Reklama

Reklama

King Richard je životopisná dráma, natočená podľa skutočného príbehu, ktorý inšpiruje celý svet. Príbeh Richarda Williamsa (Will Smith), trénera a otca svetovo preslávených tenistiek Venus a Sereny, ktorý má geniálny plán ako dostať svoje dcéry z ulíc Comptonu v Kalifornii na svetovú tenisovú scénu. Hlboko dojemný príbeh ukazuje silu rodiny, vytrvalosť a nezlomnú vieru ako prostriedok k dosiahnutiu nemožného. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (239)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Dokonalý produkt a správa o univerzánosti žánru športovej drámy, na ktorý (vybraním správnej látky) dokážete v akejkolvek dekáde našiť všetky relevantné spoločenské témy a trendy. A to isté zvláda aj hollywoodsky "neviditeľný štýl" s trendami audiovizuálnymi. King Richard je takou malou oslavou univerzálnosti úplne elementárnych základov hollywoodskej filmárčiny. Plus Will Smith dávajúci motivation talk je rozkošná divácka skúsenosť. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Milujem športové drámy. Šport prináša (poväčšine) tie najčistejšie emócie. No a presne to som očakával aj od samotného filmu podľa skutočnosti, ktorý by mi mal také niečo ponúknuť. Ja netvrdím, že sa nestalo, že je samotný snímok zlý, no záver ani z ďaleka neponúka takú emocionálnu nálož ako by sa žiadalo. Dokonca mám pocit, že je pomerne narýchlo odseknutý, bez akejkoľvek snahy mimoriadne zasiahnuť. Akoby si povedali: “už to točíme príliš dlho, je na čase spustiť oponu, lebo ľudia zadriemu”. Lepší priemer asi áno, no veľké očakávania ostali nenaplnené .. ()

Reklama

claudel 

všetky recenzie používateľa

Vrcholový tenis sleduji od útlého dětství. K sestrám Williamsovým jsem si nikdy nevytvořil fanouškovský vztah, naopak mě většinou svým vystupováním i stylem hry iritovaly. Tento můj přístup se tak zákonitě promítá do tohoto snímku. Nemohu snést scénu o tom, jak je jejich otec učí pokoře. Nikdy jsem neviděl ani u jedné z nich náznak pokory před, v průběhu či po zápase. Vždycky si myslely a budou navždy myslet, že jsou nejlepší v historii, i když Sereně ten rekordní grandslam už nejspíše nevyjde. Kdyby někdo natočil film o Justine Henin nebo Patty Schnyder, budu zaujatý více. A Will Smith? Jde rozhodně o netradiční herecký projev v jeho podání, nicméně na Oscara se mi to zdá málo. ()

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Tenisová historie napsala mnoho velkých příběhů, ale trnitá cesta sester Williamsových až na samotný vrchol žebříčku vyčnívá v tolika ohledech, že filmová pocta musela přijít. Richard je sice vykreslen v lepším světle, než by ve skutečnosti měl být, jeho plán však strhne každého sportovního nadšence. Serena vládla ženskému tenisu jednu celou dekádu, ovšem ten první a nejtěžší krok musela udělat Venus. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Prvá hodina je parádna. Druhá sa už nesie v starých zaužívaných schémach tohto žánru. Preto ani to finále nie je také dych berúce ako by mohlo byť, lebo vlastne vieme, ako sa to celé skončí. Ale ak odignorujeme tento fakt, alebo ho prijmeme (záleží od vás) je to v zásade veľmi pútavý a veľmi umne vyrozprávaný príbeh (aj napriek tej šablóne). Saniyya aj Demi sú v úlohe Venus a Sereny perfektné. Čo ale najviac poteší je Will Smith, ktorému jeho úloha sadla. Všetko je v pohľade. Jeho chémia s Jon Bernthalom je skvelá. Film odsýpa a namiesto toho, aby vyslovene budoval napätie a nepríjemný pocit, snaží sa vyrozprávať poctivý príbeh o rodine, nádejí a všetkých tých hodnotových veciach. A to sa mu darí. Každopádne ten Willov výkon je určite tej oscarovej nominácie hodný. A dokonca mu prajem, aby ju premenil. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (16)

  • Ako poďakovanie hereckému obsadeniu Will Smith (Richard Williams) rozdelil svoj 40-miliónový zisk z filmu medzi ostatných hercov. (belinko)
  • Kvôli pandémií boli čítacie skúšky k filmu prostredníctvom Zoom. (belinko)

Súvisiace novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (viac)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (viac)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (viac)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (viac)

Reklama

Reklama