Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gil Renard (Robert De Niro) je predavač nožov a veľký fanúšik bejzbalového tímu San Francisco Giants, ktorí kúpili „čierne eso bejzbalových trávnikov" Bobbyho Rayburna (Wesley Snipes) za neuveriteľných 40 miliónov dolárov. Lenže Bobby hrá v poslednom čase naozaj hlboko pod svoje možnosti... Tragická a krvavá lavína udalostí sa spúšťa v čase, keď Bobby nedokáže ani odpáliť, Gila vyhodia z práce a nová jednotka tímu sa nechce vzdať dresu s číslom 11. Zdanlivo nesúvisiace motívy sa spájajú a zlievajú do teroru, násilia a vraždy. Šialený fanúšik - fanatik Gil - dá Bobbymu ultimátum: život jeho syna Seana (Brandon Hammond) za homerun... (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (119)

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Scottova režie je sice jako vždy dynamická a ty jeho kamerové "fígle" opět vypadají dobře, ale scénář je v tomhle případě velmi slabý, a příběh sám o sobě je vlastně jeden velký nesmysl. Wesley Snipes se mi zde vůbec nelíbil (kde je to jeho charisma z Blade serie) a samotný De Niro dostal tak příšernou roli, že to snad ani tvůrci nemohli myslet vážně. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Scottov pokus o psychologický thriller s fanatickým De Nirom mu podla mňa celkom vyšiel, ale s niekým menej charizmatickým to mohlo dopadnúť podstatne horšie. Pozerám, že film bol dosť velký prepadák aj v USA, inde vo svete to neprekvapuje, fanatizmus bassebalových fanúšikov je skoro pre každého vrátane mňa nepredstavitelná záležitosť. VIDENÉ ZNOVA 7/2017: Názor ostáva v podstate rovnaký, len spätne ešte oceňujem Scottov cit pre atmosféru pri zobrazení akejkoľvek tematiky a aj doby, to mu bolo myslím vždy vlastné. Čiže deväťdesiatky ako vyšité a pre fanúšikov tohto športu povinnosť. Možno ale pre nich tento film znamená podobné quilty pleasure, ako pre horolezcov Cliffhanger. ()

Reklama

POMO 

všetky recenzie používateľa

Robert De Niro sa tomuto projektu bránil. Tony Scott ho ale prehováral tak dlho, až sa podvolil. A urobil chybu. The Fan je príšerný thriller a herec v ňom má ešte príšernejšiu rolu. Kde nie je dobrý scenár, tam nepomôžu ani efektné kamerové filtre. ()

jondoe 

všetky recenzie používateľa

Trosku netradicny thriller z dost blby scenarom. Robert de Niro sa mi vsak v tomto filme nezda az taky zly ako sa tu pise. Pre mna je aj v tomto filme dost mrazivy a svoju ulohu psychopata zahral dobre. Samozrejme ze herec moze hrat iba to co mu dovoli scenar a ked je scenar zly tak sa proste moze uz iba snazit a zahrat to najlepsie ako vie. De Niro svoju ulohu splnil na vybornu a myslim ze keby to hral niekto iny ,menej charizmatickejsi bolo by to dopadlo ovela horsie. Snipes bol tiez v pohode ale da sa povedat ze ani on v tomto filme nemal co hrat. Tony Scotte mam rad ale tento film mu naozaj moc nevysiel. Ale podpriemerny film to urcite neni uz iba koly de Nirovi ,ktory aj v tomto nie moc dobrom diele exceloval. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Fanoušci jsou jako ženy. Když to jde, milují vás, když to nejde, začnou po vás plivat. – Drama o posedlosti a nevděčnosti, a ti, kteří si nedokáží vážit služby druhých, budou trpět. Alespoň tak přemýšlí fanatický fanda a prodavač nožů Robert De Niro, který balancuje na hraně, která dělí docela milého chlapíka od šílence. Realita mu uniká, takže když to novému černošskému pálkaři příliš nejde, vezme bývalý hráč a současný zuřivý fanoušek spravedlnost do svých šílených rukou. Tohle portrétování agrese nicméně Tonymu Scottovi zrovna dvakrát nevyšlo, nohy mu podkopává scénář i několik zbytečně natahovaných scén. Možná chtěl rozšířit nekomplikovanost svých hrdinů o nový rozměr, přidat trošku temných charakterů, jenže postavu á la Douglas z Volného pádu se mu vytvořit nepodařilo. De Niro je i tak velmi přesvědčivý a solidně nasírá všechny okolo, Snipes nikoho nekope, herecky to však žádný průšvih není. Scott vizuálně znovu velmi spolehlivý. Prostě taková normální plichta. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Wesley Snipes chtěl původně ztvárnit Gila Renarda, kterého si poté zahrál Robert De Niro. (Rugero)

Reklama

Reklama