Zisťujú, že môžeme konzumovať omnoho menej, pretože máme omnoho viac, než potrebujeme. A že cielom nie je vlastniť a neustále zažívať, ale nájsť rovnováhu skrze skromnosť a pokoru. --- Tento komentár nie je o moralizácií či poučovaní. Je to reflexia a hlboká poklona pred tým, za čo všetko vďačím medzi inýmy aj tejto dokumentárnej literatúre. A ako mnoho z Vás tu píše, ajkeď je tento konkrétny počin trošku skratkovitý a náznakový, má dve atribúty, ktoré sú k nezaplateniu: Môže zasvätiť nezasväteních, a tím, čo už tušia, len pošepkáva, že nádej umiera posledná. Ďakujem, pán Attenborough. ()

easaque 

všetky recenzie používateľa

-5* ani já jsem neodolal hodně diskutovanému dokumentu posledních dnů, v kterém slavný David Attenborough bilancuje vývoj naší matičky zeměkoule za období svého života. Nejsou to hezké zprávy, ale aspoň na pozadí krásných obrázků možná přesvědčí značnou populaci ke změnám, které jsou potřeba. Určitě potřebný dokument, u kterého bych klidně přivítal i přitvrzení, protože zhroucení našeho ekosystému odhaduji rychleji než on. Ale nechci si hrát na Vševěda a budu rád, když přiláká další. Hlavní plus pro mě je to, že to není agitka à la Greta Thunberg či Greenpeace, jejichž pojetí je na můj vkus už přehnané a jednostranné. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Precizně zpracovaný výpravný dokument, v němž nám legendární David Attenborough ukazuje nejenom krásy naší přírody ale i to, jak ji lidské pokolení nezvratně v průběhu let systematicky decimuje. David Attenborough: A Life on Our Planet kromě nádherných záběrů a hloubavého přesahu nabízí i schůdné řešení této alarmující problematiky. Tohle enviromentálního svědectví v průběhu jednoho naplněného lidského života byste tedy určitě neměli minout. Výborná práce! (Netflix) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"David Attenborough: A Life on Our Planet". Konečne som si to pozrel. Najmä po tom ako som čítal, že toto je film, ktorý by si mali pozrieť všetci. A jediné čo k tomu môžem povedať je - áno, toto by si skutočne mali pozrieť všetci. David Attenborough totiž nepôsobí ani ako by nám dával káranie alebo nám hovoril, čo nesmieme a podobne. Jednoducho a racionálne s kvalitnou dávkou argumentov a rokmi pozorovania nám povedal aká je realita. Povedal nám všetkým pravdu do tváre. A je to skutočne desivé si uvedomiť, že takto to reálne je a začiatok tejto katastrofy sa začal už niekedy dávno predtým, než sme kedy ľudia ako ja existovali. A pritom je to tak jednoduché. Keby sa skutočne všetci začneme starať o prírodu a začali by sme s ňou žiť vo väčšej harmónii, je vidieť, že by sa veci mohli opäť ustáliť a mohli by sme žiť plnohodnotnejšie. Záver nám skvele ukazuje jednu podstatnú vec. Možno nezničíme planétu. Príroda si svoju cestu nájde a začne si svoje brať späť. Skôr, či neskôr. Ale otázkou je, či tu ešte vtedy budeme my. A to je podľa mňa veľmi dobrá otázka, ktorú by sme si mali položiť. Davidovi Attenboroughovi to už môže byť jedno. Ak by zajtra zomrel, mohol by povedať, že prežil dlhý a plnohodnotný život. Ale prežijeme taký život aj my? Film, ktorý by mal byť základom pre výuku na základných školách. Súhlasím so sochokingom. Hodnotenie: A+ ()

Mikarda 

všetky recenzie používateľa

Povedený sled podmanivých myšlenek a krásných záběrů. O to působivější, když si člověk uvědomí, že to vyčerpávání půdy a zabíjení zvířat je z velké části nesmyslné, protože lidstvo vyhazuje neskutečné množství jídla zbytečně. Na to mohli také ještě upozornit a podpořit lidi, aby jim stačilo málo. Ale orpavdu skvostné shrnutí pozoruhodného života. ()

Galéria (31)

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (viac)

Reklama

Reklama